Kingdom Hearts III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kingdom Hearts III
キングダム ハーツ III
Kingudamu Hātsu Surī
UtviklerSquare Enix
UtgiverSquare Enix
RegissørTetsuya Nomura
Tai Yasue
ProdusentRie Nishi
DesignerTai Yasue
ProgrammererHideki Matsuoka
Tomohito Hano
ForfatterMasaru Oka
KunstnerTetsuya Nomura
KomponistYoko Shimomura

Takeharu Ishimoto

Tsuyoshi Sekito
SerieKingdom Hearts
SpillmotorUnreal Engine 4
PlattformPlaystation 4
Xbox One
UtgivelseINT 29. januar 2019
JP 25. januar 2019
SjangerAction-rollespill
ModusEnkelspiller
NettstedOffisielle Kingdom Hearts III siden

Kingdom Hearts III (キングダム ハーツ III Kingudamu Hātsu Surī) er et action-rollespill utviklet og utgitt av Square Enix. Spillet ble utgitt den 29. januar 2019 i Norge og kan bare spilles på Playstation 4 og Xbox One. Spillet er det tolvte utgitte spillet i Kingdom Hearts-serien og er den siste delen av «Dark Seeker Sagaen». Historien skjer rett etter spillet Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Hovedpersonen Sora og vennene hans Donald Duck, Langbein, Kong Mikke Mus og Riku er på leting etter «Seven Guardians of Light» og «the Key to Return Hearts» for å hindre at gjenopprettelsen av planene til Xehanort om en ny Keyblade-krig skjer. I eventyret deres møter de karakterer og reiser til verdener basert på Disney og Disney Pixar.

Ideen om spillet begynte i 2006 rett etter at Kingdom Hearts II ble gitt ut i Japan, men ble ikke annonsert før E3 2013.[1] Mye av spillfunksjonene fra serien er det samme, men nå er partyet utvidet fra tre til fem, det er kommet en ny funksjon som heter «Attraction Flow» som er angrep som er inspirert av Disney Park-attraksjoner og minispill som er inspirert av gamle klassiske Disney Mikke Mus-tegnefilmer i en stil av 1980-årenes LCD-spill. Spillet ble laget ved bruk av Unreal Engine 4.

Spillet ble utgitt verden rundt i januar 2019. Ved utgivelsen ble spillet møtt med positive anmeldelser av spilljournalister. Etter en uke etter spillutgivelsen hadde spillet solgt over fem millioner eksemplarer verden rundt.

Referanser[rediger | rediger kilde]