Heidi Ruud Ellingsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Heidi Ruud Ellingsen (Unn den fagre) på Herøyspelet Kongens Ring 2013

Heidi Ruud Ellingsen (født 26. juli 1985 i Narvik) er en norsk musikalartist.

Våren 2007 var hun med i oppsetningen Spellemann på taket, og fikk i en drøy uke steppe inn i en av rollene, da vedkommende som hadde rollen ble syk. Ellingsen vant rollen som Kathy Selden i musikalen Singin' in the Rain i knallhard konkurranse med syv andre talentfulle kvinner gjennom TV-serien DrømmerollenNRK 1 i 2007. "Du er en stor musikalartist", sa jurymedlem Svein Sturla Hungnes etter kåringen. Musikalen hadde premiere på Oslo Nye Hovedscenen 30. januar 2008. Etter at engasjementet som Kathy Selden ble unnagjort i løpet av våren gikk Ellingsen over til neste drømmerolle. Hun spilte den kvinnelige hovedrollen som Sol i storsatsningen Sol av Isfolket, basert på Margit Sandemos tre første bøker i Sagaen om Isfolket. Mannlig motspiller ble Paul Ottar Haga, som Ellingsen sist sang med i Drømmerollen. Sol av Isfolket ble satt opp utendørs på Valdres Folkemuseum i august 2008. Hun har medvirket i konserter med Sandvika Storband og Sandefjord Storband. I 2008 debuterte hun også som dubbeskuespiller med en rolle i Disko Worms som hadde premiere i Norge i februar 2009. Hun har i senere tid dubbet i animasjonsfilmen Istid 4: Kontinenter på avveie. I 2012 og 2013 spilte hun en av tre hovedroller i TV-serien HjemNRK. Ellingsen er fra Narvik, men bor nå i Oslo.

I 2013 spilte Heidi hovedrollen som Unn den Fagre i den årlige vikingmusikalen Herøyspelet "Kongens Ring" sammen med blant andre Nils Ole Oftebro og Anette Hoff.

I 2013 spilte Heidi en av hovedrollene i Lady Arbuthnott som er et norsk musikkspill av Stig Nilsson. Der hadde hun rollen som Karen Løseth.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Roller[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]