Fast Five

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fast Five
Fast Five
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 10. juni 2011 (2011-06-10)
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJustin Lin
ManusforfatterChris Morgan
ProdusentNeal H. Moritz
Vin Diesel
Michael Fottrell
KomponistBrian Tyler
SjeffotografStephen F. Windon
KlipperKelly Matsumoto
Christian Wagner
Foran kamera
MedvirkendeVin Diesel
Paul Walker
Dwayne Johnson
Michelle Rodriguez
Eva Mendes
Jordana Brewster
Tyrese Gibson
FilmselskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Fast Five er den fjerde oppfølgeren til filmen The Fast and the Furious. Handlingsrekkefølgen i denne filmen går bak den forrige oppfølgeren Fast and Furious og foran The Fast and the Furious: Tokyo Drift.

Filminfo[rediger | rediger kilde]

I den siste filmen av The fast and furious pentalogien møter vi på nye streetracere «Brian O'Connor», Paul Walker og streetraceren «Dominic Toretto», Vin Diesel. Den hadde premiere 4. mai 2011 og ble lovet av Universal Studios at skulle bli den beste fartsfilmen hittil med flere gatebiler og mer ulovlig virksomhet fra flere av USAs stjernegalleri.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen starter i et middelklassestrøk i Rio i Brasil. Etter å ha hjulpet Dominic rømme fra fengselsbussen oppsøker Brian og Mia, Vince Matt Schulze, deres tidligere teammedlem for å prøve å finne jobb på grunn av dårlig råd. Han tipser dem om et bilran ombord på et tog om ikke lang tid. Han håper også at Dominic kan hjelpe dem, men er ikke sikker på når han ankommer Rio.

På toget noen dager senere blir det gjort avtalebrudd fra Vinces samarbeidspartnere, og Brian og Dominic strever for å få Mia og seg selv trygt vekk fra både toget og gangsterne. Det de ikke vet er at samarbeidspartnerne var ute etter en spesiell Ford GT40 som inneholdt en chip over alle stedene som mafiaen hadde solgt narkotika. Denne bilen stakk nemlig Mia av med før noe mer skjedde. Vince stikker også av, i en De Tomaso Pantera. Etter å ha rømt fra toget blir Dom og Brian pågrepet av mafiaen som sier at de skal ta hevn. Dom og Brian klarer og rømme, og bestemmer seg for å gjøre én siste jobb som kriminelle, nemlig og rundstjele mafiabossen Hernan Reyes Joaquim de Almeida som styrer alt av narkotika handel både utenfor og i Rio.

Samtidig som denne historien starter, gjør Luke Hobbs Dwayne Johnson og hans spesialstyrke seg klar for å ta opp jakten på Dominic, Brian og Mia, men underveis får man ikke bare en overraskelse!

Tidenes bankjobb assosieres ofte med profesjonelle bankranere, men hva skjer når det er streetracere og et bankhvelv på 100 millioner dollar? «Brian O'Connor» og «Dominic Toretto» kaller sammen tidligere partnere, venner og gjengmedlemmer og briefer planen som er farlig, risikabel men samtidig spennende. I filmen får vi nemlig et gjensyn med tidligere skuespillere fra tidligere filmer som Ludacris i rollen som Tej Parker,Tyrese Gibson som Roman Pierce og Sung Kang i rollen som Hahn. Filmtraileren kom ut 14. desember 2010 og filmpremieren ble først satt til 29. april, men så endret til 4. mai . Filmingen er satt til Puerto Rico, Rio, Brasil, Los Angeles og Atlanta.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]