Jordana Brewster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jordana Brewster
Jordana Brewster at PaleyFest 2013 2.jpg
Født26. april 1980 (41 år)
Panama by i Panama
Ektefelle Andrew Form (2007–)Rediger på Wikidata
Far Alden BrewsterRediger på Wikidata
Mor Maria JoãoRediger på Wikidata
Utdannet ved Yale UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Brasil Brasil
USA USA
Aktive år1995–
IMDbIMDb

Jordana Brewster (født 26. april 1980 i Panama by i Panama) er en brasiliansk-amerikansk skuespiller. Hun er først og fremst kjent for å spille Mia Toretto i Fast and Furious-serien.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Brewster har brasiliansk mor og amerikansk far. Hun ble født i Panama, men hun og foreldrene flyttet til London allerede da hun var to måneder gammel, og bodde der i seks år. Etter det flyttet de videre til Rio de Janeiro, hvor de ble værende til Jordana var ti år gammel. Deretter flyttet familien til New York, hvor hun stadig har base. Hun har også en yngre søster som heter Isabella. Jordana Brewster gikk frem til 2003 på Yale University, hvor hennes bestefar, Kingman Brewster, for øvrig var president i sin tid.

Karrière[rediger | rediger kilde]

Brewster fikk sin første store rolle allerede som 18-åring i Robert Rodriguez' The Faculty i 1998. Det var imidlertid ikke før tre år senere verden virkelig fikk øynene opp for henne, da hun spilte Mia Toretto for første gang i The Fast and the Furious. Deretter gikk det tre år før hun spilte inn sin neste film, D.E.B.S. (2004). I 2006 spilte hun den romantiske interessen til James Franco i Annapolis, hvor også Tyrese Gibson var med. De to spilte senere sammen i Fast Five.

Etter det fikk hun hovedrollen i skrekkfilmen The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Tre år senere gjentok hun rollen som Mia i Fast & Furious (2009). Hun spilte også en gjesterolle i den populære TV-serien Chuck. I 2011 portretterte hun nok en gang Mia Toretto i Fast Five, og det er ventet at hun gjør det samme i en sjette Fast-film i 2013.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Kortfilmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]