Liste over NASCAR-team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Soccerball current event.svg
Trenger oppdatering: Denne sportsartikkelen er ikke oppdatert med ny informasjon. Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
 Ikke oppdatert siden 2006

Dette er en liste over NASCAR-team, en liste over alle team som konkurrerer i en av NASCARs tre øverste divisjoner (Nextel Cup, Busch Series og Craftsman Truck Series). Heltidsteam er team som forsøker å kvalifisere seg for alle løp i sin divisjon (med svært få unntak, slik som de som står over grunnet tekniske problemer eller dødsfall). Deltidsteam er team som er aktive, men som ikke deltar i kvalifiseringen i alle løp.

Nextel Cup[rediger | rediger kilde]

Dagens heltidsteam i NASCAR Nextel Cup Series[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
BAM Racing Dodge Charger 49 Mike Bliss WhatsOnline.com Beth Ann Morganthau
Bill Davis Racing1 Dodge Charger 22 Dave Blaney Caterpillar Inc. Bill Davis
Chip Ganassi Racing med Felix Sabates Dodge Charger 40 David Stremme Coors Light Felix Sabates
41 Reed Sorenson Target Stores Chip Ganassi
42 Casey Mears Texaco/Havoline
Dale Earnhardt, Inc. Chevrolet Monte Carlo 1 Martin Truex Jr. Bass Pro Shops Teresa Earnhardt
8 Dale Earnhardt Jr. Budweiser
Evernham Motorsports Dodge Charger 9 Kasey Kahne Dodge/United Auto Workers Ray Evernham
10 Scott Riggs Valvoline/Stanley Tools James Rocco
19 Elliott Sadler Dodge/United Auto Workers Ray Evernham
Front Row Motorsports Chevrolet Monte Carlo 34 Kevin Lepage Oak Glove Co. Bob Jenkins
Ford Fusion/Chevrolet Monte Carlo 61 Chad Chaffin Jeff Stec2
Furniture Row Racing 3 Chevrolet Monte Carlo 78 Kenny Wallace Furniture Row Barney Visser
Haas CNC Racing Chevrolet Monte Carlo 66 Jeff Green Best Buy Gene Haas
Hall of Fame Racing Chevrolet Monte Carlo 96 Tony Raines Texas Instruments/DLP Troy Aikman, Roger Staubach, Bill Saunders
Hendrick Motorsports Chevrolet Monte Carlo 5 Kyle Busch Kellogg's Rick Hendrick
24 Jeff Gordon DuPont
25 Brian Vickers GMAC Mary Hendrick
48 Jimmie Johnson Lowe's Jeff Gordon
Joe Gibbs Racing Chevrolet Monte Carlo 11 Denny Hamlin FedEx J.D. Gibbs
18 J.J. Yeley Interstate Batteries Joe Gibbs
20 Tony Stewart The Home Depot
MB2 Motorsports Chevrolet Monte Carlo 01 Joe Nemechek U.S. Army Bob Ginn
14 Sterling Marlin Waste Management/Ginn Clubs and Resorts
Morgan-McClure Motorsports Chevrolet Monte Carlo 4 Todd Bodine Lucas Oil Larry McClure/Tim Morgan
Penske Racing South Dodge Charger 2 Kurt Busch Miller Lite Roger Penske
12 Ryan Newman ALLTEL
Petty Enterprises Dodge Charger 43 Bobby Labonte Cheerios/General Mills Richard Petty
45 Kyle Petty Wells Fargo/Schwan's/Marathon Oil Kyle Petty
PPI Motorsports 3 Chevrolet Monte Carlo 32 Travis Kvapil Tide Cal Wells
Richard Childress Racing Chevrolet Monte Carlo 07 Clint Bowyer Jack Daniel's Richard Childress
29 Kevin Harvick GM Goodwrench
31 Jeff Burton Cingular Wireless
Robby Gordon Motorsports Chevrolet Monte Carlo 7 Robby Gordon Harrah's/Jim Beam Robby Gordon
Robert Yates Racing Ford Fusion 38 David Gilliland M&M's Robert Yates
88 Dale Jarrett UPS
Roush Racing Ford Fusion 6 Mark Martin American Automobile Association Jack Roush
16 Greg Biffle U.S. National Guard Geoff Smith
17 Matt Kenseth DeWALT Mark Martin
26 Jamie McMurray Crown Royal Georgetta Roush
99 Carl Edwards Office Depot Robert Corn
Waltrip-Jasper Racing 1 Dodge Charger 55 Michael Waltrip National Automotive Parts Association Doug Bawel
Wood Brothers/JTG Racing Ford Fusion 21 Ken Schrader McKee Foods Glen Wood
Noter:
  1. Waltrip-Jasper Racing er Bill Davis Racings andrebil. Teamet kjøpte eierpoengene fra den tidligere eieren av team #77 denne sesongen, og kjører under navnet Waltrip-Jasper Racing.
  2. Front Row Motorsports kjøpte bil #61 midt i 2006-sesongen. 61s tidligere eier, Jeff Stec, står fortsatt som eier for å beholde poengene.
  3. PPI Motorsports og Furniture Row Racing har en avtale der begge teamene deler informasjon, som om de var lagkamerater.

