Lemmy Kilmister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lemmy Kilmister
Ian Frasier Kilmister
Lemmy Kilmister.jpg
Født 24. desember 1945 (69 år)
Stoke-on-Trent, Staffordshire
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Motörhead, Q285966
Sjanger Heavy metal
Speed metal
Instrument Bassgitar, vokalist
Aktive år 1972 -
Band
Motörhead
Tidligere band
Hawkwind
Headgirl
Rainmakers
Rockin' Vicars
Sam Gopal
The Head Cat


Ian «Lemmy» Kilmister (født Ian Fraiser Kilmister 24. desember 1945 i Stoke-on-Trent, Staffordshire) er en engelsk musiker. Han er bassist, vokalist, låtskriver og frontfigur for heavy metal-bandet Motörhead.

Som ung var Lemmy roadie for artisten Jimi Hendrix, og i 1971 ble han med i rockebandet Hawkwind. Lemmy spilte bass for Hawkwind fram til 1975, da han ble kastet ut av bandet. Etter dette bestemte Lemmy seg for å starte sitt eget band kalt Bastard. Men da manageren fortalte at et band med et slikt navn aldri ville bli tatt seriøst og selge bra, endret han navnet til Motörhead. Navnet tok han etter den siste sangen han hadde skrevet for Hawkwind, kalt «Motorhead».

Lemmy i mai 2005.

I 1981 startet Lemmy et sideprosjekt med bandet Girlschool. De slo sammen navnene Girlschool og Motörhead og kalte bandet Headgirl. Prosjektet varte ikke særlig lenge, og sammen ga de bare ut to EP-er. Deres største hit var sangen «Please Don't Touch», som har blitt inkludert på samlealbum av både Motörhead og Girlschool.

Lemmy Kilmister har tidligere også vært involvert i bandene Rainmakers, Rockin' Vicars, Sam Gopal og The Head Cat. Han gjestet også Dave Grohls Probot på sangen «Shake Your Blood».

Lemmy: The Movie[rediger | rediger kilde]

Det har blitt laget en dokumentar om Lemmy som kom i 2010. Filmen har fikk navnet Lemmy: The Movie, og den inneholder en rekke intervjuer med nåværende og tidligere bandmedlemmer, familie, venner og andre som har blitt inspirert av Lemmy, inkludert Slash, Dave Grohl, Ozzy Osbourne, Peter Hook, Triple H, Alice Cooper, Mick Jones, Marky Ramone, Jim Heath, Jarvis Cocker, Mike Inez, Johnny Knoxville, Geoff Rowley. Filmen er spilt inn i delvis HD og 16mm-film.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lemmy: The Movie – About the Film, hentet 3. november 2009

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]