Inns of Court

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
London, Inns of Court

Inns of Court i London er en profesjonell forening for advokater i England og Wales. Det består av de fire juristkollegiene Lincoln’s Inn, Gray's Inn, Inner Temple og Middle Temple. Alle advokater må tilhøre en slik forening.[1][2] Juristkollegiene sørger for støtte til advokater og studenter ved å tilby utdannelsesmuligheter, restaurantfasiliteter, tilgang til fellesrom og parker og diverse tilskudd og stipender. En av deres hovedfunksjoner er å tildele møterett for domstolene. De har også en rolle i administrasjonen av disiplinærnemnder for alvorlige klagemål mot advokater.

Juristkollegiene ligger nær den vestre grensen til City of London, omkring det kongelige tinghuset. Hvert av dem utgjør store anlegg med parker, haller, kapell, biblioteker og kamre for mange hundre advokater, og dekker flere hektar. Kamrene ble opprinnelig brukt som husvære, og også som advokatkontorer, for mange av juristene, men benyttes idag, med noen få unntak, kun som kontorlokaler.

Middle Temple og Inner Temple ligger rett øst for grensen mellom City og Westminster, men er likevel ikke del av City. De regnes derimot som selvstendige enklaver.[3] Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Temple.

Gray's Inn og Lincoln's Inn ligger i bydelen Camden, rett ved grensen med City. De har ikke status som selvstendige enklaver. Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Chancery Lane.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Legal Services Act 2007, section 207 (Interpretation)», Legislation.gov.uk
  2. ^ Roberts, Chris (2005): Heavy Words Lightly Thrown: The Reason Behind Rhyme. Granta Books. ISBN 9781862077928.
  3. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]