Dagens deltidsteam i NASCARs Nextel Cup[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
Ash Racing Dodge Charger 02 Brandon Ash n/a Ed Ash
Bill Davis Racing Dodge Charger 23 Bill Lester Waste Management Gail Davis
CJM Racing Dodge Charger 72 Mike Skinner Dutch Quality Stone Bryan Mullet, Tony Mullet
Cupp Motorsports Dodge Charger 46 Carl Long Millstar Tools Don Cupp
Dale Earnhardt, Inc. Chevrolet Monte Carlo 15 Paul Menard Menards Teresa Earnhardt
Faith Motorsports Dodge Charger 89 Morgan Shepherd Racing with Jesus Morgan Shepherd, Dana Tomes
Hendrick Motorsports Chevrolet Monte Carlo 44 Terry Labonte Kellogg's Rick Hendrick
Kirk Shelmerdine Racing Chevrolet Monte Carlo 27 Kirk Shelmerdine/Ted Christopher/ Tom Hubert n/a Kirk Shelmerdine
MBA Racing Ford Fusion 00 Hermie Sadler Aaron's Mike Anderson
McGlynn Racing Dodge Charger 74 Derrike Cope Sundance Vacations/Royal Administration Raynard McGlynn
Michael Waltrip Racing Chevrolet Monte Carlo 00 Bill Elliott Burger King Michael Waltrip
No Fear Racing Ford Fusion 60 Boris Said SoBe No Fear Energy Drink Frank Stoddard, Mark Simo
Phoenix Racing Dodge Charger 09 Mike Wallace Micosukee Indian Gambling James Finch
R&J Racing Dodge Charger 37 Mike Skinner n/a Roger Craven, John Carter, Dale Davis
Robert Yates Racing Ford Fusion 90 Stephen Leicht Citifinancial Robert Yates
Roush Racing Ford Fusion 06 Todd Kluever/David Ragan 3M Jack Roush
Team Red Bull Dodge Charger 83 Bill Elliott Red Bull Dietrich Mateschitz
Ware Racing Enterprises Dodge Charger 30/52 Stanton Barrett pro30.com/Quality Metric Rick Ware

Team i Nextel Cup med ukjent status[rediger | rediger kilde]

Busch Series[rediger | rediger kilde]

