Annapolis (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Annapolis
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJustin Lin
ProdusentDamien Saccani
Mark Vahradian
ManusforfatterDavid Collard
MusikkBrian Tyler
SjeffotografPhil Abraham
Foran kamera
MedvirkendeJames Franco
Tyrese Gibson
Jordana Brewster
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapTouchstone Pictures
Eksterne lenker

Annapolis er en amerikansk dramafilm fra 2006. Filmen er regissert av Justin Lin og skrevet av David Collard. Hovedrollene spilles av James Franco, Tyrese Gibson og Jordana Brewster.

Filmen handler om den unge bokseren og skipsverftsarbeideren Jake Huard, spilt av James Franco, som blir antatt som kadett i Annapolis. Huard melder seg på akademiets egen bokserturnering «Brigades».

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Jake Huard arbeider sammen med faren sin ved ett marineverft, og bygger fartøy og utstyr for U.S. Navy. Faren hans tviler på Jakes evne til å utgjøre noe særlig i livet. Huard får besøk av kommandør-løytnant Burton som forteller at hans søknad til US Naval Academy i Annapolis, Maryland nettopp har blitt akseptert. På en bar hvor Huard og vennene feirer den kvelden, introduserer vennene ham for en ung kvinne som de påstår er en prostituert som de har fått tak i til ham. Huards forsøk på å forføre den unge kvinnen mislykkes, og hans farvel med faren gjør ham frustrert.

På sin første dag ved akademiet oppdager Huard at en av hans instruktører var den samme kvinnen som vennene hans introduserte ham for kvelden før. Hun og en annen instruktør, Whitaker, begynner å lære opp Huard og resten av klassen. Sjefen deres, løytnant Cole, var mange år i USMC før han ble ansatt ved akademiet, og hans intensjon går ut på å få ut alle studenter ved akademiet som han anser uegnet til å være offiser i marinen. Huards romkamerater inkluderer Loo og Estrada og den overvektige Nance.

Huards med-studenter blir stadig mer frustrerte på grunn av Huards feil, og at han henger etter i klassen. Dette gjør at Loo flytter ut av rommet deres. Nance blir værende på samme rom, og mener at instruktørene er så fokuserte på Huard at de lar Nance være langt mer i fred. Hjemme på en kort ferie har ikke Huard til hensikt å komme tilbake til akademiet, før han oppdager at faren hans har inngått veddemål og forventer at Huard kommer til å mislykkes. Dette motiverer Huard til å reise tilbake, og etter hvert får de trening i boksing og nærkamp. Det blir også kunngjort at en turnering i boksing skal skje mot slutten av skole-året deres.

Huard begynner etter hvert å utmerke seg, og får mer respekt fra de andre studentene når han viser i stand til å prestere akademisk. I løpet av turneringen går Jake snart videre og beseirer instruktør Whitaker i en semifinale, noe som etterlater bare ham og Cole til selve finalen. Samtidig mislykkes Nance med å gjennomføre en hinderløype fort nok, og han blir sparket ut fra akademiet. Nance forsøker selvmord, og får Huard til å takle Cole i raseri. Huard forventer å bli sparket ut etter denne konfrontasjonen, og begynner å pakke sammen for å rese. Men Cole ønsker å forsinke høringen mot ham til etter den aller siste boksekampen deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

James Franco
Rolle Skuespiller
Jake Huard James Franco
Cole Tyrese Gibson
Ali Jordana Brewster
Lt. Burton Donnie Wahlberg
McNally Chi McBride
Twins Vicellous Reon Shannon
Loo Roger Fan
Bill Huard Brian Goodman
Supt. Carter Charles Napier
Risa Katie Hein
Daniels Heather Henderson
AJ Jim Parrack
Kevin Billy Finnigan
Whitaker McCaleb Burnett
Estrada Wilmer Calderon
Ref Macka Foley
Mrs. Nance Cynthia Webb
Mr. Nance Matt Myers
Jen Lisa Crilley

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]