Kains mange ansikter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kains mange ansikter
orig. Raising Cain
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår1992
Prod.landUSA
Lengde88 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrian De Palma
ProdusentGale Anne Hurd
ManusforfatterBrian De Palma
MusikkPino Donaggio
Foran kamera
Hovedrolle(r)John Lithgow
Lolita Davidovich
Steven Bauer
Annen informasjon
Budsjett12 millioner dollar
Prod.selskapUniversal Studios
Premiere7. august 1992
Eksterne lenker

Kains mange ansikter (originaltittel: Raising Cain) er en amerikansk psykologisk thriller fra 1992. Den er skrevet og regissert av Brian De Palma, og i hovedrollene spilles av John Lithgow, Lolita Davidovich og Steven Bauer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dr. Carter Nix er en respektert barnepsykolog. Hans kone, Jenny, er bekymret på grunn av forholdet mellom Carter og datteren Amy. Carter har en dissosiativ identitetsforstyrrelse, og hans andre personligheter inkluderer Cain, en voldelig kriminell, Josh en sjenert 7 år gammel gutt, og Margo - en middelaldrende barnepike. Carter og Cain dreper unge mødre, tilsynelatende for eksperimentere på barna deres utført av Carters far - en annen barnepsykolog som mistet lisensen sin flere år tidligere etter å ha utført uetiske eksperimenter mot barn.

Jenny har en affære med eks-kjæresten Jack Dante, enkemannen til en tidligere pasient, og hun planlegger å forlate Carter. Cain begynner å legge igjen subtile ledetråder til politiet som impliserer Jack i drapene. Deretter forsøker han å drepe Jenny ved å kvele henne og senke bilen hennes i en innsjø. Men hun klarer å stikke av, og konfrontere Carter. Politiet kontakter Dr. Lynn Waldheim, som var med på å skrive en bok med Nix Sr. kalt "Raising Cain" om en gutt med en personlighetsforstyrrelse.

Nix Sr. hadde omfattende detaljert kunnskap om Cains barndom, inkludert opptak av innspillingene. Imidlertid fikk Waldheim aldri møte Cain. Hun oppdaget etter hvert sannheten: Nix Sr. satte sin egen sønn gjennom årevis med alvorlig barnemishandling for å studere de nye personlighetene. Forferdet sa Waldheim opp prosjektet. Nix Sr. forsvant kort tid senere, og etterlot seg et selvmordsbrev. Deretter blir Carter pågrepet for drapsforsøk. Waldheim blir sendt inn alene for å avhøre ham.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]