Jørn Kalvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jørn Kalvik
Født15. jan. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Jørn Anton Kalvik (født 15. januar 1954 i Bergen) er en norsk vokalist.

Musikalsk virke[rediger | rediger kilde]

Fra 1973 til 1981 spilte han i Bergens-bandene Tortilla Flat, After Eight og Tornerose.

Tornerose[rediger | rediger kilde]

I 1978 flyttet han til Oslo, og i 1979 deltok bandet Tornerose i finalen i NM i rockJordal Amfi, og ble nr. 2 etter å ha vunnet vestlandsfinalen.[1] I november samme år spilte Tornerose i programmet Halvsju på NRK TV. Bandet opptrådte også i NRK TVs musikkmagasin Videotek.

I 1980 ga Tornerose ut LP-en Welcome to the City på plateselskapet Talent Studio.

Tornerose gjenoppsto sommeren 2021 i forbindelse med festivalen «Lægreidfest» i Sogndal.

I 2024 gir de ut 'gjenglemte tapes' fra 80-årene med nye sangpålegg på albumet, Tornerose III.

Big Spenders[rediger | rediger kilde]

Fra 1982 til 1987 var Kalvik vokalist i Vestfold-bandet Big Spenders og var vokalist på albumet Shark Lookin' fra 1986. Big Spenders ble gjenforent 25 år senere, og begynte å gjøre sporadiske spillejobber i Østlandsregionen.

MOMS[rediger | rediger kilde]

I 1987 dannet Kalvik bandet MOMS (Masters Of Mixed Sessions) på utestedet Smuget i Oslo. Blant medlemmene i bandet var Frode Alnæs, Bjørn Jenssen, Marius Müller og Ruphus-gitaristen Kjell Larsen. Flere av de øvrige medlemmene som var med fra starten, deriblant bassisten Sveinung Hovensjø og Jørn Kalvik, var med i MOMS frem til 2021. I 1989 ble trommeslageren Dag Kristoffersen også med i MOMS. Gitaristen Stein Bull-Hansen har også spilt i MOMS. I 2022 ble Hovensjø erstattet med Bjørn Enoksen. Høsten 2010 døde keyboardisten Tore Wennerød; han ble erstattet av Lorenzo Nardocci. MOMS er mest kjent for sine jam-sessions på Smuget i Oslo fra 1987 til 2002 samt for at de hvert år fra 2016 har spilt en gratiskonsert i Stensparken i Oslo. Jørn Kalvik markerte 50 år på musikkscenen under Stensparken-konserten i 2023.

Annet[rediger | rediger kilde]

Jørn Kalvik har også vært engasjert i band som The Bones, Next To Nothing, Bislet Beatutleie og Club7-bandet Øl, Vin & Bayer og ble i 2016 engasjert i soul- og r&b-bandet Bergos Berme. Han bor på Oppsal i Oslo og er ansatt ved det historiske hotellet Losby Gods i Lørenskog.

Hans bassbarytonstemme, som går over fire oktaver, ble brukt som voice-over for P5 Bergen lokalradio i perioden 2010–2013, og lokalradioen har også engasjert ham til å spille inn en rekke reklame-innslag. I 2024 runder han 70 år og er fremdeles aktiv på alle fronter, som band-vokalist, DJ og hotellarbeider. Kalvik er far til to voksne gutter.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Tornerose[rediger | rediger kilde]

Big Spenders[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norgesmesterskapet i rock». 3. august 1979. Besøkt 7. oktober 2022 – via nrk.no. «Opptak fra NM i rock for amatørband på Jordal Amfi i Oslo. Medvirkende: Rockegruppene Småtroll, Wasaband, Baiage, West Company, Marquee Band, Broadway News, Tornerose, Wright, Subway Suck, Black Morning og Alice.»