Kristen idrettskontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
Kristen Idrettskontakt
Stiftet 1981
Hovedkontor Oslo
Int. tilknytning CHRISC
Daglig leder Erlend Førre
Medlemmer 14 400[trenger referanse]
Nettsted Lenke

Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en kristen ungdomsorganisasjon som har som mål å knytte bånd mellom idretten og kirken. KRIK ble startet etter initiativ fra presten Kjell Markset i 1981.

Organisasjonens motto er: KRIK ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.

Idrettspersonligheter som Andreas Håtveit, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Rune Bratseth, Ezinne Okparaebo, Johan Remen Evensen og Melissa Wiik er profilerte idrettsfolk som har fremstått som ambassadører for KRIK. I tillegg har personer som leder i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide vært med i styret i KRIK.

KRIK har per 2015 omlag 14 000 medlemmer i Norge. Søsterorganisasjon CHRISC (Christian Sports Contact) rundt 20 000 deltakere i Øst-Afrika.

I 2002 mottok KRIK Brobyggerprisen og i 2005 Petter Dass-prisen for sitt arbeid.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

KRIK består av flere organisasjonsledd. Kontakt med medlemmene foregår i stor grad gjennom de omlag 300 lokallagene spredt rundt om i landet, der medlemmene møtes og har trening på en regelmessig basis. Deretter kommer kretsstyrene, distriktskoordinatorene som styrer med oppsetting av buss til leirene og kontakt med lokallagene. Administrasjonen styrer med den daglige driften av organisasjonen, landsstyret forvalter KRIKs midler og setter opplangtidsplaner, og øverst er generalforsamlingen som møtes en gang hvert andre år.

KRIKs hovedkontor i Oslo er på Ullevaal Stadion.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

KRIK arrangerer flere leire og arrangementer, de fire største regelmessige arrangement er EXPLORE, ACTION, konfACTION og ARENA.

EXPLORE er en nyttårsleir som arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer. Deltakerne kan være med på mange forskjellige aktiviteter i løpet av leiren, blant annet alpint, snowboard, jibbing, skeleton, bob, winter adventure, fotball og volleyball.

KonfACTION og ACTION er sommerleire, der konfACTION er for konfirmanter som reiser med sin menighet, og ACTION er for ungdommer mellom 14 og 17 år.

ARENA er KRIKs sommerleir for ungdommer i alderen 16 - 22 år

Studier[rediger | rediger kilde]

KRIK bibelskole Bali - 8 ukers kurs.

Idrett årsstudium KRIK - Ved NLA Høyskolen i Bergen.

KRIK-linjer - Det tilbys idag KRIK-linjer ved en rekke folkehøgskoler og bibelskoler i Norge. Disse tilbys ved Sagavoll Folkehøgskole, Nordfjord folkehøgskule, Bildøy Bibelskole, Ansgar Bibelskole og Stavern folkehøyskole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
 Kjetil Bang Hansen
og
Svein Tindberg 
Brobyggerprisen
Neste mottaker:
 Dialogsenteret Emmaus 
Forrige mottaker:
 Eyvind Skeie 
Vinner av Petter Dass-prisen
Neste mottaker:
 Inger Lise Rypdal