Ludovico Micara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ludovico Micara
Ludovico Micara 2.jpg
Født12. oktober 1775
Frascati
Død24. mai 1847 (71 år)
Roma
Beskjeftigelse Katolsk prest
LivssynDen romersk-katolske kirke

Ludovico Micara O.F.M.Cap. (født 12. oktober 1775 i Frascati i Kirkestaten, død 24. mai 1847 i Roma) var en av den katolske kirkes kardinaler.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Ludovico Micara var det tredje av syv barn av Gianfilippo Micara og hans hustru Gaetana Lucidi. Han ble døpt i katedralen San Pietro Apostolo i Frascati av sin onkel Francesco Lucidi, som da var erkeprest ved denne domkirken. Han begynte sine studier ved seminaret i Frascati.

Kapusiner[rediger | rediger kilde]

Som attenåring trådte han inn i kapusinerordenen og ble ikledd habitten den 25. oktober 1794; da fikk han ordensnavnet Ludovico da Frascati. Han fortsatte sin utdannelse ved kapusinernes hus i Roma, men måtte forlate byen på grunn av den napoleonske okkupasjon i 1798.og fullførte studiene i Napoli.

Prest[rediger | rediger kilde]

Han ble presteviet i Napoli mot slutten av 1798. I 1810 vendte han tilbake til Roma. Hans orden ble opphevet under det napoleoniske herredømme, og han ble da fungerende erkeprest ved katedralen i Frascati, idet den egentlige tittelinnehaver var i eksil. Fordi han nektet å tillate et høytydelig Te Deum for en napoleonsk seier måtte han flykte unna, først til Civitavecchia og så til Corneto. Men han ble funnet, arrestert og fengslet. Han klarte å rømme, og gikk i dekning i Santa Severa.

Etter Napoleons fall gikk han tilbake til ordenslivet, og ble lektor for konventet i Albano. I 1819 ble han provinsialminister for sin orden i Roma. Ludovico Micara var kjent for sine teologiske innsikter og retoriske begavelser som predikant, og ble invitert til å preke i alle større byer i Italia.

Han ble tilknyttet Den romerske kurie den 13. september 1820 som predikant for det pavelige hus, og ble også teologisk rådgiver for biskopene.

Kardinal[rediger | rediger kilde]

Ludovico Micara ble kreert til kardinal in pectore i desember 1824 av pave Leo XII; publisert i mars 1826.

Han var prefekt for Kongregasjonen for ritene 18431844, og for Kongregasjonen for seremoniene 18441847. Han deltok ved konklavet 1829 som valgte pave Pius VIII, ved konklavet 1830–1831 som valgte pave Gregor XVI, og ved konklavet 1846 som valgte pave Pius IX. Han ledet sistnevnte konklave.

Også som kardinal førte Ludovico Micara en beskjedent levned og bodde i Roma fortsatt i kapusinernes konvent ved Piazza Barberini. Han døde den 24. mai 1847 etter lang og smertefull sykdom, og ble i pakt med sin egen siste vilje bisatt i den romerske kapusinerkirke Santa Maria Immacolata.

Hans stornevø var kuriekardinalen Clemente Micara (1879–1965).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Bartolomeo Pacca den eldre 
Dekanus for kardinalkollegiet
Etterfølger:
 Vincenzo Macchi