Hopp til innhold

Howard Wolowitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Howard Wolowitz
Født1981Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseMaskiningeniør Rediger på Wikidata
Utdannet vedMassachusetts Institute of Technology
EktefelleBernadette Rostenkowski-Wolowitz
NasjonalitetUSA

Howard Wolowitz er en fiktiv rollefigur fra den amerikanske TV-serien The Big Bang Theory. Rollefiguren blir portrettert av skuespilleren Simon Helberg. Karakteren ble oppkalt etter en dataprogrammerer som seriens medprodusent, Bill Prady, kjente.[trenger referanse] I episoden «The Pancake Batter Anomaly» fra første sesong kommer det frem at han ble født i 1981.

Wolowitz studerte til å bli ingeniør ved Massachusetts Institute of Technology. Han er den eneste av de mannlige hovedrolle-karakterene i TV-serien som ikke har en doktorgrad - I stedet har han en mastergrad fra MIT. Sheldon forsøker derfor å latterliggjøre Howard, som forsvarer seg med å påpeke at arbeidet hans som ingeniør har en faktisk anvendelse i virkeligheten. Men hans venners arbeid i stor grad er teoretisk. Som romfartsingeniør arbeider han ofte med utstyr som brukes av NASA, og karakteren har vært på Den internasjonale romstasjonen.

Familie og personlighet

[rediger | rediger kilde]

Howard Wolowitz er enebarn. Hans far hans forlot familien da han var elleve år gammel, og han bodde sammen med sin mor, som ble spilt av Carol Ann Susi, frem til han flyttet sammen med Bernadette Maryann Rostenkowski, spilt av Melissa Rauch.

Howard Wolowitz er jøde, men ikke så opptatt av å praktisere sin egen religion. Han har nøtteallergi og er stolt av det faktum at han bare har tre prosent kroppsfett. Wolowitz er, i likhet med sine venner, fan av tegneserier og superhelter og han samler på dekorative beltespenner selv om han bare eier ett belte. Han snakker engelsk, fransk, mandarin, russisk, arabisk, persisk, japansk og det fiktive språket klingon fra Star Trek-filmene. Han kan også noen ord få på sindarin, det alviske språket som ble oppfunnet av J.R.R. Tolkien til Ringenes Herre.

Howard arbeider ofte med oppdrag for NASA (og den internasjonale romstasjonen) selv om han mange ganger er alt for uforsiktig med det kostbare og høyteknologiske utstyret. I en episode nevner Howard at han har jobbet med utformingen av en satellitt, som går i bane rundt en måne av Jupiter og tar fotografier i høy oppløsning.

Ved en annen anledning jobbet Howard med et avfallssystem for å håndtere menneskelig avfall, som skulle brukes ved den internasjonale romstasjonen. Men senere innså Howard at utstyret hans hadde en strukturell svakhet, og toalettet ville få store problemer etter 10 nedskyllinger. Dette gjør at Sheldon beskriver Howards arbeid som rørlegger.

I sesong 4 utviklet Howard en spesiell robot-arm som også skulle brukes ved den internasjonale romstasjonen. Men han forsøkte å bruke roboten til onani, og armen blir sittende fast på penis. Howard kontakter Leonard og Raj, som tok han med til et sykehus. En sykepleier skrudde av datamaskinen som var koblet til roboten, og dette var nok til å frigjøre Howard. Den samme episoden ender med en ny telefon-samtale med Leonard, hvor det blir antydet at Howard forsøkte å bruke robot-armen på samme måte igjen - og derfor opplevde det samme problemet en gang til.

Autoritetsdata