Dagens heltidsteam i NASCARs Busch Series[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
Biagi-DenBeste Racing Dodge Charger 4 Auggie Vidovich II Geico Fred Biagi
Braun-Akins Racing Chevrolet Monte Carlo 38 Jason Leffler Great Clips Todd Braun
Brewco Motorsports Ford Fusion 27 Casey Atwood Kleenex Tammy Brewer
66 Greg Biffle/Brad Coleman/Ken Schrader/Scott Wimmer/Jamie McMurray Duraflame Clarence Brewer
Chip Ganassi Racing Dodge Charger 41 Reed Sorenson Discount Tire Chip Ganassi
Dale Earnhardt, Inc. Chevrolet Monte Carlo 11 Paul Menard Menards Teresa Earnhardt
Davis Motorsports Chevrolet Monte Carlo 0 Kertus Davis RaceGirl Johnny Davis
Duesenberg & Leik Motorsports Chevrolet Monte Carlo 01 Jay Sauter Western Union Keith Duesenberg, Dwayne Leik
Evernham Motorsports Dodge Charger 9 Kasey Kahne/Scott Riggs/Boris Said/Erin Crocker Unilever Foods/General Mills Ray Evernham
FitzBradshaw Racing1 Dodge Charger 12 Flere førere, blant annet Mike Skinner og Carlos Contreras Supercuts Armando Fitz
Haas CNC Racing Chevrolet Monte Carlo 00 Johnny Sauter Yellow Transportation Gene Haas
Hendrick Motorsports Chevrolet Monte Carlo 5 Kyle Busch Lowe's Rick Hendrick
Jay Robinson Racing Ford Fusion 49 Derrike Cope/Shane Hall/Steve Grissom Advil Jay Robinson
Joe Gibbs Racing Chevrolet Monte Carlo 18 J. J. Yeley Vigoro/The Home Depot Joe Gibbs
20 Denny Hamlin Rockwell Automation
JR Motorsports Chevrolet Monte Carlo 88 Robby Gordon/Martin Truex Jr./Shane Huffman U.S. Navy Dale Earnhardt Jr.
Kevin Harvick Incorporated Chevrolet Monte Carlo 33 Kevin Harvick/Tony Stewart/Ron Hornaday/Ron Fellows/Aaron Fike/Sean Caisse Outdoor Channel Delana Harvick
77 Burney Lamar/Bobby Labonte Dollar General
Michael Waltrip Racing1 Dodge Charger 99 Michael Waltrip/David Reutimann Aaron's/Dominos Pizza Michael Waltrip
McGill Motorsports Chevrolet Monte Carlo 36 Tim Sauter Lester Building Systems John McGill
ppc Racing Ford Fusion 10 John Andretti FreedomRoads/Camping World/RVs.com Greg Pollex
22 Kenny Wallace AutoZone
Phoenix Racing Dodge Charger 1 Mike Wallace/Cale Gale Miccosukee Indian Gambling James Finch
Richard Childress Racing Chevrolet Monte Carlo 2 Clint Bowyer ACDelco Richard Childress
21 Kevin Harvick/Jeff Burton United States Coast Guard
Robert Yates Racing Ford Fusion 90 Stephen Leicht/Matt McCall/Marc Goossens CitiFinancial Robert Yates
Roush Racing Ford Fusion 06 Todd Kluever 3M/American Automobile Association Jack Roush
50 Danny O'Quinn/David Ragan World Financial Group
60 Carl Edwards Ameriquest/Henkel
Rusty Wallace, Inc. Dodge Charger 64 Jamie McMurray Top-Flite/Jackson Roscoe Foundation Rusty Wallace
Team Rensi Motorsports Ford Fusion 25 Ashton Lewis U.S. Marines Ed & Sam Rensi
35 Regan Smith McDonald's Gary Weisbaum
Wood Brothers/JTG Racing Ford Fusion 47 Jon Wood Clorox/Armor All Jodi Geschickter
59 Stacy Compton Kingsford Tad Geschickter

