Jørn Kalvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jørn Kalvik
Født15. jan. 1954Rediger på Wikidata (68 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Jørn Anton Kalvik (født 15. januar 1954) er en norsk vokalist.

Kalvik er født og oppvokst i Bergen og spilte i Bergens-band fra 1973 til 1981: Tortilla Flat, After Eight og Tornerose. I 1978 flyttet han til Oslo, og to år senere ga han ut LP-en Welcome to the City (1980) med Tornerose på Talent Studio. De deltok på Jordal Amfi i finalen i NM i Rock 1979 og ble nr. 2 etter å ha vunnet vestlandsfinalen. I november samme år ble de profilert i programmet Halvsju på NRK TV hvor de også hadde opptreden i musikkmagasinet Videotek. Man kan finne disse i NRKs arkiv på nettet. Tornerose gjenoppsto sommeren 2021 ifm 'Lægreidfest' i Sogndal og har nå egen profil på Facebook.

Fra 1982-87 sang han i Vestfold-bandet Big Spenders og var vokalist på albumet Shark Lookin' fra 1986. De er gjenforent og har stadig sporadiske spillejobber i Østlands-regionen 25 år senere.

I 1987 dannet han bandet MOMS (Masters Of Mixed Sessions) på 'Smuget' i Oslo. Bandet hadde mange kjente medlemmer som Frode Alnæs, Bjørn Jenssen, Marius Müller og Ruphus-gitaristen, Kjell Larsen, men de originale medlemmene som Sveinung Hovensjø (bass) og Jørn Kalvik, har vært der helt fram til i dag, og de har siden -89 hatt med seg Dag Kristoffersen (trommer) og bruker gitaristene Terje Kjørlaug og Stein Bull-Hansen. MOMS er mest kjent for sine legendariske jam-sessions på Smuget i Oslo fra 1987 til 2002 med jam-sjef Kalvik i spissen. Original-medlem, Tore Wennerød, (keyboards) gikk bort høsten 2010 og har i senere tid blitt erstattet med Lorenzo Nardocci. Den årlige gratiskonserten i Stensparken, Oslo, i August siden 2016 er nå blitt en tradisjon.

Jørn Kalvik har også vært engasjert i band som The Bones, Bislet Beatutleie og Club7-bandet Øl, Vin & Bayer og ble i 2016 engasjert i soul- og r&b-bandet Bergos Berme. Han bor på Oppsal i Oslo og er ansatt ved det historiske hotellet Losby Gods i Lørenskog.

Hans bassbaryton-stemme, som går over hele 4 oktaver, ble brukt som voice-over for P5 Bergen lokalradio i perioden 2010 -2013 og er i tillegg blitt brukt i utallige radioreklamer. Han står også bak pseudonymet 'DJ JayKay' ved ulike private selskap og arrangementer som disc-jockey.

Jørn Kalvik er far til to voksne gutter.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Tornerose[rediger | rediger kilde]

Big Spenders[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]