Liste over tidligere katolske bispedømmer i Italia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne listen over tidligere katolske bispedømmer i Italia viser de om lag 316 katolske bispedømmene i Italia som ikke lenger eksisterer under sitt tidligere navn. De har enten blitt opphevet (slått til andre bispedømmer), fusjonert (slått sammen med et annet bispedømme, men bevart deler av det opprinnelige navnet), delt (i flere bispedømmer) eller fått nytt navn.

I tillegg kommer ti bispedømmer som lå (eller tidligere bispedømmer som hadde ligget) innenfor Italias grenser slik de var i mellomkrigstiden, men som ligger (eller hadde ligget) innenfor dagens slovenske eller kroatiske grenser. Disse er tatt med i tabellen under sine italienske navn og kan finnes ved å sortere på «type endring», der bispedømmene står oppført med «grenseendring».

Navn grunnlagt endret rang før endringen type endring nytt navn/bispesete etter endringen
Acerenza-Matera 1954 metropolitanbispedømme delt i Acerenza og Matera
Acerno 1100 1818 bispedømme opphevet til Salerno
Adria 700 1986 bispedømme skiftet navn til Adria-Rovigo
Alatri 600 1986 bispedømme fusjonert til Anagni-Alatri
Albenga 500 1973 bispedømme skiftet navn til Albenga-Imperia
Ales 700 1503 bispedømme fusjonert til Ales-Terralba
Alessano 1100 1818 bispedømme opphevet til Ugento
Alghero 1106 1986 bispedømme fusjonert til Alghero-Bosa
Alife 500 1986 bispedømme fusjonert til Alife-Caiazzo
Altamura 1248 1848 territorialprelatur skiftet navn til Altamura-Acquaviva delle Fonti
Altamura-Acquaviva delle Fonti 1986 territorialprelatur opphøyet til Altamura-Gravina-Acquaviva delle Fonti bispedømme
Altinum 400 639 bispedømme opphevet til ?
Amalfi 600 1986 erkebispedømme fusjonert til Amalfi-Cava de’ Tirreni
Amelia 500 1983 bispedømme fusjonert til Terni-Narni-Amelia
Ampurias 1200 1506 bispedømme fusjonert til Ampurias-Tempio
Ampurias-Tempio 1986 bispedømme skiftet navn til Tempio-Ampurias
Anagni 500 1986 bispedømme fusjonert til Anagni-Alatri
Ancona 300 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Ancona-Osimo
Ancona-Numana 1975 metropolitanbispedømme skiftet navn til Ancona
Andria-Montepeloso 1479 bispedømme delt i Andria og Irsina
Anglona 1100 1545 bispedømme skiftet navn til Anglona-Tursi
Anglona-Tursi 1976 bispedømme fusjonert til Tursi-Lagonegro
Apuania 1986 bispedømme skiftet navn til Massa
Aquileia 300 1751 patriarkat opphevet til Gorizia og Udine
Aquino 500 1818 bispedømme fusjonert til Aquino-Sora-Pontecorvo
Acquapendente 1649 1986 bispedømme opphevet til Viterbo
Arbe 500 1828 bispedømme grenseendring kroatisk Rab (opphevet)
Arezzo 300 1986 bispedømme fusjonert til Arezzo-Cortona-Sansepolcro
Ariano 1100 1986 bispedømme fusjonert til Ariano Irpino-Lacedonia
Arna 500 600 bispedømme opphevet til ?
Ascoli Satriano 1100 1819 bispedømme skiftet navn til Ascoli Satriano-Cerignola
Ascoli Satriano-Cerignola 1986 bispedømme skiftet navn til Cerignola-Ascoli Satriano
Asolo 600 1500 bispedømme opphevet til ?
Assisi 300 1986 bispedømme fusjonert til Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadino
Atri 1251 1252 bispedømme opphevet til Penne-Atri
Aveia Vestina 450 500 bispedømme opphevet til ?
