Howard Wolowitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Howard Wolowitz er en rollefigur i TV-serien The Big Bang Theory, portrettert av skuespiller Simon Helberg. I motsetning til de andre mannlige karakterene i TV-serien, har ikke Howard noen doktorgrad. Simon Helberg`s karakter ble oppkalt etter en data-programmerer som TV-seriens medprodusent Bill Prady kjente. Howard er den eneste karakteren i TV-serien som har vært på Den internasjonale romstasjonen. I episoden "The Pancake Batter Anomaly" i sesong 1 kommer det frem at han ble født i 1981. Howard studerte til å bli ingeniør ved Massachusetts Institute of Technology. Han samler på dekorative beltespenner, selv om han bare eier ett belte.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

I likhet med sine venner, er Howard en ivrig fan av tegneserier og superhelter. Hans foretrukne transportmiddel er en Vespa scooter. I tillegg til engelsk, snakker Howard seks språk, henholdsvis fransk, mandarin, russisk, arabisk, persisk og japansk, i tillegg til det fiktive språket Klingon fra Star Trek-filmene. Han kan også noen ord få på Sindarin, det alviske språket som ble oppfunnet av JRR Tolkien til Ringenes Herre. Howard er veldig allergisk mot nøtter, spesielt peanøtter, som fører til en kraftig allergisk reaksjon. En gang forårsaket han en slik allergisk reaksjon med vilje for å holde Leonard opptatt, samtidig som de andre vennene deres planla et bursdagsselskap for Leonard. En annen gang, da han var deprimert etter å ha avsluttet et forhold til Leslie Winkle i sesong 3, twitret han at han vurderte selvmord ved å spise en hel boks med peanøtter på grunn av ensomhet. Howard er stolt av det faktum at han bare har tre prosent kroppsfett, og Raj mener at Howard ser ut som en menneskelig kyllingvinge.

Selv om han er jødisk, er ikke Howard så veldig opptatt av å praktisere sin religion. Han spiser ofte svinekjøtt, og når prisen på svinekjøtt går opp ved favoritt-restauranten deres, bemerker han at "det blir vanskeligere og vanskeligere å være en dårlig jøde". En annen gang, da han prøvde å date Sheldon`s attraktive søster, Missy, uttalte Howard at han var villig til å drepe sin rabbiner med en svinekotelett om hans religion var et problem for henne. En av grunnene til at han hadde et forhold til Bernadette (som er katolsk) var at dette virkelig irritere moren hans. Da Howard og Raj poserte som gotere i et forsøk på å plukke opp kvinner, brukte Howard falske tatoveringer på armene. Han prøvde å skaffe seg en ekte tatovering, men han var alt for redd for tatoveringsnålen. Han deltar i forskjellige jødiske høytider som f.eks. Hanukkah, noe Sheldon kritiserte fordi Howard ikke var tilgjengelig for å spille videospill i disse høytidene. Men i episoden "The Financial Permeabilitet" gjorde han korsets tegn - en katolsk praksis – når han skulle møte Kurt, Penny`s eks-kjæreste.

I motsetning til Leonard, Sheldon og Raj har ikke Howard noen doktorgrad, men han har en mastergrad fra MIT. Før han begynte ved MIT studerte han medisin, men han droppet ut fordi han ikke tålte synet av blod. Howard mener at som romfartsingeniør, har arbeidet hans større verdi enn jobben til vennene sine som i stor grad er teoretisk. Howard arbeider ofte med utstyr som brukes av NASA, selv om han ofte er uforsiktig med det kostbare utstyret. I en episode nevner Howard at han jobbet med utformingen av en satellitt som går i bane rundt en måne til Jupiter og tar bilder. En gang inviterte han en kvinne for å besøke et hemmelig test-anlegg som tilhørte NASA. Da ble en rover sittende fast i en grøft på Mars, og Howard, Sheldon og Raj tilbrakte en hel natt for å prøve å rette opp skaden og få roveren ut av grøfta. Når dette mislykket, slettet de alle harddiskene ved anlegget, bildene fra overvåkningskameraene og ødela alle filene knyttet til innblandingen deres. Men senere får de høre at roveren oppdaget tegn til liv på Mars. I sesong 4 avslørte Sheldon ved et uhell denne hendelsen til en FBI-agent.

