Ingrid Fuglestvedt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ingrid Fuglestvedt
Dværgebakke 02.JPG
Født 10. desember 1964 (52 år)
Norge Mysen
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Yrke Arkeolog
Nasjonalitet Norsk
Fagområde Arkeologi
Utdannelse dr. art.
Arbeidssted IAKH, UiO
Stilling(er) Førsteamanuensis
Alma mater Universitetet i Bergen

Ingrid Fuglestvedt (født 10. desember 1964 i Mysen, Østfold) er en norsk arkeolog.

Fuglestvedt tok magistergrad i nordisk arkeologi ved Universitetet i Oslo i 1992 med avhandlingen Svevollen: Et senmesolittisk boplassområde i det østnorske innland, der hun definerer en til da ukjent type kulturminner fra eldre steinalder; groptuftene.

Etter eksamen var Fuglestvedt en kort periode saksbehandler ved Arkeologisk museum i Stavanger til hun ble innvilget forskningsstipend fra Norges forskningsråd. Våren 2002 tok hun doktorgraden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen Pionerbosetningens fenomenologi. Den omhandler den første bosetningen på norsk område etter istiden, og ikke minst grunnen til at menneskene vandret inn, og hvordan det skjedde.

Fra 2002 har Fuglestvedt vært tilknyttet Universitetet i Oslo, fra 2004 fast ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi, konservering og historie (IAKH). Vårsemestret 2011 var hun gjesteforsker ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK).

I perioden 2011-15 var Fuglestvedt leder for det NFR-finansierte forskningsprosjektet Meetings Make History. Hunters' Rock Art and Lands of Identity in Mesolithic Northern Europe i regi av IAKH.

Hun er søster til klimaforskeren Jan Fuglestvedt.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]