Bagnoregio 600 1986 bispedømme fusjonert til Viterbo
Bari 400 600 bispedømme opphøyet til Bari-Canosa erkebispedømme
Bari-Canosa 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Bari-Bitonto
Beatissima Vergine Maria del Santissimo Rosario 1926 1951 territorialprelatur skiftet navn til Pompei
Belcastro 1122 1818 bispedømme opphevet til Santa Severina
Belluno 200 1818 bispedømme fusjonert til Belluno-Feltre
Bertinoro 1360 1986 bispedømme fusjonert til Forlì-Bertinoro
Bisaccia 1200 1513 bispedømme opphevet til Conza-Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia
Bisarchio 700 1925 bispedømme skiftet navn til Ozieri
Bisceglie 800 1818 bispedømme fusjonert til Trani-Bisceglie
Bisenzio 600 680 bispedømme skiftet navn til Castro del Lazio
Bisignano 700 1818 bispedømme fusjonert til San Marco-Bisignano
Bitetto 1100 1818 bispedømme opphevet til Bari-Canosa
Bitonto 900 1986 bispedømme fusjonert til Bari-Bitonto
Blanda 500 900 bispedømme opphevet til ?
Blera 500 1100 bispedømme opphevet til ?
Bobbio 1100 1923 bispedømme fusjonert til Bobbio-San Colombano
Bobbio-San Colombano 1986 bispedømme fusjonert til Genova-Bobbio
Boiano 1100 1927 bispedømme skiftet navn til Boiano-Campobasso
Boiano-Campobasso 1982 metropolitanbispedømme skiftet navn til Campobasso-Boiano
Bomarzo 400 1100 bispedømme opphevet til ?
Borgo San Donnino 1601 1927 bispedømme skiftet navn til Fidenza
Bosa 500 1986 bispedømme fusjonert til Alghero-Bosa
Bova 700 1986 bispedømme fusjonert til Reggio Calabria-Bova
Bovino 500 1986 bispedømme fusjonert til Foggia-Bovino
Brescello 389 700 bispedømme opphevet til ?
Bressanone 1964 bispedømme skiftet navn til Bolzano-Bressanone
Brindisi 400 1986 erkebispedømme skiftet navn til Brindisi-Ostuni
Brugnato 1133 1820 bispedømme fusjonert til Luni-Sarzana-Brugnato
Cagli 400 1819 bispedømme skiftet navn til Cagli-Pergola
Cagli-Pergola 1986 bispedømme fusjonert til Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola
Caiazzo 900 1986 bispedømme fusjonert til Alife-Caiazzo
Calvi 500 1818 bispedømme fusjonert til Calvi-Teano
Calvi-Teano 1986 bispedømme fusjonert til Teano-Calvi
Camerino 300 1986 erkebispedømme fusjonert til Camerino-San Severino Marche
Campagna 1525 1986 bispedømme fusjonert til Salerno-Campagna-Acerno
Campli 1600 1818 bispedømme opphevet til ?
Capaccio 1200 1851 bispedømme skiftet navn til Capaccio-Vallo
Capaccio-Vallo 1945 bispedømme skiftet navn til Vallo di Lucania
Capodistria 500 1977 bispedømme grenseendring slovensk Koper (gjenopprettet)
Cariati 1400 1979 bispedømme fusjonert til Rossano-Cariati
Carinola 1087 1818 bispedømme opphevet til Sessa Aurunca
Castellammare di Stabia 400 1986 bispedømme fusjonert til Sorrento-Castellammare di Stabia
Castello 1457 bispedømme opphevet til Venezia
Castro del Lazio 1649 bispedømme opphevet til Aquipendium
Castro di Puglia 682 1818 bispedømme opphevet til Otranto
Catanzaro 1121 1986 erkebispedømme fusjonert til Catanzaro-Squillace
Cava 1394 1818 bispedømme fusjonert til Cava-Sarno
Cava-Sarno 1986 bispedømme fusjonert til Nocera Inferiore-Sarno og Amalfi-Cava de’ Tirreni
Ceneda 600 1939 bispedømme skiftet navn til Vittorio Veneto
Cerenzia 960 1818 bispedømme opphevet til Santa Severina
