Chuck (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Chuck
Sjanger Action-komedie
Skaper Josh Schwartz
Chris Fedak
Medvirkende Zachary Levi
Yvonne Strahovski
Joshua Gomez
Ryan McPartlin
Mark Christopher Lawrence
Julia Ling
Vik Sahay
Scott Krinsky
med Sarah Lancaster
og Adam Baldwin
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 4
Ep. per sesong Sesong 1: 13
Sesong 2: 22
Sesong 3: 19
sesong 4: 24
Produksjon
Prod.leder Josh Schwartz
McG
Lengde 42 min (uten reklame)
Sending
Kanal USA NBC
Norge Viasat4
Periode 24. september 2007 (USA)
Eksterne lenker
IMDb-profil

Chuck er en action-komedie fjernsynsserie fra USA, skapt av Josh Schwartz og Chris Fedak. Serien handler om en datanerd som mottar en kodet e-post fra en gammel college-venn, som arbeider i CIA; e-posten inneholder topp-hemmelig data som er kodet i bilder, og disse hemmelighetene blir lagret i Chucks hjerne når han ser bildene.[1][2]

Produsert av College Hill Pictures, Wonderland Sound and Vision og Warner Bros. Television, hadde serien sin premiere den 24. september 2007 på NBC, like før Heroes.[3][4] Den 13. februar 2008 annonserte NBC at det ble nok en sesong med Chuck i 2008/2009.[5] Den andre sesongen begynte 29. september 2008, med en 22 episoder lang sesong.[6]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Chuck Bartowski (Zachary Levi) er en datanerd uten spesielt gode sosiale egenskaper på noen-og-tjue år som arbeider som en dataekspert på det lokale Buy More (en parodi på kjeden Best Buy), sammen med sin beste venn Morgan Grimes (Joshua Gomez). Chucks søster Ellie (Sarah Lancaster) er en doktor som konstant prøver å passe på broren sin, og hjelpe han med å finne en kjæreste. Hun er forlovet med Devon "Captain Awesome" Woodcomb (Ryan McPartlin), også en doktor. På kvelden av sin bursdagsfest. mottar Chuck en e-post fra sin tidligere Stanford University hybelkompis og venn, Bryce Larkin (Matthew Bomer), som nå er en CIA agent på flukt fra sitt eget byrå. Når Chuck åpner e-posten, blir hele databasen til den amerikanske regjeringen, en supercomputer med navnet Intersect – lastet ned i hans hjerne. Både National Security Agency og Central Intelligence Agency ønsker etterretningen returnert til seg, og sender hver sin agent;— John Casey (Adam Baldwin) og Sarah Walker (Yvonne Strahovski) — for å hente dataene.

Siden disken med informasjonen ble stjålet av Bryce og ødelagt da han flyktet, og siden Chuck opplever "glimt" av informasjon fra databasen, som blir aktivert av visse hendelser (slik som ansikter, våpen, klokker og andre ting), blir han tvunget til å bruke denne til å hjelpe regjeringen med å bekjempe kriminelle og internasjonale terrorister. For å beskytte sin nye kunnskap fra familie og venner, for å holde de sikre, blir Casey og Walker tvunget til å etablere en ustødig allianse og hemmelige identiter (Walker blir Chucks kjæreste og tar en jobb på en lokal restaurant nær Buy More (først Wienerlicious, så Orange Orange i sesong 2) mens Casey får seg en jobb ved Buy More), dog med samme mål, å beskytte Chuck for enhver pris..

Sarah og Chuck blir kjærester på ordentlig i sesong 3 og hun flytter inn til Chuck og Morgan . og Morgan finner ut at Chuck har arbeidet for CIA og blir en del av Operasjon Bartowski.

Buy More blir sprengt etter at Morgan mister detonatoren til bombene som Shaw plasserte rundt i butikken i sesongfinalen i sesong 3.

i sesong 4 er Buy More tatt over av CIA og Morgan blir butikksjef med Big Mike som assistent manager. Chuck frir til Sarah og de gifter seg i slutten av sesong 4.

Team Bartowski får sparken av CIA i siste episode i sesong 4 så de starter sitt eget spion firma (Carmichael Industries) i sesong 5. Morgan fikk ved en feiltagelse en ødelagt versjon av Intersect som var ment til Chuck som ødelegger hjernen hans og får han til å forråde sitt Team og melder overgang til rivalen Verbanski corp. Chuck og teamet finner ut dette og får den gamle morgan tilbake før han blir tapt for alltid. Sarah mister hukommelsen takket være Nicholas Quinn men i siste episode møtes hun og Chuck på stranden der Sarah ba Chuck om å stole på henne i aller første episode,de kysser og det er det siste vi får se. men Zachary Levi har uttalt at en Chuck film før eller senere blir laget men de må vente til sesong 5 er ferdig i samtlige land. så vi har nok ikke sett det siste av denne gjengen,heldigvis :).

Figurer[rediger | rediger kilde]

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Familie[rediger | rediger kilde]

Gjesteroller

Brandon Routh (Daniel Shaw sesong 3 og 5)

Timothy Dalton (Volkoff\Hartley) sesong 4

Carrie Anne Moss (Gertrude Verbanski) sesong 5

Buy More ansatte[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se Liste over Chuck-episoder

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Listen under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Awards for Chuck

Emmy[rediger | rediger kilde]

  • 2008Vinner – Outstanding Stunt Coordination
  • 2008 – Nominert – Outstanding Main Title Design

Andre priser[rediger | rediger kilde]

People's Choice Awards, USA

  • 2008 – Nominert – Favorite New TV Comedy

American Cinema Editors, USA

  • 2008Vinner – Best Edited One-Hour Series for Commercial Television

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (en) "About Chuck"
  2. ^ (en) Chuck from NBC
  3. ^ (en) Chuck television listings on The Futon Critic
  4. ^ (en) «NBC Showcases Fall Primetime Entertainment Series Beginning Week of September 24», 16. juli 2007. Besøkt 17. juli 2007
  5. ^ (en) NBC. «NBC RENEWS DRAMA SERIES 'CHUCK, 'LIFE' AND 'HEROES' FOR 2008-09 SEASON».
  6. ^ (en) [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Chuck (TV-serie) – sitater