Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (in Several Wrong Places)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (in Several Wrong Places)
UtviklerSierra On-Line
UtgiverSierra On-Line
DistributørActivision
SerieLeisure Suit Larry
SpillmotorSCI
PlattformDOS og Amiga
Utgivelse1988
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
Formatdisketter

Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (in Several Wrong Places) er et eventyrspill, som ble utviklet og utgitt av Sierra On-Line (nå kjent som Sierra Entertainment) i 1988.[1] Det er det andre spillet i Leisure Suit Larry-serien, som ble skapt av Al Lowe.[2]

På grunn av kritikken Larry 1 fikk, valgte Sierra å tone ned Larrys seksuelle eskapader i oppfølgeren. Derfor har ikke Larry 2 like mye sex som Larry 1.[2] Den eneste kvinnen Larry kan gjøre noe med er Laulau, og han kan faktisk dø hvis han prøver seg på tilfeldige kvinner i spillet. Dette er også grunnen til at spillet bare har kopibeskyttelse og ikke noe system for å sjekke alderen på spilleren. Ironisk nok så ble Larry 2 kritisert for å ikke være sexy nok.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Eve, jenta Larry ender opp med på slutten av Larry 1, forlater Larry og kaster ham ut. Larry gjenopptar sine utforskninger og ender opp med å vinne i både lotteriet og en blind date-konkurranse samme dag. Konkurransen inkluderer en tur på et cruiseskip. En mikrofiche blir plantet på Larry ved en feil før han går ombord på skipet og han blir forfulgt av KGB-agenter så vel som Dr. Nonookees menn (Nonookee er et ordspill på «no nookie»).[2]

Han ender opp på den tropiske øya Nontoonyt («none tonight»), hvor han møter Kalalau, datteren av de innfødtes leder, Kennywauwau (som ser ut som Ken Williams). Larry drar til Nonookees gjemmested i en vulkan, hvor han overvinner den onde doktoren og vinne Kalalaus hjerte. En av de siste scenene i spillet hadde en piano-spillende Polyester Patti, som er med i det neste spillet som Passionate Patti.[2]

Trivia[rediger | rediger kilde]

 • På slutten av spillet krever parseren at man setter «THE» foran alle substantivene. Hvis man ikke gjorde det, tolket parseren ordet som verb og returnerte en standard feil. Grunnen til dette var en feil i programmeringen av spillet.
 • Når (med et unntak) Larry møter en jente, inneholder dialogen «You find x women sexy», som følges av «(but then, you find all women sexy)». For eksempel når Larry møter på en kvinnelig vekter er dialogen «You find armed women sexy! (But then, you find all women sexy)».
 • En annen tilbakevendende spøk er at Larry finne den samme frisørsalongen om igjen og om igjen i de mest usannsynlige stedene i spillet.
 • En av disse frisørsalongene eies av prinsesse Rosella fra King's Quest-serien.
 • I en sekvens der Larry må vente på å få et bord på en restaurant, blir Ken Williams og Roberta Williams sluppet inn før ham.
 • Hver gang spilleren får et poeng, går han/hun også opp en grad. Gradene er blant annet «Turn Off», «Dweeb», «Schmuck» og «Dork». De blir repetert gjennom hele spillet og på slutten blir graden «Big Hero».
 • Det finnes et alternativ kalt «Boss key», som viser noen tilfeldige grafer på skjermen når den blir aktivert. Det er ment å brukes slik at det ser ut som at spilleren gjør noe produktivt. Spillet slår seg av når man bruker den.
 • Kopibeskyttelsen viser et bilde av en jente og spilleren må skrive inn hennes telefonnummer, som finnes i manualen. Under utviklingen og testingen av spillet ble programmererne lei av å finne numrene hver gang de skulle teste spillet. De lagde derfor et nummer som virker uansett. Nummeret er 555-0724 og de siste fire numrene er Al Lowes fødselsdag. Dette nummeret virker bare i versjon 1.002.000. av spillet.
 • Leisure Suit Larry-spillene er unike i forhold til andre Sierra-spill (unntatt Spcae Quest 6: The Spinal Frontier), fordi oppfølgerne ikke har romertall i titlene. Det var Al Lowe som ville bruke arabiske tall. Han sa: «somewhere I read you should never see a movie with a Roman numeral in its title. That’s why I’ve been careful to ensure all the Larry Sequels use Arabic numerals».

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Leisure Suit Larry Goes Looking for Love (In Several Wrong Places) for Amiga (1989) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
 2. ^ a b c d «Hardcore Gaming 101: Leisure Suit Larry». www.hardcoregaming101.net. Besøkt 4. februar 2017. 
 3. ^ «Commodore User Magazine Issue 68». archive.org. Besøkt 4. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]