Michael Ruppert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Michael Ruppert er grunnleggeren og redaktøren av From The Wilderness, et nyhetsbrev og nettsted som tar for seg etterforskning av politiske dekkhistorier. Han blir av sine kritikere regnet som en konspirasjonsteoretiker.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ruppert ble uteksaminert fra UCLA i 1973 og ble narkotikaetterforsker ved LAPD. I 1977 hevdet han å ha avdekket en omfattende narkotikasmugling i regi av CIA og sto fram med sine funn. I kjølvannet av dette ble han tvunget til å slutte i LAPD i 1978 til tross for at han hadde de best tenkelige skussmål og heller ikke hadde vært mistenkt for disiplinærbrudd. (Dette i følge omslaget på hans bok.) Han har etter den tid brukt sin tid og sine ressurser til å hevde at det er en pågående aktivitet som den amerikanske etteretningsorganisasjonen er innblandet i, i tillegg til andre ulovlige hemmelige operasjoner. I 1996, i kjølvannet av liknende avsløringer av den undersøkende journalisten Gary Webb, konfronterte han CIA-sjef John Deutch offentlig på amerikansk fjernsyn. Ikke navngitte kilder i Washingtin fortalte senere Ruppert at Deutchs klumsete håndtering av episoden kostet ham utnevnelsen som forsvarsminister.

Ruppert har samlet en stor ansamling av påstander og en omfattende historikkoversikt som han hevder dokumenterer at Bushadministrasjonen hadde forhåndskjennskap til terrorangrepene 11. september 2001. I boken «Crossing the Rubicon» navngir han visepresident Dick Cheney som den hovedmistenkte bak 9/11, og med overveldende referanser framsetter han beskyldningen om at Cheney ikke bare var med og planla angrepene, men dagen angrepene fant sted var han i realiteten sjef for et komplett separat kommando-, kontroll- og kommunikasjonssystem som overkjørte alle ordrer som ble utstedt av luftfartstilsynet FAA, Pentagon eller kommandorommet i Det hvite hus.

Den logiske forlengelsen av Rupperts etterforskning var en gjennomgang av motivet bak 9/11. En gjennomgang av dokumenter som viste de politiske føringene og, det viktigste, en bok fra 1997 av tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Zbigniew Brzezinski ledet Ruppert til konklusjonen at det lenge varslede Hubbert peak var en umiddelbart forestående realitet. Teorien som vanligvis omtales som peak oil varsler at verdens fremtidige oljeproduksjon snart vil nå et toppunkt for deretter raskt å falle, med de potensielt katastrofale konsekvenser dette vil kunne få i global målestokk. Fra dette perspektiv ses 11. september på som en fabrikkert åpning, i likhet med andre falskt flagg-operasjoner, som ville skaffe den nødvendige unnskyldning for den påfølgende krig om kontrollen over jordas gjenværende oljereserver.

Selv om Rupperts standpunkt er kontroversiell synes den å deles av et segment av den amerikanske opinionen. Meningsmålingsbyrået Zogby International fant at 49,3 % av New Yorks beboere trodde at elementer innen den amerikanske regjering hadde forhåndskjennskap til angrepene og at «de bevisst unnlot å handle» for å forhindre dem.

Fra baksiden på Rupperts bok «Crossing the Rubicon» leser vi: «Angrepene den 11. september 2001 ble oppnådd gjennom en forbløffende organisering av logistikk og personell. Crossing the Rubicon oppdager og identifiserer de hovedmistenkte – finner noen av dem i de høyeste lag av den amerikanske administrasjonen – ved å vise hvordan de gjennom samordnet handling sikret at angrepene skulle gi det ønskede resultat.»

Ruppert er med i dokumentarfilmen The End of Suburbia.

Han deltok i The Citizens' Commission on 9-11.

Kritiske røster[rediger | rediger kilde]

Spaltisten Norman Solomon har framholdt at Ruppert bruker en misvisende analytisk modell. «Noe av problemet ligger i måten han presenterer nyhetsrapporter. Disse henvisningene kan i snever forstand være riktige men presentert på en misvisende måte. Ja, den-og-den avisen rapporterte at den-eller-den påsto dette-eller-hint, men det betyr ikke at påstanden er sann.»[1]

Bloggeren Bill Herbert har skrevet et detaljert tilsvar til Rupperts «9/11 Oh Lucy! – You Gotta Lotta 'Splain' To Do».[2]

Spaltisten David Corn har også kritisert Rupperts metodologi og avvist ideen om at konspirasjonsteoretisering er nyttig: «I realiteten er det de skjulte maktelitene som har nytte av konspirasjonsteoretiseringen om ‘de der ute’ ved å få deres virkelige overtredelser til å virke tamme i sammenlikning.»[3]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(alle på engelsk)

Tilhengere[rediger | rediger kilde]

Kritikere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ To: Philip Maldari From: Norman Solomon, 7. mars 2002
  2. ^ The Myths Live On 1. januar 2004
  3. ^ When 9/11 Conspiracy Theories Go Bad av David Corn, 1. mars 2002