Dagens deltidsteam i NASCARs Busch Series[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
Ashton Gray Racing Dodge Charger 08 Jason White n/a Barry Tudor
Braun-Akins Racing Chevrolet Monte Carlo 32 Dave Blaney ABF U-Pack Doug Stringer
Carver Racing Dodge Charger 40 Kevin Conway n/a David Carver
Chip Ganassi Racing Dodge Charger 42 Casey Mears/Kevin Hamlin/Juan Pablo Montoya Texaco/Havoline Chip Ganassi
Curb Agajanian Performance Group Dodge Charger 43 P.J. Jones/Chris Cook Curb Records Mike Curb, Cary Agajanian
Dale Earnhardt, Inc. Chevrolet Monte Carlo 8 Dale Earnhardt Jr./Martin Truex Jr. Bass Pro Shops Teresa Earnhardt
Day Enterprise Racing1 Chevrolet Monte Carlo 05 Chad Chaffin n/a Wayne Day
FitzBradshaw Racing1 Dodge Charger 14 Ted Musgrave Family Dollar Terry Bradshaw
Frank Cicci Racing with Jim Kelly Chevrolet Monte Carlo 34 Flere førere, blant andre Paul Tracy, Kim Crosby, Mike Bliss, og Jeff Fuller Glow Buoy/Boudreaux's Butt Paste/Golden Flakes Frank Cicci, Jim Kelly
Henderson Brothers Racing Chevrolet Monte Carlo 75 Caleb Holeman Food Country USA Charles Henderson
Hendrick Motorsports Chevrolet Monte Carlo 48 Jimmie Johnson Lowe's/Kobalt Rick Hendrick
57 Brian Vickers Pizza Hut/Arby's/Mountain Dew/Ore-Ida
Jay Robinson Racing Ford Fusion 28 Shane Hall Speed Zone Energy Drink Troy Stafford
Joe Gibbs Racing Chevrolet Monte Carlo 19 Aric Almirola Slim Jim/Banquet Joe Gibbs
Keith Coleman Racing Chevrolet Monte Carlo 23 Brad Keselowski/Eduardo Troconis Lovefifi.com/Doubletree Hotel Claremont/Clements Racing Engines Keith Coleman
Kinney Motorsports Chevrolet Monte Carlo 85 John Hayden n/a Daniel Kinney
ML Motorsports Ford Fusion 70 Justin Diercks Foretravel Motorcoach Mary Louise Miller
MacDonald Motorsports Chevrolet Monte Carlo 72 Stanton Barrett/Randy MacDonald RVUSA.com Randy MacDonald
Mac Hill Motorsports Chevrolet Monte Carlo 56 Tim Schendel Power Equipment Company Jack McNelly
Marsh Racing Chevrolet Monte Carlo 31 Steve Park Whelen Engineering Ted Marsh
Penske Racing South Dodge Charger 39 Ryan Newman/Kurt Busch Penske Roger Penske
ppc Racing Ford Fusion 15 Michel Jourdain Jr. Kraft Foods/Oreo Keith Barnwell
Richard Childress Racing Chevrolet Monte Carlo 29 Kevin Harvick/Jeff Burton Reese's Chocolate Lovers/Hershey's/Holiday Inn Richard Childress
Roush Racing Ford Fusion 6 Mark Martin Ameriquest Jack Roush
16 Greg Biffle
17 Matt Kenseth
Rusty Wallace, Inc. Dodge Charger 61 Steve Wallace Dodge Motorsports Rusty Wallace
SKI Motorsports Chevrolet Monte Carlo 30 Mike Bliss Smith & Wesson Chris Lencheski
Sadler Bros. Racing Dodge Charger 95 Steadman Marlin n/a Earl Sadler
TC Motorsports Chevrolet Monte Carlo 07 David O'Dell n/a C.E. Clowyer
Team Johnson Motorsports Chevrolet Monte Carlo 76 Jerick Johnson American Legion Jack Johnson
Vision Racing Chevrolet Monte Carlo 37 Josh Krug n/a Adrian Berryhill
Noter:
  1. Michael Waltrip Racing kjøpte den tidligere #40 FitzBradshaw Racing bilens eierpoeng denne sesongen. De to teamene deler informasjon som lagkamerater.

Busch Series team med ukjent status[rediger | rediger kilde]

Craftsman Truck Series[rediger | rediger kilde]

