Joel Ystebø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joel Ystebø
Ystebø i juni 2021
Foto: Lene Tronrud
Født3. okt. 2001[1]Rediger på Wikidata (22 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
FarBjarte Ystebø
PartiKristelig Folkeparti
NasjonalitetNorge

Joel Ystebø (født 3. oktober 2001) er en norsk politiker som representerer Kristelig Folkeparti. Han har siden høsten 2021 vært politisk nestleder i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU).

Ystebø ble valgt inn i Bergen bystyre ved kommunevalget i 2019. Han har sittet i KrFUs sentralstyre siden 2020. Ved stortingsvalget 2021 var han 3. kandidat for KrF i Hordaland.[2]

Politikk[rediger | rediger kilde]

Ystebø ønsker forbud mot fri abort i Norge, unntatt i tilfeller med voldtekt, incest eller fare for mors liv.[3]

Privat[rediger | rediger kilde]

Joel Ystebø er sønnen til Bjarte Ystebø (født 1979), også politiker for Kristelig Folkeparti og redaktør i den kristenkonservative ukeavisa Norge IDAG fra 1999 til 2022, og sønnesønnen til Asbjørn Odd Ystebø (født 1945), tidligere lektor, kristen aktivist og grunnleggeren av Vestnorsk utvandringssenter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ stortinget.no, stortingsrepresentant-ID JOEYST[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Dag Inge Ulstein, Astrid Aarhus Byrknes og Joel Ystebø topper stortingslisten til KrF i Hordaland». KrF (norsk). 2020. Besøkt 6. august 2021. «Det er en stor ære å få være Hordaland KrFs ungdomskandidat og 3. kandidat. Jeg ser veldig frem til å være med på laget som skal sørge for et godt valg for KrF nasjonalt og her i Hordaland. Sammen med de andre kandidatene på stortingslisten og hele organisasjonen, så skal vi klare å gjøre et godt valg neste høst, sier Joel Ystebø.» 
  3. ^ Løland, Leif Rune (25. mai 2022). «KrFUs nestleiar er inspirert av aukande abortmotstand i USA – ønsker abortforbod i Noreg». NRK (norsk nynorsk). Besøkt 26. mai 2022. «– Eg ser føre meg at det ikkje skal vere lovleg med abort i Noreg, med mindre det er enkelte tilfelle med valdtekt, incest eller fare for mors liv.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]