Kingdom Hearts: Chain of Memories

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kingdom Hearts: Chain of Memories
UtviklerSquare Enix, Jupiter
UtgiverEU Nintendo
JP/NA Square Enix
DistributørDisney Interactive Studios
RegissørTetsuya Nomura
ProdusentShinji Hashimoto
DesignerTetsuya Nomura
ForfatterDaisuke Watanabe
KunstnerTetsuya Nomura
KomponistYoko Shimomura
SerieKingdom Hearts
PlattformGame Boy Advance, PlayStation 2
UtgivelseGame Boy Advance
JP 11. november 2004
NA 7. desember 2004
EU 6. mai 2005
PlayStation 2
JP 29. mars 2007
NA 2. desember 2008
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: Everyone
OFLC: G8+
Nettstedna.square-enix.com/games/kingdomhearts/khcom

Kingdom Hearts: Chain of Memories (キングダムハーツ チェインオブメモリーズ Kingudamu Hātsu Chein obu Memorīzu) er et action-rollespill utviklet av Square Enix og Jupiter og utgitt av Square Enix i 2004 til Game Boy Advance. Spillet er et mellomledd mellom de to mektigere PlayStation 2-spillene i Kingdom Hearts-serien. Det er et av de første spillene som inkorporerte full motion video (FMV).[1] En oppgradert versjon av spillet kalt Kingdom Hearts Re: Chain of Memories ble gitt ut til PlayStation 2 i Japan sammen med Kingdom Hearts II Final Mix i 2007.

Chain of Memories er en direkte oppfølger til Kingdom Hearts, og spillets slutt foregår omtrent et år før Kingdom Hearts II.[2] Handlingen følger hovedfiguren til det første spillet, Sora, som utforsker et mystisk slott mens han leter etter vennene sine. Mens han går høyere opp i slottet, utforsker hans venn og rival, Riku, kjellernivåene og kjemper mot sine personlige demoner. Spillet introduserte nye figurer og handlingsmomenter som ytterligere utvidet universet i Kingdom Hearts og etablerte innledningen til Kingdom Hearts II. Det introduserte også et nytt kortbasert kampsystem.

Selv om Chain of Meories ikke var like suksessrikt som de andre Kingdom Hearts-spillene, mottok det positive omtaler og oppnådde høye salgstall. Det ble rost for handlingen, grafikken og FMV-ene. Da spillet ble utgitt i Japan solgte det over 104 000 eksemplarer innen 48 timer; en rekord for en Game Boy Advance-tittel på den tiden. Siden utgivelsen av Chain of Memories har det solgt over 1,5 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Castle Oblivion er et mystisk slott som eies av Lord Marluxia. Sora og hans gode venner blir fortalt at slottet får besøkende til å miste hukommelsen sin når de går inn. Områdene mellom etasjene er hvite med dekorasjoner med blomster-tema. Men hver etasje kan forvandles til en annen verden fra det første Kingdom Hearts-spillet.

Sora kommer tilbake som spillets hovedperson. Donald Duck og Langbein er mindre involvert i denne historien. Spillet introduserer også en håndfull nye karakterer. Andre nye karakterer inkluderer Naminé, en ung jente som er i stand til å manipulere folks minner, og DiZ, en mystisk mann skjult under røde kapper og bandasjer. Riku dukker også opp som en spillbar karakter. Seks medlemmer av organisasjonen fungerer som antagonister.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sora, Donald, Langein og Jiminy Cricket går nedover en svingete sti på leting etter Riku og Mikke. En mann kledd i en svart pels med hette over hodet dukker opp, og gir Sora beskjed om å komme til en massiv festning kalt Castle Oblivion. Når de kommer inn, innser de reisende at de har glemt alle deres tidligere evner. Mannen i hette forklarer at jo dypere de går inn i slottet, jo flere minner vil de miste. Men karakterene vil også avdekke nye minner underveis. Sora går rundt på slottet, og møter en rekke andre hette-figurer som danner en gruppe kalt «Organisasjonen» underveis. Når Sora mister flere minner, ser det ut til at han husker en jente som heter Naminé som var en gammel venn av ham.

Sora får vite fra organisasjonsmedlem Larxene at Naminé blir holdt fanget på slottet. Sora møter også med en kopi av Riku opprettet og kontrollert av et annet organisasjonsmedlem, Vexen. Axel, en dobbeltagent som tilhører organisasjonen, løslater Naminé og lar henne møte Sora ansikt til ansikt. Sora oppdager at Naminé er den som manipulerer alle minnene hans, etter å ha blitt tvunget til å gjøre dette. Sora må deretter klatre helt til høyeste etasje i slottet for å beseire resten av fiendene deres.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «G4 - Feature - Kingdom Hearts: Chain of Memories Review». G4. Arkivert fra originalen 4. januar 2006. Besøkt 20. juli 2007. 
  2. ^ Padilla, Raymond (8. desember 2004). «Kingdom Hearts: Chain of Memories Review». GameSpy. Arkivert fra originalen 11. desember 2004. Besøkt 23. mai 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til: