Odaiba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Odaiba
お台場
Odaiba og Rainbow Bridge sett fra Tokyo Tower.
Geografi
PlasseringTokyobukta
ØygruppeQ5354225
Administrasjon
LandJapans flagg Japan
Posisjon
Kart
Odaiba
35°37′48″N 139°46′30″Ø

Odaiba med batteri 6 i forgrunnen.
Odaiba (til venstre) og Ariake (til høyre). Begge disse øyene omtales som «Odaiba».

Odaiba (お台場) (også kjent som Daiba) er en stor, kunstig øy i Tokyobukta, Japan. Den er en del av distriktene Minato og Koto.

Det moderne Odaiba, forbundet til Tokyo bl.a. med den store Regnbuebroa, er et senter for shopping og fornøyelser, med restauranter, leiligheter og næringsbygg. Det futuristiske bygget til Fuji Television er lokalisert på øya. Det finnes også en fornøyelsespark for kvinner kalt Venus Fort, bygd som en 1800-talls europeisk by. I tillegg er det også et maritimt museum på øya.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet Odaiba kan oversatt bety «plattformsted», og viser til kanonstillingene som ble bygd her. På slutten av Japans Edoperiode ble det planlagt bygget elleve kunstige øyer med kanonbatterier til forsvar for Tokyo, i et fåfengt forsøk på å hindre den amerikanske kommandør Perry og hans «svarte skip»s tilbakekomst til Japan. Kun seks av øyene ble fullført, og i dag er det kun batteri 6 som gjenstår av de opprinnelige øyene. I 1920-årene ble batteri 3 ombygget til Metropolitan Daiba Park.

På slutten av 1980-årene, da Japans økonomi blomstret, ble det startet en storslått utbygging av øyområdet. Den senere økonomiske nedgangen amputerte mye av de originale planene. Siden slutten av 1990-årene har Odaiba igjen blitt et populært fritids- og shoppingområde for Tokyoborgerne.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Odaiba Guide | JapanVisitor Japan Travel Guide». www.japanvisitor.com. Besøkt 12. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]