iMUSE

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

iMUSE (Interactive MUsic Streaming Engine) er en motor for videospill som ble funnet opp av Michael Land og hans venn Peter McConnell. Den er laget for å synkronisere musikk med det visuelle. Poenget med iMUSE var å lage musikk som passer til scener, personer og atmosfæren i et spill. Den er patentert under US patentnr. 5,315,057 av LucasArts. Motoren ble lagt til den femte versjonen av SCUMM i 1991 som er en motor som ble utviklet innen LucasArts og brukt for å lage eventyrspill.

Det første spillet som brukte iMUSE var Monkey Island 2: LeChuck's Revenge og den har blitt brukt i alle eventyrspillene fra LucasArts siden da. Motoren har også blitt brukt i noen andre titler fra LucasArts, slik som X-Wing-serien.

Systemet er laget slik at overganger mellom melodier skal foregå sømløst slik at det høres ut som et kontinuerlig stykke.

Et typisk eksempel på dette er gravplassen i Monkey Island 2 hvor hvis man står på utsiden så hører man en melodi og hvis man går inn på gravplassen går den over i en annen miks av den samme melodien. Den samme effekten kan igjen høres hvis man zoomer inn på en kiste. Dette er gjort ved at man har lagret tre versjoner av det samme stykket som så blir avløst av hverandre når spilleren gjør noe.

I Star Wars: X-Wing kan man høre et stykke som er løst basert på Star Wars-temaet bli spilt mens man flyr rundt. Hvis et skip fra opprørerne entrer området så blir den originale musikken sømløst byttet ut med en kort versjon av "opprørertemaet". Det samme skjer hvis et skip fra Imperiet entrer området. Da får man høre den første delen av "The Imperial March" fra filmene. Andre melodier blir spilt hvis man klarer eller feiler et oppdrag, når spilleren går inn i overlyshastighet og så videre.

Avbrytelsen av musikk, innsettelsen av korte overganger og kontinuasjon av musikken skjer ved hjelp av en rekke sofistikerte algoritmer som gjør at avbrytelsen skjer sømløst. Dette gjør at man vil høre et unikt stykke basert på hva man gjør i spillet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]