Howard jobbet også med et avfallssystem som ble utplassert ved Den internasjonale romstasjonen. Men dette utstyret viste seg å ha en strukturell svakhet, og toalettet eksploderte etter en liten stund. Howard prøvde å rette opp denne feilen, men dette fungerte ikke. Sheldon beskriver Howard`s arbeid som "rørlegger i verdensrommet". Howard var den viktigste drivkraften bak "MONTE", en drapsrobot de lagde for å delta i en konkurranse hvor roboter skulle ødelegge hverandre. Roboten deres ble ødelagt av en kollega, Barry Kripke, sin robot, i en uoffisiell kamp før konkurransen begynte. I sesong 4 utviklet Howard en robot-arm for Den internasjonale romstasjonen. Han mente at roboten føltes som en ekte arm, og han brukte roboten for å onanere, men roboten ble sittende fast rundt penis. Han ringte til Leonard og Raj som tok ham med til sykehus, hvor en sykepleier slo av datamaskinen, og Howard kom seg løs. Episoden slutter med å antyde at Howard prøvde å bruke robot-armen igjen, og endte opp i nøyaktig samme knipe.

Familie og Relasjoner[rediger | rediger kilde]

Frem til Howard flyttet sammen med Bernadette, bodde han sammen med sin nedlatende mor, som vanligvis behandler Howard som om han fremdeles er et lite barn. En gang uttalte Leonard at Howard "var i en ganske alvorlig forhold med sin mor." Han er et enebarn. Hans mor (spilt av Carol Ann Susi) vises ikke på skjermen før i sesong 6, og frem til da hørte man kun stemmen hennes. Howard nevnte i en episode at faren hans forlot familien da Howard var elleve år gammel. Gjennom hele TV-serien, viser Howard interesse for Penny, men denne interessen er først og fremst seksuell og hun avviser ham hver eneste gang han prøver seg. En gang prøver Howard å kysse henne, men hun slår til ham i ansiktet og knekker nesen hans. I sesong 3 har Howard et kort forhold med Leslie Winkle, og han blir deprimert når Leslie går fram ham. For å muntre ham opp, tar Leonard og Raj med seg Howard til Las Vegas, hvor de finner en prostituert kvinne til ham. Når de fire vennene reiser med tog til et symposium i San Francisco, får Howard en sjanse til å snakke med Summer Glau (som spiller seg selv). Men hans mange klønete forsøk på å imponere skuespilleren mislykkes.

Under en campingtur sammen med Leonard og Raj, spiser de noen småkaker fylt med narkotika (sannsynlig marihuana), og Howard avslører at han mistet jomfrudommen til søskenbarnet sitt, Jeanie, i en begravelse. Til tross for at Howard unektelig er besatt av kvinner, mener noen at han muligens har et romantisk forhold med Raj. Denne teorien blir blant annet foreslått av Dr. Beverly Hofstadter, Leonard`s mor. Foreldrene til Raj uttalte en gang at "det nærmeste Raj har som kjæreste er en jødisk gutt som heter Howard!" Midt i den tredje sesongen, begynner Howard et romantisk forhold med Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch). Det var Penny som introduserte Bernadette og Howard for hverandre. I episoden "The Herb Garden Spiring," frir Howard til Bernadette og hun aksepterer, til forferdelse fra Raj som hadde følelser for Bernadette. Bernadette har en doktorgrad i mikrobiologi, og hun arbeider for et stort farmasøytisk selskap. Under Howard`s utdrikningslag, forteller en beruset Raj om da Howard mistet jomfrudommen til en tremenning, om den prostituerte kvinnen i Las Vegas, og at Raj og Howard haddde en trekant med en overvektig kvinne på Comic-Con. Wil Wheaton filmer dette opptrinnet, og det havner på internett. Bernadette blir rasende etter å ha sett videoen, og hun vet ikke om hun kan gifte seg med en mann som hun tydeligvis ikke vet noe om. Men hun ombestemmer seg når Howard forteller hvor mye han elsker henne, og de gifter seg rett før Howard blir sendt til Den internasjonale romstasjonen.