Jordana Brewster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jordana Brewster
Født26. apr. 1980[1][2]Rediger på Wikidata (43 år)
Panama by
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedYale University
Berkeley College
EktefelleAndrew Form (2007–)
FarAlden Brewster
MorMaria João
BarnJulian Form-Brewster
Rowan Brewster-Form
NasjonalitetUSA
Brasil
Panama
Aktive år1995
IMDbIMDb

Jordana Brewster (født 26. april 1980 i Panama by i Panama) er en brasiliansk-amerikansk skuespiller. Hun er kjent for å spille Mia Toretto i Fast and Furious-filmene.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Brewster har brasiliansk mor og amerikansk far. Hun ble født i Panama, men hun og foreldrene flyttet til London da hun var to måneder gammel, og bodde der i seks år. Etter det flyttet de videre til Rio de Janeiro, hvor de ble værende til Jordana var ti år gammel. Deretter flyttet familien til New York. Hun har også en yngre søster som heter Isabella. Jordana Brewster gikk frem til 2003 på Yale University, hvor hennes bestefar, Kingman Brewster, var president i sin tid.

Karrière[rediger | rediger kilde]

Brewster fikk sin første store rolle som 18-åring i Robert Rodriguez' The Faculty i 1998. Det var imidlertid ikke før tre år senere verden virkelig fikk øynene opp for henne, da hun spilte Mia Toretto for første gang i The Fast and the Furious. Deretter gikk det tre år før hun spilte inn sin neste film, D.E.B.S. (2004). I 2006 spilte hun den romantiske interessen til James Franco i Annapolis, hvor også Tyrese Gibson var med. De to spilte senere sammen i Fast Five.

Etter det fikk hun hovedrollen i skrekkfilmen The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Tre år senere gjentok hun rollen som Mia i Fast & Furious (2009). Hun spilte også en gjesterolle i den populære TV-serien Chuck. I 2011 portretterte hun nok en gang Mia Toretto i Fast Five.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Kortfilmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID brewsterj[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3747062, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]