Cerveteri 499 1029 bispedømme opphevet til Porto
Cervia 600 1947 bispedømme fusjonert til Ravenna-Cervia
Cesena 100 1986 bispedømme fusjonert til Cesena-Sarsina
Chieti 600 1986 metropolitanbispedømme skiftet navn til Chieti-Vasto
Chiusi 300 1772 bispedømme fusjonert til Chiusi-Pienza
Chiusi-Pienza 1986 bispedømme fusjonert til Montepulciano-Chiusi-Pienza
Cingoli 500 1725 bispedømme fusjonert til Osimo-Cingoli
Città della Pieve 1600 1986 bispedømme fusjonert til Perugia-Città della Pieve
Città Ducale 1502 1818 bispedømme opphevet til L'Aquila
Cittànova d'Istria 900 1828 bispedømme grenseendring kroatisk Novigrad (opphevet)
Civita Castellana-Orte 1805 bispedømme fusjonert til Civita Castellana-Orte-Gallese
Civita Castellana-Orte-Gallese 1986 bispedømme skiftet navn til Civita Castellana
Civitate 1062 1580 bispedømme opphevet til San Severo
Civitaveccia 1825 1854 bispedømme skiftet navn til Civitaveccia-Tarquinia
Civitaveccia-Tarquinia 1986 bispedømme skiftet navn til Civitavecchia-Tarquinia
Colle di Val d’Elsa 1592 1986 bispedømme fusjonert til Siena-Colle di Val d’Elsa-Montalcino
Comacchio 600 1986 bispedømme fusjonert til Ferrara-Comacchio
Concordia 400 1971 bispedømme skiftet navn til Concordia-Pordenone
Conversano 500 1986 bispedømme fusjonert til Conversano-Monopoli
Conza 800 1818 metropolitanbispedømme fusjonert til Conza-Campagna
Conza-Campagna 1921 metropolitanbispedømme fusjonert til Conza-Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia og Campagna
Conza-Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia 1921 1986 metropolitanbispedømme nedgradert til Sant’Angelo dei Lombardi-Conza-Nusco-Bisaccia erkebispedømme
Corneto Tarquinia 1435 1825 bispedømme opphevet til Civitaveccia
Cortona 1325 1986 bispedømme fusjonert til Arezzo-Cortona-Sansepolcro
Cosenza 700 1979 metropolitanbispedømme skiftet navn til Cosenza-Bisignano
Crotone 600 1986 bispedømme opphøyet til Crotone-Santa Severina erkebispedømme
Diano-Teggiano 1850 1986 bispedømme fusjonert til Teggiano-Policastro
Fabriano 1728 1785 bispedømme fusjonert til Fabriano-Matelica
Faenza 300 1986 bispedømme fusjonert til Faenza-Modigliana
Fano 100 1986 bispedømme fusjonert til Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola
Farfa 775 1841 territorialabbedi opphevet til Sabina
Feltre 600 1818 bispedømme fusjonert til Belluno-Feltre
Ferentino 400 1986 bispedømme fusjonert til Frosinone-Veroli-Ferentino
Ferrara 400 1986 erkebispedømme fusjonert til Ferrara-Comacchio
Fiume 1925 1947 bispedømme grenseendring kroatisk Rijeka (eksisterer)
Foggia 1855 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Foggia-Bovino
Forlì 200 1986 bispedømme fusjonert til Forlì-Bertinoro
Fossombrone 500 1986 bispedømme fusjonert til Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola
Gallese 800 1805 bispedømme fusjonert til Civita Castellana-Orte-Gallese
Gallipoli 600 1986 bispedømme fusjonert til Nardò-Gallipoli
Galtelli 1200 1779 bispedømme skiftet navn til Galtelli-Nuoro
Galtelli-Nuoro 1928 bispedømme skiftet navn til Nuoro
Genova-Bobbio 1989 metropolitanbispedømme skiftet navn til Genova
Gerace 500 1954 bispedømme skiftet navn til Gerace-Locri
Gerace-Locri 1986 bispedømme skiftet navn til Locri-Gerace
