Fast & Furious 6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fast & Furious 6
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår2013
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJustin Lin
ProdusentVin Diesel
Neal H. Moritz
Clayton Townsend
ManusforfatterChris Morgan
SjeffotografStephen F. Windon
KlippKelly Matsumoto
Christian Wagner
Foran kamera
MedvirkendeVin Diesel
Paul Walker
Dwayne Johnson
Michelle Rodríguez
Jordana Brewster
Luke Evans
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Fast & Furious 6 er en amerikansk actionfilm fra 2013. Filmen er den sjette i rekken av The Fast and the Furious-filmer, og hadde premiere i Norge 24. mai 2013.

Justin Lin og Chris Morgan er for fjerde gang på rad å finne som henholdsvis regissør og manusforfatter. Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster og Michelle Rodríguez spiller nok en gang de viktigste rollene, mens Luke Evans har rollen som hovedantagonist.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dom Toretto (Vin Diesel), Brian O'Conner (Paul Walker) og deres team har helt siden de robbet en bank i Rio de Janeiro i Fast Five reist rundt i verden, fordi de ikke kan dra hjem på grunn av at de er etterlyste kriminelle. Men nettopp det gjør at de føler at livet er ufullstendig. Men agent Hobbs (Dwayne Johnson) ber dem om å komme tilbake fordi han vil fakke en organisasjon med leiemorderførere som skaper ugang over tolv land. Denne organisasjonen er ledet av den hensynsløse Owen Shaw (Luke Evans), og hans nærmeste medarbeider er ingen ringere enn Letty (Michelle Rodríguez) - Doms livs kjærlighet som han trodde var død. I tillegg til dette blir de lovet en pris for å utføre oppdraget: Full frifinnelse, så de kan dra hjem til familien i USA.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]