Heidi Ruud Ellingsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Heidi Ruud Ellingsen
Heidi-Ruud-Ellingsen.jpg
Heidi Ruud Ellingsen (Unn den fagre) på Herøyspelet Kongens Ring 2013
Født26. juli 1985 (32 år)
Narvik
Beskjeftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller, danser, sanger
Nasjonalitet Norge

Heidi Ruud Ellingsen (født 26. juli 1985 i Narvik) er en norsk skuespiller og sanger.

Hun debuterte i 2006, i Spellemann på Taket, på Oslo Nye teater. Året etter vant Ellingsen rollen som Kathy Selden i musikalen Singin' in the Rain i knallhard konkurranse med syv andre talentfulle kvinner gjennom TV-serien DrømmerollenNRK 1 i 2007. "Du er en stor musikalartist", sa jurymedlem Svein Sturla Hungnes etter kåringen. Musikalen hadde premiere på Oslo Nye Hovedscenen 30. januar 2008. Etter at engasjementet som Kathy Selden ble unnagjort i løpet av våren gikk Ellingsen over til neste drømmerolle. Hun spilte den kvinnelige hovedrollen som Sol i storsatsningen Sol av Isfolket, basert på Margit Sandemos tre første bøker i Sagaen om Isfolket. Mannlig motspiller ble Paul Ottar Haga. Hun Spilte Cosette i Les Miserables, også på Oslo Nye teater, og deretter "Spring Awakening". Høsten 2010 ble hun ansatt på Det Norske teatret og debuterte her i "Den hemmelege Hagen" som hovedrollen Mary. Her var hun ansatt i 5 år, og medvirket i diverse forestillinger, bla.a "Enron", "Eg elskar deg, du er heilt perfekt, men burde du ikkje...", "Tonje Glimmerdal", "Spellemann på taket", "rytmar frå verdsrommet" mm. i 2012 spilte hun en av hovedrollene "Oda", i NRK´s dramaserie "HJEM". Hun spilte også i den svensk-amerikanske HBO-serien "hundred code" (2015)

Sommeren 2014 og 2015 var hun å se som "Solveig" i "Peer Gynt" på Gålå, i regi av Erik Ulfsby. i ettertid har hun også samarbeidet med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand med musikken fra forestillingen.

I 2015 spilte hun hovedrollen i "Mary Poppins" på Folketeatret i Oslo, og vant "musikkteaterprisen" for denne prestasjonen. Våren 2016 var hun å se som "Den hellige Johanna fra Slakterhusene" av Berthold Brecht, regi Angelina Stojcevska, på Teatret vårt i Molde.

Hun har medvirket på diverse konserter med bl.a Stabsmusikken, Oslo Filharmoniske Orkester, Sandvika Storband og Sandefjord Storband.

I 2008 debuterte hun som dubbeskuespiller med en rolle i Disko Worms som hadde premiere i Norge i februar 2009. siden da har hun gitt stemme til utallige serier og filmer, i senere tid animasjonsfilmen Istid 4: Kontinenter på avveie.

I 2013 spilte Heidi hovedrollen som Unn den Fagre i den årlige vikingmusikalen Herøyspelet "Kongens Ring" sammen med blant andre Nils Ole Oftebro og Anette Hoff.

I 2013 spilte Heidi en av hovedrollene i Lady Arbuthnott som er et norsk musikkspill av Stig Nilsson. Der hadde hun rollen som Karen Løseth.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Roller[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]