Giovinazzo 1100 1836 bispedømme fusjonert til Molfetta-Giovinazzo-Terlizzi
Gorizia-Gradisca 1986 metropolitanbispedømme skiftet navn til Gorizia
Gradisca 1787 1791 erkebispedømme fusjonert til Gorizia-Gradisca
Grado 570 1451 patriarkat opphevet til Venezia
Gravina 900 1986 bispedømme opphevet til Altamura-Gravina-Acquaviva delle Fonti
Gravina-Irsina 1976 bispedømme skiftet navn til Gravina
Gualdo Tadino 500 1915 bispedømme fusjonert til Nocera Umbra-Gualdo Tadino
Guastalla 1828 1986 bispedømme fusjonert til Reggio Emilia-Guastalla
Irsina 1400 1818 bispedømme fusjonert til Gravina-Irsina
Isernia 500 1852 bispedømme fusjonert til Isernia-Venafro
Isola 1114 1818 bispedømme opphevet til Santa Severina
Lacedonia 1100 1986 bispedømme fusjonert til Ariano Irpino-Lacedonia
Lanciano 1515 1945 metropolitanbispedømme skiftet navn til Lanciano-Ortona
Larino 500 1986 bispedømme fusjonert til Termoli-Larino
Lipari 500 1986 bispedømme fusjonert til Messina-Lipari-Santa Lucia del Mela
Loreto 1586 1592 bispedømme fusjonert til Recanati-Loreto
Lucera 400 1986 bispedømme fusjonert til Lucera-Troia
Luni 465 1465 bispedømme fusjonert til Luni-Sarzana
Luni-Sarzana 1820 bispedømme fusjonert til Luni-Sarzana-Brugnato
Luni-Sarzana-Brugnato 1975 bispedømme fusjonert til La Spezia-Sarzana-Brugnato
Macerata 1320 1586 bispedømme fusjonert til Macerata-Tolentino
Macerata-Tolentino 1985 bispedømme fusjonert til Macerata-Tolentino-Recanati-Cingoli-Treia
Manfredonia 300 1986 erkebispedømme skiftet navn til Manfredonia-Vieste
Manfredonia-Vieste 2002 erkebispedømme skiftet navn til Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo
Marsi 900 1986 bispedømme skiftet navn til Avezzano
Marsico Nuovo 400 1818 bispedømme fusjonert til Potenza-Marsico Nuovo
Martirano 1099 1818 bispedømme opphevet til Nicastro
Massa 1988 bispedømme fusjonert til Massa Carrara-Pontremoli
Massa Carrara 1100 1939 bispedømme skiftet navn til Apuania
Massa Marittima 500 1978 bispedømme skiftet navn til Massa Marittima-Piombino
Matelica 500 1785 bispedømme fusjonert til Fabriano-Matelica
Matera 900 1203 metropolitanbispedømme fusjonert til Acerenza-Matera
Melfi 1100 1528 bispedømme fusjonert til Melfi-Rapolla
Melfi-Rapolla 1986 bispedømme fusjonert til Melfi-Rapolla-Venosa
Messina 500 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Messina-Lipari-Santa Lucia del Mela
Mileto 1100 1986 bispedømme skiftet navn til Mileto-Nicotera-Tropea
Minervino 900 1818 bispedømme opphevet til Andria
Modena 300 1986 metropolitanbispedømme skiftet navn til Modena-Nonantola
Modigliana 1850 1986 bispedømme fusjonert til Faenza-Modigliana
Molfetta 1200 1836 bispedømme fusjonert til Molfetta-Giovinazzo-Terlizzi
Molfetta-Giovinazzo-Terlizzi 1986 bispedømme fusjonert til Molfetta-Ruvo-Giovinazzo-Terlizzi
Monopoli 1100 1986 bispedømme fusjonert til Conversano-Monopoli
Montalcino 1462 1986 bispedømme fusjonert til Siena-Colle di Val d’Elsa-Montalcino
Montalto 1586 1986 bispedømme fusjonert til San Benedetto del Tronto-Ripatransone-Montalto
Montecorvino 1059 1433 bispedømme fusjonert til Vulturara og Montecorvino
Montefeltro 900 1977 bispedømme skiftet navn til San Marino-Montefeltro
Montefiascone 1400 1986 bispedømme fusjonert til Viterbo
