Ian Bairnson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ian Bairnson
Født3. aug. 1953Rediger på Wikidata
Lerwick
Død7. apr. 2023[1]Rediger på Wikidata (69 år)
England[1]
BeskjeftigelseGitarist, sanger, saksofonist Rediger på Wikidata
Utdannet vedGeorge Heriot's School
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avThe Alan Parsons Project
Pilot
Musikalsk karriere
SjangerSoftrock
InstrumentGitar, saksofon
Aktive år1968
Nettstedhttp://www.ianbairnson.com/
IMDbIMDb

Ian Bairnson (født 3. august 1953 i LevenwickShetland, død 7. april 2023) var en skotsk musiker som var et av de grunnleggende medlemmene av progrockbandet Alan Parsons Project. Bairnson var multiinstrumentalist og kunne spille både saksofon og tangentinstrumenter, men han var mest kjent som gitarist.

Bairnson ble født på Shetland og vokste opp i Edinburgh, Midlothian i Skottland. Han startet sin musikalske karriere som studiomusiker med gitar før han i 1973 ble medlem av bandet Pilot sammen med bassist David Paton og keyboardist Billy Lyall fra det tidligere skotske boybandet Bay City Rollers.

I sin tid med Pilot ble han kjent med plateprodusenten Alan Parsons, som hadde produsert deres første album. Det var på denne måten Bairnson ble spurt om å bli medlem av Alan Parsons Project sammen med nevnte Patton og Pilots trommeslager Stuart Tosh i 1975. Pilot ble for øvrig oppløst tre år senere i 1978.

Som gitarist deltok Bairnson på hvert eneste album fra Alan Parsons Project, inkludert sideprosjektet Keats fra 1984. Han deltok også på flere studioalbum med Kate Bush som The Kick Inside (1978), Lionheart (1978), Never for Ever (1980) og The Dreaming (1982). Bairnson har også arbeidet med bandet Bucks Fizz samt med soloprosjekter av Alan Parsons etter at prosjektet ble oppløst i 1987.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b medicotopics.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]