Dagens heltidsteam i NASCARs Craftsman Truck Series[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
Bill Davis Racing Toyota Tundra 5 Mike Skinner Toyota Tundra Bill Davis
22 Bill Lester Checkers Drive-In
23 Johnny Benson Toyota Certified Used Vehicles Gail Davis
Billy Ballew Motorsports Chevrolet Silverado 15 Kyle Busch ditech.com Billy Ballew
Bobby Hamilton Racing Dodge Ram 4 Chase Miller Dodge Motorsports Bobby Hamilton
18 Bobby Hamilton, Jr. Fastenal
Circle Bar Racing Ford F-150 14 Rick Crawford Circle Bar Truck Corral Tom Mitchell
Darrell Waltrip Motorsports Toyota Tundra 17 David Reutimann Toyota Tundra Darrell Waltrip
Evernham Motorsports Dodge Ram 98 Erin Crocker Cheerios/Betty Crocker Ray Evernham
Germain Racing Toyota Tundra 9 Ted Musgrave Team ASE Racing/Germain Motor Company Bob Germain
30 Todd Bodine Lumber Liquidators Stephen Germain
Green Light Racing Chevrolet Silverado 07 John Mickel Torquespeed Gene Christensen
08 Chad McCumbee The GPS Store/Garmin Bobby Dotter
HT Motorsports Toyota Tundra 59 Chad Chaffin Harris Trucking Jim Harris
Kevin Harvick Incorporated Chevrolet Silverado 33 Ron Hornaday Allstate Employer Services Delena Harvick
Key Motorsports Chevrolet Silverado 40 Tim Fedewa n/a Curtis W. Key Sr., Rodney Rogers
Morgan-Dollar Motorsports Chevrolet Silverado 46 Flere førere, blant annet Kraig Kinser Centrix Financial David Dollar
85 Dennis Setzer E85 FlexFuel
Orleans Racing Dodge Ram 77 Brendan Gaughan Orleans Hotel and Casino Michael Gaughan
ppc Racing Ford F-150 10 Terry Cook Power Stroke Diesel Greg Pollex
Red Horse Racing Toyota Tundra 11 David Starr Toyota Material Handling Jeff Hammond, Thomas DeLoach, Marty Gaunt
Robert Richardson Racing Dodge Ram 1 Robert Richardson Win Your Mortgage Robert Richardson
Roush Racing Ford F-150 6 Mark Martin/David Ragan Scotts Jack Roush
99 Erik Darnell Woolrich
Spears Motorsports Chevrolet Silverado 75 Aric Almirola Spears Manufacturing Wayne Spears
ThorSport Racing Chevrolet Silverado 13 Kerry Earnhardt Pork, The Other White Meat Duke Thorson
88 Matt Crafton Menards
Wood Brothers/JTG Racing Ford F-150 20 Marcos Ambrose Aussie Vineyards/Team Australia Wood Brothers
21 Bobby East Edy's Ice Cream/State Fair Corn Dogs Tad Geschickter
Woodard Racing Dodge Ram 25 Boston Reid n/a Rick Woodard, Michael Gaughan
Wyler Racing Toyota Tundra 60 Jack Sprague Con-Way Transmissions Jeff Wyler
Xpress Motorsports Chevrolet Silverado 16 Mike Bliss n/a Dave Fuge

Dagens deltidsteam i NASCARs Craftsman Truck Series[rediger | rediger kilde]

Team Bil Nummer Fører Sponsor(er) Registrert eier
Bill Davis Racing Toyota Tundra 24 A.J. Allmendinger Toyota Tundra Bill Davis
Billy Ballew Motorsports Chevrolet Silverado 51 Kyle Busch National Land Liquidators Billy Ballew
Bobby Hamilton Racing Dodge Ram 04 Scott Lagasse Jr./Sammy Sanders Dodge Hemi Stephanie Hamilton
Brevak Racing Dodge Ram 31 Nick Tucker n/a Shelly & Bob Brevak
Jeff Milburn Racing Chevrolet Silverado 76 Chase Montgomery Them Boyz/EQ Smart Energy Drink Jeff Milburn
Jim Rosenblum Racing Chevrolet Silverado 28 Carl Long New York Fire Department Jim Rosenblum
Lafferty Motorsports Chevrolet Silverado 89 Chuck Maitlen n/a Chris Lafferty
MB Motorsports Ford F-150 63 J.R. Patton Mittler Tools/Dave Porter Truck Sales Mike Mittler
Pennington Motorsports TBA TBA Casey Kingsland Hooters Energy Drink n/a
Roush Racing Ford F-150 50 David Ragan/Michel Jourdain, Jr./Peter Shepherd Roush Performance Group Jack Roush
Stellar-Quest Racing Chevrolet Silverado 91 J.C. Stout Hunter's Hope Donald Stout
Tamco Motorsports Chevrolet Silverado 70 Tam Topham Suzuki Tam Topham

Craftsman Truck Series team med ukjent status[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]