Jeff Rense

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jeff Rense
Utdannet ved University of California, Santa BarbaraRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Radioprogramleder, journalist, antivaksineaktivist[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Jeff Rense er en amerikansk journalist og konspirasjonsteoretiker bosatt i Santa Barbara, California.

Han har tidligere vært ankermann i TV-nyheter og er nå vert for sitt eget program på radio, både via kringkasting og på Internett. Han ble kjent i USA på 90-tallet for radioprogrammet «Sightings». Såvel radioprogrammet som nettstedet hans (se nedenfor) dekker temaer som UFO-rapporteringer, paranormale fenomener, konspirasjonsteorier, rapporter om nye sykdommer samt et mylder av andre temaer som sjelden omtales i hovedstrømmen av media. Rense bekjenner seg ikke til noen konvensjonell politisk plattform, og mange av hans meninger er på en og samme tid liberale og konservative. Rense kommer fra en familie av skribenter: hans bror Rip Rense, stemor Paige Rense (som er aktiv i New York-sosieteten og dessuten sjefredaktør for Architectural Digest Magazine), dessuten hans nå avdøde far Arthur F. Rense som var sportsjournalist. Rense er veganer.

Om radioprogrammet[rediger | rediger kilde]

Jeff Rense show kringkastes over terrestrielle radionettverk, over satellitt og via Internett fem ganger ukentlig, tirsdag til lørdag 05.00 – 07.00 norsk tid. Internettlyttere avkreves en abonnementsavgift, men det er gratis å lytte via 8-bit stream.

Mistillit til det etablerte samfunn er et gjennomgangstema både i radioprogrammet og på nettstedet. Rense vil ofte gå ut med artikler som f. eks. uttrykker at hiv ble laget i laboratorier av CIA eller en annen statlig institusjon for å redusere verdens befolkning og dessuten berike de farmasøytiske selskapene. Temaene illuminati og ny verdensorden blir ofte dekket av programmet og Rense tror at et fordekt regjeringshierarki styrer samfunnet slik at menneskeheten holdes på plass i en underkuet og lydig tilstand. Han er ofte svært kritisk til det etablerte og til den amerikanske regjering i særdeleshet. Mange av gjestene på showet hans antyder at utenomjordiske vesener spiller en avgjørende rolle innenfor den hemmelige regjeringen.

Et populært tema for Rense er teorien om at terrorister angrep World Trade Center den 11. september 2001 i virkeligheten var maskineringer organisert og utført av CIA/Mossad og ikke (i hvert fall ikke utelukkende) av islamske fundamentalister. Teorien om at angrepene den 11. september var et utspekulert og diabolsk kupp utført for å gi etablissementet det nødvendige politiske spillerom til å kunne fortsette utfoldelsen av en korrupt global agenda. Særlig dette temaet kommer Rense stadig tilbake til i programmene.

Tidligere gjester[rediger | rediger kilde]

Majoriteten av intervjuobjekter på Jeff Rense show er tilfeldige gjester. Hans regelmessige gjester er med en eller to ganger i måneden. Stamgjester i showet inkluderer blant andre Brad Steiger, en ekspert på det paranormale, konspirasjonsteoretikeren Alex Jones, Barry Chamish, Tim Rifat som analyserer geopolitikk, Jim Marrs, sykdomseksperten Patricia Doyle, Ph.D., den geopolitiske militæranalytikeren Charles R Smith, George Filer, Peter Davenport og Brian Vike, de to sistnevnte eksperter på ufologi.

Kritikk[rediger | rediger kilde]

Som en naturlig følge av hans ukonvensjonelle synspunkter har Jeff Rense ofte tiltrukket seg kontroverser. Rense har blitt anklaget for rasisme, anti-semittisme[2] og holocaust-benektelse, selv om han faktisk gjør hevd på å være pro-jødisk men samtidig anti-sionistisk. Han tror at sionister «kontrollerer verden» gjennom deres dominerende rolle innenfor sentralbank-vesenet og verdensomspennende finansvesen. Rense hevder at det sionistiske illuminatis endelige mål er å innføre en «ny verdensorden» – et regjerende system der alle nasjonalstater er oppløst og erstattet av en udemokratisk, global regjering. Enkelte av gjestene i programmet har kritisert jødedommen og skal ifølge beskyldninger gjentatte ganger ha kommet med uriktige sitater fra den jødiske Talmud. Han har også åpnet mikrofonen for slike holocaust-benektere som Ernst Zündel og Mark Weber, og han gir støtte til teorier som sier at Holocaust er kraftig overdrevet og har blitt slått politisk mynt på på forskjellig vis av grupper som hevder jødisk overlegenhet over andre folkegrupper («Jewish supremacists») og at «jødiske bankierer og finansmenn var de som til syvende og sist var ansvarlige for de fiendtlighetene som ble begått mot jøder.»

Nettstedet hans inneholdt på et tidspunkt opptrykk fra magasinet Spotlight som drives av hvite rasister («white supremacist»), kjente anti-semittiske falsknerier slik som A Racial Program for the Twentieth Century og holocaust-benektende informasjon gjengitt fra Institute for Historical Review som tidsskriftet History Teacher kalte «sjokkerende rasistisk og anti-semittisk».[3]

Han rettferdiggjør dette ved å hevde at han støtter ytringsfrihet og ikke nødvendigvis er enig i alt det hans gjester måtte ha å si, og uttrykker at han er anti-sionistisk heller enn anti-semittisk. Jeff Rense har intervjuet mange ikke-hvite og jøder i programmet sitt inkludert konspirasjonsteoretikeren Barry Chamish og han har også informert om Jews Against Zionism[4] som er tilknyttet den sterkt Israelfiendtlige ultraortodokse jødiske aktivistgruppen Neturei Karta. Rense og flere av hans gjester og spaltister hevder de har blitt utsatt for drapstrusler og trakassering fra kritikere som han anser som «sionister»[5][6][7]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ YouTube-videoidentifikator o7aMlMs-51Y
  2. ^ Blant dem som har kommet med denne beskyldningen: Art Bell (5. mars 2005), Paul Kimball, David S. Wyman Institute for Holocaust Studies.
  3. ^ History Teacher, Vol 28, nr.4, s.526
  4. ^ Jews Against Zionism
  5. ^ Zionist Terrorist Attacks On Rense.com (Rense.com) 12. desember 2005
  6. ^ Death Threats Hit Prominent Political Columnists (Rense.com) av Todd Brendan Fahey, 14. februar 2006
  7. ^ Zionist Thugs Threaten Another Rense.com Writer And Program Guest (Rense.com) av Jim Mortellaro, 26. januar 2006

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]