Elizabeth Swann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Elizabeth Swann er en fiktiv figur som første gang ble introdusert i Walt Disney-filmen fra 2003, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl . Elizabeth opptrer også i oppfølgerfilmen fra 2006, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, og i den tredje filmen Pirates of the Caribbean: At World's End fra 2007.

Den vakre Elizabeth er en opprørsk og sjørøverbesatt datter av guvernør Weatherby Swann. Hun er portrettert fra hun blir forelsket i figuren Will Turner, en smed og en barndomsvenn av henne. Elizabeth blir spilt av den britiske skuespilleren Keira Knightley. Den unge Elizabeth blir spilt av Lucinda Dryzek.

Knightley har selv Ganske treffende oppsummert figuren i følgende ord: «Hun er på en måte en moderne jente plassert på 1700-tallet.» Elizabeth, essensielt, har muligheten til å opptre med oppførselen og oppveksten til en adelskvinne, eller med vidd og snarrådighet som ei sjørøverjente. Elizabeth ønsker ofte mer uavhengighet enn hva som normalt vil bli tiltenkt en kvinne av hennes klasse på 1700-tallet.