Snaggletooth B. Motörhead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Snaggletooth B. Motörhead (også kjent som Warpig, The Bastard og The Iron Boar) er navnet på Motörheads «maskot». B-en skal visstnok stå for «Bastard», som også var det Lemmy Kilmister hadde planer om å kalle bandet til å begynne med. Siden har han brukt «Bastard» som en sangtittel og «Bastards» som albumtittel. Det hele startet med at frontfigur Lemmy ønsket et albumcover til debutalbumet. Joe Petagno kom med et forslag til et cover i 1977 som var et bilde av en hybrid av hodeskallene til en hund, villsvin og en gorilla. Resultatet ble en hunde-gorilla med overdimensjonerte villsvin-støttenner. Lemmy likte tegningen og siden har Snaggletooth vært et symbol på Motörhead.

Siden har Snaggletooth prydet flere av Motörheads albumcovere, hver av dem med sin unike vri av bl.a. lenker og flammer, og oftest preget av kaos og ondskap. Et annet motiv som har preget Motörheads albumcovere (og sceneshow) er spar-tegnet, som har blitt værende siden albumet Ace of Spades (norsk: «sparess»).

Et av motivene som skiller seg mest ut er Orgasmatron-albumet, hvor Snaggletooth er fronten av et tog. Dette var et av de vanskeligste albumcoverne for Petagno å tegne.[1] Coveret til DVD-en 25 & Alive: Boneshaker skal forestille flere lag med Motörhead-plakater oppå hverandre revet i stykker, så alle de ulike plakatene med hvert sitt (tidligere utgitte) Snaggletooth-motiv vises.

Joe Petagno og Lemmy likte å more seg med å tegne kjønnsorganer på coverne. På albumcoveret til Another Perfect Day er tungen til Snaggletooth formet som to hundepeniser, mens Snaggletooth opprinnelig hadde formen til et kvinnelig kjønnsorgan i svelget og en mannlig penis som tunge på coveret til Sacrifice. Dette, samt et svastika på en murvegg, ble fjernet av plateselskapet som mente det var for provoserende.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Inferno 30th Anniversary Edition - Bonus DVD: «About Joe Petagno»