Heidi Ruud Ellingsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Heidi Ruud Ellingsen (Unn den fagre) på Herøyspelet Kongens Ring 2013

Heidi Ruud Ellingsen (født 26. juli 1985 i Narvik) er en norsk skuespiller og sanger.

Hun debuterte i 2006, i Spellemann på Taket, på Oslo Nye teater. Året etter vant Ellingsen rollen som Kathy Selden i musikalen Singin' in the Rain i knallhard konkurranse med syv andre talentfulle kvinner gjennom TV-serien DrømmerollenNRK 1 i 2007. "Du er en stor musikalartist", sa jurymedlem Svein Sturla Hungnes etter kåringen. Musikalen hadde premiere på Oslo Nye Hovedscenen 30. januar 2008. Etter at engasjementet som Kathy Selden ble unnagjort i løpet av våren gikk Ellingsen over til neste drømmerolle. Hun spilte den kvinnelige hovedrollen som Sol i storsatsningen Sol av Isfolket, basert på Margit Sandemos tre første bøker i Sagaen om Isfolket. Mannlig motspiller ble Paul Ottar Haga. Hun Spilte Cosette i Les Miserables, også på Oslo Nye teater, og deretter "Spring Awakening". Høsten 2010 ble hun ansatt på Det Norske teatret og debuterte her i "Den hemmelege Hagen" som hovedrollen Mary. Her var hun ansatt i 5 år, og medvirket i diverse forestillinger, bla.a "Enron", "Eg elskar deg, du er heilt perfekt, men burde du ikkje...", "Tonje Glimmerdal", "Spellemann på taket", "rytmar frå verdsrommet" mm. i 2012 spilte hun en av hovedrollene "Oda", i NRK´s dramaserie "HJEM". Hun spilte også i den svensk-amerikanske HBO-serien "hundred code" (2015)

Sommeren 2014 og 2015 var hun å se som "Solveig" i "Peer Gynt" på Gålå, i regi av Erik Ulfsby. i ettertid har hun også samarbeidet med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand med musikken fra forestillingen.

I 2015 spilte hun hovedrollen i "Mary Poppins" på Folketeatret i Oslo, og vant "musikkteaterprisen" for denne prestasjonen. Våren 2016 var hun å se som "Den hellige Johanna fra Slakterhusene" av Berthold Brecht, regi Angelina Stojcevska, på Teatret vårt i Molde.

Hun har medvirket på diverse konserter med bl.a Stabsmusikken, Oslo Filharmoniske Orkester, Sandvika Storband og Sandefjord Storband.

I 2008 debuterte hun som dubbeskuespiller med en rolle i Disko Worms som hadde premiere i Norge i februar 2009. siden da har hun gitt stemme til utallige serier og filmer, i senere tid animasjonsfilmen Istid 4: Kontinenter på avveie.

I 2013 spilte Heidi hovedrollen som Unn den Fagre i den årlige vikingmusikalen Herøyspelet "Kongens Ring" sammen med blant andre Nils Ole Oftebro og Anette Hoff.

I 2013 spilte Heidi en av hovedrollene i Lady Arbuthnott som er et norsk musikkspill av Stig Nilsson. Der hadde hun rollen som Karen Løseth.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Roller[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]