Liste over øyer i Japan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Herashima-Nakanoshima-Kojima 2013-08.JPG

Dette er en liste over øyer i Japan.[1] Japan har 6 852 øyer. Av dem er 430 bebodd. Dette er noen av dem, både bebodde og ubebodde:

De fire hovedøyene (fra nord til sør)[rediger | rediger kilde]

Mindre øyer[rediger | rediger kilde]

Ved Hokkaidō[rediger | rediger kilde]

  • Kamome-jima
  • Kojima
  • Oshima (Hokkaidō)
  • Okushiri-tō
  • Teuri
  • Rebun-tō
  • Todo
  • Rishiri-tō
  • Yagishiri

I Japanhavet[rediger | rediger kilde]

  • Otoko-jima (Seodo)
  • Onna-jima (Dongdo)
  • Okiøyene
  • Dōgojima
  • Nakanoshima
  • Nishinoshima
  • Chiburijima
  • Sado (øy)

I Innlandshavet[rediger | rediger kilde]

  • Kasaoka-øyene
  • Shiwaku-øyene
  • Awaji-shima
  • Etajima
  • Itsukushima
  • Shōdoshima
  • Suō-Ōshima

Ved Kyushu[rediger | rediger kilde]

  • Kami-shima
  • Shimo-shima
  • Naga-shima
  • Ōyano-jima
  • Shishi-jima
  • Gotōøyene
  • Fukue-jima
  • Hisaka-jima
  • Naru-shima
  • Wakamatsu-jima
  • Nakadōri-jima
  • Hirado (øy)
  • Hashima
  • Iki
  • Koshikijima-øyene
  • Kami-Koshiki-jima
  • Naka-Koshiki-jima
  • Shimo-Koshiki-jima
  • Tsushima (øy)

Ryukyuøyene (japansk: Nansei-shotō)[rediger | rediger kilde]

  • Kuchinoshima
  • Nakanoshima
  • Gajajima
  • Kogajajima
  • Suwanosejima
  • Akusekijima
  • Kojima
  • Tairajima
  • Kodakarajima
  • Takarajima
  • Kaminonejima
  • Yokoatejima
  • Amami Ōshima
  • Kikaijima
  • Kakeromajima
  • Yoroshima
  • Ukeshima
  • Tokunoshima
  • Okinoerabujima
  • Yoronjima
  • Ryūkyū-shotō (Ryukyuøyene. I Japan brukes denne betegnelsen om øyene som var del av kongedømmet Ryukyu.)
  • Okinawa-øyene
  • Okinawa
  • Kumejima
  • Iheyajima
  • Izenajima
  • Agunijima
  • Iejima
  • Iwo Tori Shima
  • Tokashikijima
  • Zamamijima
  • Akajima
  • Gerumajima
  • Sakishima-øyene
  • Miyako-øyene
  • Yaeyama-øyene
  • Senkakuøyene - omstridt område mellom Okinawa og Taiwan.
  • Kita daitō
  • Mimami daitō
  • Oki daitō

I Stillehavet[rediger | rediger kilde]

  • Izu Ōshima
  • To-shima
  • Udone-shima
  • Nii-jima
  • Shikine-jima
  • Kōzu-shima
  • Miyake-jima
  • Ōnohara-jima
  • Mikura-jima
  • Inamba-jima
  • Hachijō-jima
  • Hachijō-kojima
  • Aogashima
  • Beyonēsu-retsugan
  • Sumisu-tō
  • Tori-shima
  • Lots hustru (Sōfu Iwa)
  • Kita Iwo Jima
  • Iwo Jima
  • Minami Iwo Jima
  • Nishinoshima
  • Minami Torishima
  • Okino Torishima

Andre øyer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «List of islands of Japan explained». everything.explained.today. Besøkt 30. januar 2016.