Howard Wolowitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Howard Wolowitz
Simon Helberg.png
Ektefelle Bernadette Rostenkowski-Wolowitz
Beskjeftigelse Maskiningeniør
Nasjonalitet USA
Livssyn Jødedom

Howard Wolowitz er en fiktiv rollefigur fra den amerikanske TV-serien The Big Bang Theory. Rollefiguren blir portrettert av skuespilleren Simon Helberg. Karakteren ble oppkalt etter en dataprogrammerer som seriens medprodusent, Bill Prady, kjente.[trenger referanse] I episoden «The Pancake Batter Anomaly» fra første sesong kommer det frem at han ble født i 1981.

Wolowitz studerte til å bli ingeniør ved Massachusetts Institute of Technology, og han er den eneste av de mannlige hovedrollekarakterene i TV-serien som ikke har en doktorgrad. Som romfartsingeniør arbeider han ofte med utstyr som brukes av NASA, og karakteren har vært på Den internasjonale romstasjonen.

Familie og personlighet[rediger | rediger kilde]

Howard Wolowitz er enebarn. Hans far hans forlot familien da han var elleve år gammel, og han bodde sammen med sin mor, som ble spilt av Carol Ann Susi, frem til han flyttet sammen med Bernadette Maryann Rostenkowski, spilt av Melissa Rauch.

Howard Wolowitz er jøde, men ikke så opptatt av å praktisere sin egen religion. Han har nøtteallergi og er stolt av det faktum at han bare har tre prosent kroppsfett. Wolowitz er, i likhet med sine venner, fan av tegneserier og superhelter og han samler på dekorative beltespenner selv om han bare eier ett belte. Han snakker engelsk, fransk, mandarin, russisk, arabisk, persisk, japansk og det fiktive språket klingon fra Star Trek-filmene. Han kan også noen ord få på sindarin, det alviske språket som ble oppfunnet av J.R.R. Tolkien til Ringenes Herre.