Hopp til innhold

Kristen idrettskontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristen Idrettskontakt
Stiftet1981
LandNorge
HovedkontorOslo
GeneralsekretærVegard Husby
UtmerkelserBrobyggerprisen (2002)
Petter Dass-prisen (2005)
Medlemmer15000
Nettstedwww.krik.no

Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en kristen ungdomsorganisasjon som har som formål om å «bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet». KRIK ble startet i 1981 etter initiativ fra prest Kjell Markset (født 1958).[trenger referanse]KRIK er et lavterskeltilbud for tro og idrett. Hovedmålgruppen er ungdom i aldersgruppen 13-26 år. Samtidig har KRIK et sterkt økende og populært familiearbeid.

Internt:

KRIK har pr i dag om lag 15 000 medlemmer i Norge samt 4000 medlemmer i KRIK Sverige.[trenger referanse] I november 2016 ble det også avholdt stiftelsesmøte for KRIK i Danmark.[trenger referanse] KRIK er et kontaktledd mellom kirke og idrettslag. De arbeider på tvers av landegrenser, idrettsgrener, idrettsklubber, kirkegrenser, prestasjonsnivå og alder. [trenger referanse] KRIK har pr i dag ca 360 aktive lokallag der deltakerne møtes til trening og andakt.[trenger referanse] I tillegg arrangerer KRIK ulike leirer, arrangementer og kurs for aldersgruppen 13-30 år. I løpet av et år har KRIK over 7000 deltakere og ledere på leir.[trenger referanse]

Eksternt:

Idrettsutøvere som Andreas Håtveit, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Rune Bratseth, Ezinne Okparaebo, Johan Remen Evensen og Melissa Wiik har fremstått som profiler for KRIK.[trenger referanse] I 2002 mottok KRIK Brobyggerprisen og i 2005 Petter Dass-prisen for sitt arbeid.[trenger referanse]

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen har i dag 20 ansatte, samt flere deltidsansatte ute i distriktene. Hovedkontoret er lokalisert på Ullevaal Stadion i Oslo. Administrasjonen står for den daglige driften av organisasjonen, og legger til rette for høy frivillig aktivitet i organisasjonen. Landsstyret forvalter KRIKs midler og setter opp langtidsplaner. Øverst er generalforsamlingen som møtes én gang i året.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

I løpet av et år arrangerer KRIK utallige små og store arrangementer – med godt over 25 000 aktivitetsdøgn totalt. De fire største leirene er EXPLORE, konfACTION, ACTION og ARENA. EXPLORE er KRIKs egen nyttårsleir med 1000 deltakere i alderen 15-20 år. Leiren arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer. KonfACTION er KRIKs populære konfirmantleir, og trekker til seg over 1000 konfirmanter hver sommer. ACTION arrangeres i forlengelsen av konfACTION, og er for ungdommer mellom 14 og 17 år. Begge leirene avholdes i Bø i Telemark. ARENA avslutter KRIK-sommeren og er for ungdommer i alderen 16 - 22 år. Leiren arrangeres på Bibelskolen i Grimstad.

Studier[rediger | rediger kilde]

KRIK-linjer: En rekke folkehøgskoler, bibelskoler og videregående skoler i Norge tilbyr i dag KRIK-linjer av ulik art. Disse tilbys ved Sagavoll Folkehøgskole, Nordfjord folkehøgskule, Bildøy Bibelskole, Ansgar Bibelskole og Stavern folkehøyskole, Fjellhaug Bibelskole, Hurdal Verk Folkehøgskole, Øya videregående skole og Vestborg videregående skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forrige mottaker:
Kjetil Bang-Hansen
og
Svein Tindberg
Brobyggerprisen
Neste mottaker:
Dialogsenteret Emmaus
Forrige mottaker:
Eyvind Skeie
Vinner av Petter Dass-prisen
Neste mottaker:
Inger Lise Rypdal