Passion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Passion
Generell informasjon
SjangerErotisk thriller / Krim
Utgivelsesår2012
Prod.landFransk / Tysk
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Premiere7. september 2012 (Venezia FF)
13. februar 2013 (Frankrike)
19. juni 2013 (Norge) (DVD)
Eksterne lenker

Passion er en engelskspråklig fransk-tysk thriller fra 2012 regissert av Brian De Palma.

Handling[rediger | rediger kilde]

Christine, en amerikaner som arbeider i Tyskland, sammen med sin assistent Isabelle om en annonse-kampanje angående en ny smarttelefon. Isabelle, som i hemmelighet har en affære med Christines kjæreste Dirk, kommer med en godt mottatt markedsføring. Men Christine hevder planen som sin egen, til Isabelles store skuffelse. På oppfordring fra sin lojale assistent Dani, laster Isabelle opp en egen-produsert versjon av annonsen sin på Internett, hvor annonsen blir populær.

Christine blir sint over oppmerksomheten Isabelle har fått, og hevner seg med en sex-video som Isabelle lagde sammen med Dirk. En sint Isabelle krasjer bilen sin i bedriftens parkeringshus, og Christine deler video-opptakene med resten av bedriften, og ydmyker Isabelle som går inn i en depresjon og begynner å misbruke piller. Christine forsøker å få Dani sparket, og truer Isabelle. Når Christine blir funnet død, blir Isabelle arrestert og tilstår drapet når hun er i en rus-indusert bedøvelse. Basert på hennes tilståelser, truslene mot Christine, og fibrene som matcher et skjerf som Isabelle gikk med, anklager politiet henne for drap. Imidlertid frafaller de anklagene fordi vitner hadde sett Isabelle ved en ballett den kvelden. Dani oppdager Isabelles skjerf, uskadd, i leiligheten hennes, og politiet oppdager at ikke alt er som det ser ut som.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er regissert og skrevet av Brian De Palma, basert på filmen Crime d'amour (2010) av Alain Corneau. Hovedrollene spilles av Noomi Rapace og Rachel McAdams.

Filmen handler om en ung forretningskvinne som planlegger en morderisk hevn etter at hennes sjef og mentor stjeler ideen hennes.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]