Chuck (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chuck
Generell informasjon
Sjanger Action-komedie
Nasjonalitet USA USA
Sesonger 5
Ep. per sesong Sesong 1: 13
Sesong 2: 22
Sesong 3: 19
Sesong 4: 24
Sesong 5: 13
Lengde 42 min (uten reklame) min. per episode
Foran kamera
Medvirkende Zachary Levi
Yvonne Strahovski
Joshua Gomez
Ryan McPartlin
Mark Christopher Lawrence
Julia Ling
Vik Sahay
Scott Krinsky
med Sarah Lancaster
og Adam Baldwin
Bak kamera
Skapere Josh Schwartz
Chris Fedak
Prod.leder Josh Schwartz
McG
Sending
Periode 24. september 2007 (USA)
Kanal USA NBC
Norge Viasat4
Annen informasjon
Språk Engelsk
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Chuck er en action-komedie fjernsynsserie fra USA, skapt av Josh Schwartz og Chris Fedak. Serien handler om en datanerd som mottar en kodet e-post fra en gammel college-venn, som arbeider i CIA; e-posten inneholder topp-hemmelig data som er kodet i bilder, og disse hemmelighetene blir lagret i Chucks hjerne når han ser bildene.[1][2]

Produsert av College Hill Pictures, Wonderland Sound and Vision og Warner Bros. Television, hadde serien sin premiere den 24. september 2007 på NBC, like før Heroes.[3][4] Den 13. februar 2008 annonserte NBC at det ble nok en sesong med Chuck i 2008/2009.[5] Den andre sesongen begynte 29. september 2008, med en 22 episoder lang sesong.[6]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Chuck Bartowski (Zachary Levi) er en datanerd uten spesielt gode sosiale egenskaper på noen-og-tjue år som arbeider som en dataekspert på det lokale Buy More (en parodi på kjeden Best Buy), sammen med sin beste venn Morgan Grimes (Joshua Gomez). Chucks søster Ellie (Sarah Lancaster) er en doktor som konstant prøver å passe på broren sin, og hjelpe han med å finne en kjæreste. Hun er forlovet med Devon «Captain Awesome» Woodcomb (Ryan McPartlin), som også er en doktor. På kvelden på sin bursdagsfest mottar Chuck en e-post fra sin tidligere Stanford University hybelkompis og venn, Bryce Larkin (Matthew Bomer), som nå er en CIA agent på flukt fra sitt eget byrå. Når Chuck åpner e-posten, blir hele databasen til den amerikanske regjeringen, en supercomputer med navnet «Intersect» – lastet ned i hjerneen hans. Både National Security Agency (NSA) og Central Intelligence Agency (CIA) ønsker etterretningen returnert til seg og sender hver sin agent;— John Casey (Adam Baldwin) og Sarah Walker (Yvonne Strahovski) — for å hente dataene.

Siden disken med informasjonen ble stjålet av Bryce og ødelagt da han flyktet, og siden Chuck opplever glimt av informasjon fra databasen, som blir aktivert av visse hendelser (slik som ansikter, våpen, klokker og andre ting), blir han tvunget til å bruke denne til å hjelpe regjeringen med å bekjempe kriminelle og internasjonale terrorister. For å beskytte sin nye kunnskap fra familie og venner, for å holde de sikre, blir Casey og Walker tvunget til å etablere en ustødig allianse og hemmelige identiter (Walker blir Chucks kjæreste (de blir sammen på ordentlig senere i serien) og tar en jobb på en lokal restaurant nær Buy More (først Wienerlicious, så Orange Orange i sesong 2) mens Casey får seg en jobb ved Buy More), dog med samme mål, å beskytte Chuck for enhver pris..

I sesong 3 dukker Daniel Shaw (Brandon Routh) opp som skal hjelpe Team Bartowski med å bekjempe The Ring ettersom han mistenker at lederen for The Ring står bak mordet på hans kone Evelyn Shaw. Shaw finner fort interesse for Sarah noe som gjør Chuck sjalu og han innleder et forhold til Hannah (Kristin Kreuk). Chuck består «red test» og blir dermed en ekte spion (selv om det viser seg at Casey stod bak mordet Chuck måtte utføre). Shaw finner ut at Sarah stod bak mordet på hans kone (Sarahs red test) og slutter seg til «The Ring» og prøver å drepe Sarah. Chuck og Casey finner ut av dette og dukker tidsnok opp til å unngå at Shaw dreper Sarah. Sarah våkner på hotellet og finner ut at Shaw er død og at Chuck drepte han (Shaw ble reddet av The Ring), men Sarah skjønner at han gjorde det for å redde henne og de innleder et skikkelig forhold med velsignelse fra General Beckman. Shaw og The Ring dreper faren til Chuck, Steven J Bartowski (Scott Bakula) og prøver å overta CIA. Teamet lykkes i å hindre Shaw og The Ring i å ødelegge CIA og det hele ender i ett oppgjør på Buy More som ender med at Shaw blir slått ut og sendt i fengsel. Buy More eksploderer og Jeff og Lester blir raskt pekt ut som de skyldige selv om det egentlig var Morgan som mistet detonatoren som utløste eksplosjonen.

I sesong 4 forlover Chuck og Sarah seg og gifter seg. Chucks mor Mary dukker opp etter å ha vært borte i 20 år.

Figurer[rediger | rediger kilde]

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Familie[rediger | rediger kilde]

Gjesteroller

Buy More-ansatte[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se Liste over Chuck-episoder

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Listen under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Awards for Chuck

Emmy[rediger | rediger kilde]

  • 2008Vinner – Outstanding Stunt Coordination
  • 2008 – Nominert – Outstanding Main Title Design

Andre priser[rediger | rediger kilde]

People's Choice Awards, USA

  • 2008 – Nominert – Favorite New TV Comedy

American Cinema Editors, USA

  • 2008Vinner – Best Edited One-Hour Series for Commercial Television

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (en) "About Chuck"
  2. ^ (en) Chuck from NBC
  3. ^ (en) Chuck television listings on The Futon Critic
  4. ^ (en) «NBC Showcases Fall Primetime Entertainment Series Beginning Week of September 24». 16. juli 2007. Besøkt 17. juli 2007. 
  5. ^ (en) NBC. «NBC Renews Drama Series 'Chuck, 'Life' and 'Heroes' for 2008-09 Season». 
  6. ^ (en) [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Chuck (TV-serie) – sitater