Montepulciano 1561 1986 bispedømme skiftet navn til Montepulciano-Chiusi-Pienza
Motula 1023 1818 bispedømme opphevet til Castellaneta
Muro Lucano 1100 1986 bispedømme fusjonert til Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo
Nardò 1413 1986 bispedømme fusjonert til Nardò-Gallipoli
Narni 400 1907 bispedømme fusjonert til Terni-Narni
Nepi 100 1435 bispedømme skiftet navn til Nepi-Sutri
Nepi-Sutri 1986 bispedømme opphevet til Civita Castellana
Nicastro 600 1986 bispedømme skiftet navn til Lamezia Terme
Nicotera 600 1818 bispedømme fusjonert til Nicotera-Tropea
Nicotera-Tropea 1986 bispedømme fusjonert til Mileto-Nicotera-Tropea
Nocera de’ Pagani 300 1986 bispedømme fusjonert til Nocera Inferiore-Sarno
Nocera Umbra 500 1915 bispedømme fusjonert til Nocera Umbra-Gualdo Tadino
Nocera Umbra-Gualdo Tadino 1986 bispedømme fusjonert til Assisi-Nocera Umbra-Gualdo Tadino
Noli 1300 1820 bispedømme fusjonert til Savona-Noli
Nonantola 800 1820 territorialabbedi opphevet til Modena
Norcia 500 1986 bispedømme fusjonert til Spoleto-Norcia
Numana 465 1422 bispedømme fusjonert til Ancona-Numana
Nusco 1100 1986 bispedømme opphevet til Sant’Angelo dei Lombardi-Conza-Nusco-Bisaccia
Ogliastra 1824 1986 bispedømme skiftet navn til Lanusei
Olivolo 744 850 bispedømme skiftet navn til Castello
Oppido Mamertina 1300 1979 bispedømme skiftet navn til Oppido Mamertina-Palmi
Orte 700 1437 bispedømme fusjonert til Civita Castellana-Orte
Ortona 600 1834 bispedømme opphevet til Lanciano
Orvieto 600 1986 bispedømme fusjonert til Orvieto-Todi
Osimo 700 1986 bispedømme fusjonert til Ancona-Osimo
Osimo-Cingoli 1985 bispedømme skiftet navn til Osimo
Ossero 800 1828 bispedømme grenseendring kroatisk Osor (opphevet)
Ostia-Velletri 1914 bispedømme delt i Ostia og Velletri
Ostuni 1100 1821 bispedømme opphevet til Brindisi
Parenzo 300 1828 bispedømme grenseendring kroatisk Poreč (fusjonert)
Pedena 550 1787 bispedømme grenseendring kroatisk Pićan (opphevet)
Penne 500 1252 bispedømme fusjonert til Penne-Atri
Penne-Atri 1949 bispedømme skiftet navn til Penne-Pescara
Penne-Pescara 1982 bispedømme opphøyet til Pescara-Penne erkebispedømme
Perugia 200 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Perugia-Città della Pieve
Piacenza 400 1989 bispedømme skiftet navn til Piacenza-Bobbio
Piana dei Greci 1937 1941 bispedømme skiftet navn til Piana degli Abanesi
Pienza 1462 1772 bispedømme opphevet til Chiusi-Pienza
Pistoia-Prato 1954 bispedømme delt i Pistoia og Prato
Poggio Mirteto 1841 1925 bispedømme fusjonert til Sabina-Poggio Mirteto
Pola 500 1828 bispedømme grenseendring kroatisk Pula (fusjonert)
Policastro 1100 1986 bispedømme fusjonert til Teggiano-Policastro
Polignano 700 1818 bispedømme opphevet til Monopoli
Pomposa 600 1986 territorialabbedi opphevet til Ferrara-Comacchio
Pontecorvo 1725 1818 bispedømme fusjonert til Aquino-Sora-Pontecorvo
Pontremoli 1797 1988 bispedømme fusjonert til Massa Carrara-Pontremoli
Porto 300 1119 bispedømme fusjonert til Porto-Santa Rufina
Potenza 500 1818 bispedømme fusjonert til Potenza-Marsico Nuovo
Potenza-Marsico Nuovo 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Potenza-Muro Lucano-Marsico Nuovo
Priverno 200 1217 bispedømme fusjonert til Terracina-Priverno-Sezze
