John Bede Polding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
John Bede Polding
Født18. oktober 1794
Liverpool
Død16. mars 1877 (82 år)
Sydney
Beskjeftigelse Prest, erkebiskop
NasjonalitetDet forente kongerike Storbritannia og Irland
Livssynkatolisisme

John Bede Polding (født 18. oktober 1794, død 16. mars 1877) var den første katolske biskopen og erkebiskopen av Sydney i Australia.

Polding ble født av katolske foreldre i Liverpool i England. I familien var også en onkel som var prest og leder for den engelske grenen av benediktinerne. Selv ble Polding oridinert av William Poynter 4. mars 1819. Han ble utnevnt til apostolisk vikar for New Holland i Australia og Van Diemens land på Tasmania 3. juli 1832.

Han kom til Australia i 1835, og reiste mye rundt i landet. Han ble ansett som en hardtarbeidende prest.[trenger referanse] Polding ble utnevnt til den første biskopen av Sydney 5. april 1842 og erkebiskop 22. april samme år. Til tross for sine mange seire som landets første biskop, opplevde han hele tiden en grunnleggende skepsis fra det overveldende irske katolske samfunnet.[trenger referanse] En av hans viktigste saker som biskop var å innføre klostervesenet i Australia. I 1846 dro han til Roma, og fikk der blant annet godkjent Melbourne som et eget bispedømme og innført benediktinernonner til Australia. Selv grunnla han i 1857 ordenen Sisters of the Good Samaritan, basert i Sydney.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
  
Katolsk biskop og erkebiskop av Sydney
Etterfølger:
 Roger Bede Vaughan