Frivillighet Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Frivillighet Norge
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer988144800
Stiftet14. februar 2005
LandNorge
HovedkontorOslo
StyrelederKjell Erik Øie
Adm.dir.Stian Slotterøy Johnsen
Nettstedfrivillighetnorge.no (no)

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Sammenslutningen har mer enn 370 medlemsorganisasjoner fra alle deler av frivillig sektor, som representerer mer enn 50 000 lokale lag og foreninger. Organisasjonen ble stiftet 19. september 2005. Frivillighet Norge arbeider for å sikre frivillighetspolitikken i Norge for at organisasjonene skal ha tilgang til langsiktige, etisk forsvarlige inntektskilder. Sammenslutningen arbeider også for et best mulig samspill mellom frivillige virksomheter i saker av felles interesse.

Medlemskap i Frivillighet Norge er åpent for alle som driver frivillig virke på ikke-kommersiell/ikke-offentlig basis i Norge.

Frivillighet Norge deler hvert år ut den nasjonale Frivillighetsprisen til en person, lokal forening eller en gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig frivillig innsats.

Frivillighet Norge drifter rekrutteringsportalen Frivillig.no, en nasjonal oppslagstavle for frivillige oppdrag, og Ungfritid.no, en portal for fritidsaktiviteter for barn og unge hovedsakelig i regi av frivillige organisasjoner.

I 2022 hadde Frivillighet Norge sekretariatet for Norges første Frivillighetens år.

Generalsekretær er Stian Slotterøy Johnsen og styreleder er Kjell Erik Ullmann Øie (2020 –).

Styreledere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]