Liste over norske mestvinnende sommerolympiere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norske mestvinnende deltagere i Sommer-OL gir oversikt over norske vinnere av medaljer under Sommer-OL siden starten i 1896[1]. Det kreves minst ett gull pluss ytterligere en medalje for å bli inkludert på listen.

Oppdatert per Sommer-OL 2016

Nr. Navn Idrettsgren År Gull Sølv Bronse Sammenlagt Andre opplysninger
1 Ole Andreas Lilloe-Olsen Skyting 1920-1924 5 1 0 6
2 Otto Olsen Skyting 1920-1924 4 2 2 8
3 Einar Liberg Skyting 1908-1924 4 2 1 7
4 Knut Holmann Padling 1992-2000 3 2 1 6
5 Harald Natvig Skyting 1920-1924 3 1 1 5
6 Albert Helgerud Skyting 1908-1920 2 3 1 6
7 Olaf Tufte Roing 1996-2016 2 1 1 4
Eirik Verås Larsen Padling 2004-2012 2 1 1 4
9 Magnus Konow Seiling 1912-1936 2 1 0 3
10 Marit Malm Frafjord Håndball 2008-2016 2 0 1 3
Kari Aalvik Grimsbø1 Håndball 2008-2016 2 0 1 3
Katrine Lunde Håndball 2008-2016 2 0 1 3
Linn-Kristin Riegelhuth Koren2 Håndball 2008-2016 2 0 1 3
14 Johan Anker Seiling 1908-1928 2 0 0 2
Hans Nordvik Skyting 1912-1920 2 0 0 2
Ingar Nielsen Seiling 1920-1924 2 0 0 2
Carl Ringvold Seiling 1920-1924 2 0 0 2
Thor Thorvaldsen Seiling 1936-1956 2 0 0 2
Håkon Barfod Seiling 1948-1952 2 0 0 2
Sigve Lie Seiling 1948-1952 2 0 0 2
Jon Rønningen Bryting 1988-1992 2 0 0 2
Andreas Thorkildsen Spydkast 2004-2012 2 0 0 2
Kristine Lunde-Borgersen Håndball 2008-2012 2 0 0 2
Karoline Dyhre Breivang Håndball 2008-2012 2 0 0 2
Kari Mette Johansen Håndball 2008-2012 2 0 0 2
Tonje Nøstvold Håndball 2008-2012 2 0 0 2
Gøril Snorroeggen3 Håndball 2008-2012 2 0 0 2
28 Gudbrand Skatteboe Skyting 1908-1920 1 2 0 3
29 Thomas Thorstensen Turn 1908-1912 1 1 0 2
Sigvard Sivertsen Turn 1908-1912 1 1 0 2
Jacob Opdahl Turn 1912-1920 1 1 0 2
Frithjof Sælen Turn 1912-1920 1 1 0 2
Olaf Sæther Skyting 1908-1912 1 1 0 2
Peder Lunde jr. Seiling 1960-1976 1 1 0 2
Frank Hansen Roing 1972-1976 1 1 0 2
36 Willy Røgeberg Skyting 1924-1948 1 0 1 2
Steinar Amundsen Kajakk 1968-1972 1 0 1 2
Tore Berger Kajakk 1968-1972 1 0 1 2
Jan Johansen Kajakk 1968-1972 1 0 1 2
Egil Søby Kajakk 1968-1972 1 0 1 2
Trine Hattestad Spydkast 1984-2000 1 0 1 2
Gro Espeseth Fotball 1996-2000 1 0 1 2
Bente Nordby Fotball 1996-2000 1 0 1 2
Marianne Pettersen Fotball 1996-2000 1 0 1 2
Hege Riise Fotball 1996-2000 1 0 1 2
Brit Sandaune Fotball 1996-2000 1 0 1 2
Tonje Larsen Håndball 1996-2008 1 0 1 2
Else-Marthe Sørlie-Lybekk Håndball 2000-2008 1 0 1 2
Camilla Herrem Håndball 2012-2016 1 0 1 2
Heidi Løke Håndball 2012-2016 1 0 1 2
Amanda Kurtović Håndball 2012-2016 1 0 1 2
  • 1 Av uvisse årsaker listes Kari Aalvik Grimsbø med kun ett gull hos olympiandatabase.com og med to gull på profilen hos olympics.org[2], men med tre medaljer på søkeresultatet hos olympics.org[3]
  • 2 Av uvisse årsaker listes Linn-Kristin Riegelhuth Koren med kun ett gull hos olympiandatabase.com og med to gull hos olympic.org[4]
  • 3 Av uvisse årsaker listes Gøril Snorroeggen med kun ett gull hos olympiandatabase.com, men med to gull hos olympics.org[5]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Liste generert fra sports-reference.com