James Norrington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

James Norrington, fremstilt av skuespiller Jack Davenport, var en fiktiv karakter fra filmene Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl og Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, og til slutt Pirates of the Caribbean: At World's End.

Norrington tjenestegjorde i det britiske Royal Navy som løytnant. Han var stasjonert om bord på «HMS Dauntless» når skipet reiste fra England til Port Royal, med guvernør Weatherby Swann og hans unge datter, Elizabeth Swann. Når de legger merke til et havarert handelsfartøy, beordrer Norrington sine soldater å søke etter eventuelle overlevende - noe som fører til redningen av den unge Will Turner.

Åtte år senere er kaptein Norrington i ferd med å bli forfremmet til flaggkommandør. Blant de som er samlet til seremonien er Elizabeth Swann, nå en ung kvinne. Den nylig forfremmede Norrington frier til Elizabeth Swann på toppen av en festning, men hun besvimer og faller over muren, og inn i en havn nedenfor den høye festningen. Hun blir deretter reddet av kaptein Jack Sparrow, som deretter blir arrestert av Norrington fordi han blir avslørt som pirat. Kort tid senere blir Port Royal angrepet av pirater som kidnapper Elizabeth. Will Turner og Jack Sparrow tar kommando over det britiske skipet HMS Interceptor, og strander Norrington om bord på det skadde skipet HMS Dauntless. Når han blir vitne til hvordan Sparrow og Turner kommer seg unna med HMS Interceptor, erkjenner Norrington motvillig Sparrows uventede dyktighet og kompetanse som sjømann.

Norrington følger etter Sparrow og Turner med tre formål: få tilbake kontroll over HMS Interceptor, ta Jack Sparrow til fange, og redde Elizabeth Swann. Men kaptein Hector Barbossa senker HMS Interceptor. Norrington oppdager Elizabeths nødsignal og redder Swann og Sparrow. Norrington arresterer Sparrow og ignorerer Elizabeths bønn om å redde Will Turner fra Barbossa. Han gir seg først, etter at Elizabeth godtar hans ekteskapsforslag. Han ber deretter om Sparrows hjelp til å finne den mystiske øya Isla de Muerta.

På Isla de Muerta kjemper James Norrington og hans soldater mot de udødelige piratene. Når Will Turner endelig bryter forbannelsen (og gjør piratene dødelige igjen) beseirer Norringtons soldater dem. Kommandøren fengsler de overgitte piratene og returnerer til Port Royal sammen med Jack Sparrow. Men Sparrow risikerer å bli henrettet, for å være pirat. Will og Elizabeth frigjør han fra galgen, men de blir raskt tatt til fange igjen. Guvernør Swann benåder Will Turner, og Sparrow stikker av. Norrington utsetter i et døgn, å følge etter Sparrow.

I Dead Man's Chest, har Norringtons skip HMS Dauntless gått tapt i en orkan. Vanæret sier Norrington opp sin stilling, og forsvinner. Norringtons oppholdssted er fremdeles ukjent når Lord Cutler Beckett ankommer Port Royal med en arrestordre på grunn av Norringtons del i Jack Sparrows tidligere flukt. Norrington, som drikker mye og fremdeles går kledd i sin skitne, fillete uniform, dukker opp i Tortuga. Han søker om en stilling om bord på Jack Sparrows skip, Black Pearl. Han blir snart besatt av å gjenvinne sin ære, og søker hevn mot de han mener var ansvarlige for hans undergang - særlig Jack Sparrow.

På Isla Cruces duellerer Norrington, Sparrow og Turner for å kreve hjertet til Davy Jones. Norrington kommer seg unna med hjertet, før han blir oppdaget av Det britiske ostindiske kompani (EITC) og ført til Port Royal. Han tilbyr Cutler Beckett hjertet til Davy Jones, i bytte mot full benådning og bli forfremmet til admiral i Det britiske ostindiske kompani. I filmen «At World's End» gir Beckett ham ordre å ta kommando over «Den flygende hollender». Norrington blir senere gjenforent med Elizabeth Swann. Men selv om Norrington er i ekstase over å finne henne i live, opptrår Elizabeth fiendtlig.

Elisabeth anklager Norrington for å tjene under de som drepte faren hennes. Norrington benekter enhver kunnskap om, eller involvering i, guvernør Swanns dødsfall. Når de andre fangene blir ført til fengsel på skipet, tilbyr Norrington å la Elizabeth bo i hans værelse - men hun nekter. Senere blir Norrington dødelig såret, samtidig som Elisabeth og de andre fangene stikker av. Davy Jones tilbyr Norrington en utsettelse fra døden hvis han er villig til å slutte seg til mannskapet på den flygende hollenderen. Norrington stikker trassig sverdet sitt i Davy Jones sin skulder, før han dør.