Peter Davenport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Davenport
Født24. mars 1961Rediger på Wikidata (59 år)
BirkenheadRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, EnglandRediger på Wikidata

Peter Davenport (født 24. mars 1961 i Birkenhead i Cheshire) er en engelsk tidligere fotballspiller, mest kjent for sin tid som spiller for Nottingham Forest og Manchester United. Han har også vært trener for fotballag i både England og Wales.

Davenport spilte for klubben Cammell Laird i «West Cheshire League» da han ble oppdaget av speidere fra Nottingham Forest. I 1983-84 sesongen var han toppscorer for Nottingham Forest. I mars 1986 gikk han over til Manchester United, der han fortsatt hadde målteft og ble klubbens toppscorer i sesongen 1986-1987. Etter den fine starten hos Manchester-klubben, fikk han mindre spilletid etter at Mark Hughes ble hentet tilbake, og i 1989 skrev han under for Middlesbrough.

Sunderland ble i 1990 neste stopp for Davenport, og til tross for at han sammen med Marco Gabbiadini var et målfarlig spiss-par, rykket klubben ned til 2. divisjon samme sesong. Han var også med på Sunderlands lag i FA-cupfinalen i 1992, da de tapte for Liverpool.

Han avsluttet karrieren i Skottland med spill for Airdrieonians og St. Johnstone, og i lavere divisjoner i England for Stockport County, Southport og Macclesfield Town.

Etter karrieren som spiller har han vært trener for Southport, Macclesfield Town, Bangor City FC og var trener for Colwyn Bay FC i Wales fra 2006 til 2007. I 2007 ble han igjen trener for Southport FC i Nordvest-England, men fikk sparken i april året etter, selv om Southport da lå an til opprykk til Nationwide Conference (Blue Square Premier). Den 11. mai 2010 ble han utnevnt til assistentmanager for Bradford Park Avenue.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]