Ragusa-Siracusa 1955 metropolitanbispedømme delt i Ragusa og Siracusa
Rapolla 1100 1528 bispedømme fusjonert til Melfi-Rapolla
Ravello 1086 1603 bispedømme skiftet navn til Ravello-Scala
Ravello-Scala 1804 bispedømme opphevet til Amalfi
Ravenna 100 1947 metropolitanbispedømme fusjonert til Ravenna-Cervia
Recanati 1239 1985 bispedømme fusjonert til Macerata-Tolentino-Recanati-Cingoli-Treia
Recanati-Loreto 1934 bispedømme skiftet navn til Recanati
Reggio Calabria 100 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Reggio Calabria-Bova
Reggio Emilia 100 1986 bispedømme fusjonert til Reggio Emilia-Guastalla
Ripatransone 1571 1983 bispedømme skiftet navn til Ripatransone-San Benedetto del Tronto
Ripatransone-San Benedetto del Tronto 1986 bispedømme fusjonert til San Benedetto del Tronto-Ripatransone-Montalto
Rossano 700 1979 erkebispedømme fusjonert til Rossano-Cariati
Ruvo 600 1986 bispedømme fusjonert til Molfetta-Ruvo-Giovinazzo-Terlizzi
Ruvo-Bitonto 1982 bispedømme delt i Bitonto og Ruvo
Sabina 500 1925 bispedømme fusjonert til Sabina-Poggio Mirteto
Sabiona 600 975 bispedømme skiftet navn til Bressanone
Salerno 600 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Salerno-Campagna-Acerno
San Colombano 643 1100 territorialabbedi opphevet til Bobbio
San Marco 1179 1818 bispedømme fusjonert til San Marco-Bisignano
San Marco-Bisignano 1979 bispedømme skiftet navn til San Marco Argentano-Scalea
San Martino al Monte Cimino 1300 1936 territorialabbedi opphevet til Viterbo-Tuscania
San Michele Arcangelo di Montescaglioso 1080 1954 territorialabbedi opphevet til Matera
San Paolo fuori le Mura 1425 2005 territorialabbedi opphevet til Roma
San Salvatore Maggiore 1200 1841 territorialabbedi opphevet til Rieti
Sansepolcro 1515 1986 bispedømme fusjonert til Arezzo-Cortona-Sansepolcro
Sant’Agata de’ Goti 1000 1986 bispedømme fusjonert til Cerreto Sannita-Telese-Sant’Agata de’ Goti
Sant’Angelo dei Lombardi 1200 1513 bispedømme fusjonert til Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia
Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia 1921 bispedømme fusjonert til Conza-Sant’Angelo dei Lombardi-Bisaccia
Sant’Angelo in Vado 450 1636 bispedømme fusjonert til Urbania-Sant’Angelo in Vado
Santa Lucia del Mela 1206 1986 territorialprelatur fusjonert til Messina-Lipari-Santa Lucia del Mela
Santa Maria di Polsi 1144 1920 territorialabbedi opphevet til Gerace
Santa Rufina 600 1119 bispedømme fusjonert til Porto-Santa Rufina
Santa Severina 700 1986 metropolitanbispedømme opphevet til Crotone-Santa Severina
Santi Vincenzo ed Anastasio alle tre Fontane 1140 1981 territorialabbedi opphevet til Civita Castellana-Orte-Gallese, Nepi-Sutri og Sovana-Pitigliano-Orbetello
Santissimo Salvatore 1081 1816 territorialabbedi opphevet til Messina
Sarno 1100 1818 bispedømme fusjonert til Cava-Sarno
Sarsina 400 1986 bispedømme fusjonert til Cesena-Sarsina
Sarzana 1447 1465 bispedømme fusjonert til La Spezia-Sarzana-Brugnato og Luni-Sarzana
Satriano 1098 1525 bispedømme skiftet navn til Satriano og Campagna
Satriano 1818 bispedømme fusjonert til Conza-Campagna
Savona 1000 1820 bispedømme fusjonert til Savona-Noli
Segni 500 1981 bispedømme fusjonert til Velletri-Segni
Sepino 500 844 bispedømme opphevet til ?
