JM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


JM
JM flagga 2012.jpg
Org.formAksjeselskap
Bransje Eiendomsutvikling
LandSverige
Styreleder Johan Skoglund
Adm. dir. Johan Skoglund
Antall ansatte2600
Omsetning17 milliarder (2018)

JM AB er en av Nordens ledende prosjektutviklere av boliger og boligområder. Virksomheten er fokusert på nyproduksjon av boliger med attraktiv beliggenhet med tyngdepunkt i ekspansive storbyområder og universitetsbyer i Sverige, Norge og Finland. De arbeider også med prosjektutvikling av næringslokaler og entreprenørvirksomhet, hovedsakelig i Stor-Stockholm-området. JM skal i all virksomhet arbeide for langsiktig bærekraft. De omsetter for cirka 16 milliarder svenske kroner og har cirka 2 600 medarbeidere. JM AB er et allmennselskap notert på NASDAQ Stockholm i segmentet Large Cap.

JM ble etablert i 1945 i Sverige og kom til Norge i 1998. I 1986 bygde de sitt første lavenergihus i Sverige, som en av de første. Siden 2012 har JM i Norge og Sverige, bygget boliger som er 25 % mer energieffektive enn myndighetskravene i sine respektive land.[trenger referanse] I Norge regnes dette ut ifra TEK17 krav. I 2018 startet de med svanemerking av alle nye boliger.[1]

JM Norge[rediger | rediger kilde]

JM Norge AS (tidligere kjent som JM Byggholt AS, etablert i 1964) er et norsk selskap som driver boligutvikling flere steder i Norge. De har hovedkontor på Lilleaker i Oslo, der de også har salgskontor for østlandsfylkene Oslo, Akershus og Buskerud. Firmaet er representert med lokale kontorer i Vestfold, Telemark, Bergen og Stavanger. JM Norge AS, er et heleid selskak under JM AB.

Virksomheten i Norge ble opprinnelig etablert i 1964 under navnet Brekke og Holt ⅍, da med tilholdssted i Oslo. I 1980 endret de navn til Byggholt AS. I 1998 ble de kjøpt opp av JM AB, og i 2007 endret de navn til JM Byggholt AS. Den 9. mars 2011 endret selskapet navn til JM Norge.

JMs fokus er på at nye boliger er mer miljøvennlige og energieffektive enn eldre, brukte boliger.[trenger referanse] Som selvstendig utbygger av nye boliger står JM bak blant annet Waldemars hage i Oslo, Bragernes Strand i Drammen og Stongafjellet på Askøy.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bjørheim, Knut (6. mai 2019). «Stor-entreprenør velger bort Breeam til fordel for Svanemerket». Tu.no (norsk). Besøkt 28. mai 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]