Sezze 800 1217 bispedømme fusjonert til Terracina-Priverno-Sezze
Siena 400 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Siena-Colle di Val d’Elsa-Montalcino
Sora 300 1818 bispedømme fusjonert til Aquino-Sora-Pontecorvo og Sora
Sorrento 500 1986 erkebispedømme fusjonert til Sorrento-Castellammare di Stabia
Sovana-Pitigliano 700 1981 bispedømme skiftet navn til Sovana-Pitigliano-Orbetello
Sovana-Pitigliano-Orbetello 1986 bispedømme skiftet navn til Pitigliano-Sovana-Orbetello
Spoleto 100 1986 erkebispedømme fusjonert til Spoleto-Norcia
Squillace 400 1986 bispedømme fusjonert til Catanzaro-Squillace
Sulcis 484 1503 bispedømme skiftet navn til Iglesias
Sulmona 600 1818 bispedømme fusjonert til Valva-Sulmona
Sutrium 500 1435 bispedømme fusjonert til Nepi-Sutri
Teano 600 1818 bispedømme fusjonert til Calvi-Teano
Telese 500 1986 bispedømme fusjonert til Cerreto Sannita-Telese-Sant’Agata de’ Goti
Tempio 400 1506 bispedømme fusjonert til Ampurias-Tempio
Teramo 500 1949 bispedømme skiftet navn til Teramo-Atri
Terlizzi 1100 1836 bispedømme fusjonert til Molfetta-Giovinazzo-Terlizzi
Termoli 1000 1986 bispedømme fusjonert til Termoli-Larino
Terni 200 1907 bispedømme fusjonert til Terni-Narni
Terni-Narni 1983 bispedømme fusjonert til Terni-Narni-Amelia
Terracina 100 1217 bispedømme fusjonert til Terracina-Priverno-Sezze
Terracina-Latina-Priverno-Sezze 1986 bispedømme skiftet navn til Latina-Terracina-Sezze-Priverno
Terracina-Priverno-Sezze 1967 bispedømme skiftet navn til Terracina-Latina-Priverno-Sezze
Terralba 1200 1503 bispedømme fusjonert til Ales-Terralba
Todi 200 1986 bispedømme fusjonert til Orvieto-Todi
Tolentino 500 1586 bispedømme fusjonert til Macerata-Tolentino
Torcello 640 1818 bispedømme opphevet til Venezia
Trani 600 1818 metropolitanbispedømme fusjonert til Trani-Bisceglie
Trani-Barletta 1986 erkebispedømme skiftet navn til Trani-Barletta-Bisceglie
Trani-Bisceglie 1828 metropolitanbispedømme skiftet navn til Trani-Nazareth-Bisceglie
Trani-Nazareth-Bisceglie 1860 metropolitanbispedømme skiftet navn til Trani-Barletta
Treia 1817 1920 bispedømme opphevet til San Severino-Treia)
Trieste-Koper 1977 bispedømme skiftet navn til Trieste
Troia 200 1986 bispedømme fusjonert til Lucera-Troia
Tropea 700 1818 bispedømme opphevet til Nicotera-Tropea
Tuscanella 300 1200 bispedømme opphevet til Viterbo-Tuscania
Ugento 1300 1959 bispedømme skiftet navn til Ugento-Santa Maria di Leuca
Umbriatico 1030 1818 bispedømme opphevet til Santa Severina
Urbania-Sant’Angelo in Vado 1636 1986 bispedømme fusjonert til Urbino-Urbania-Sant’Angelo in Vado
Urbino 600 1986 metropolitanbispedømme fusjonert til Urbino-Urbania-Sant’Angelo in Vado
Vallo di Lucania 1986 bispedømme skiftet navn til Vallo della Lucania
Valva 500 1818 bispedømme fusjonert til Valva-Sulmona
Valva-Sulmona 1986 bispedømme skiftet navn til Sulmona-Valva
Veglia 900 1947 bispedømme grenseendring kroatisk Krk (eksisterer)
Velletri 500 1150 bispedømme fusjonert til Ostia-Velletri
Venafro 1100 1852 bispedømme fusjonert til Isernia-Venafro
Venosa 500 1986 bispedømme fusjonert til Melfi-Rapolla-Venosa
Ventimiglia 700 1975 bispedømme skiftet navn til Ventimiglia-San Remo
Veroli 800 1956 bispedømme skiftet navn til Veroli-Frosinone
Veroli-Frosinone 1986 bispedømme fusjonert til Frosinone-Veroli-Ferentino
Vico Equense 650 1818 bispedømme opphevet til Sorrento
Vieste 1100 1818 bispedømme opphevet til Manfredonia
Vulturara og Montecorvino 1818 bispedømme opphevet til Lucera
Zara 400 1947 erkebispedømme grenseendring kroatisk Zadar (eksisterer)