Inns of Court

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
London, Inns of Court

Inns of Court er et advokatsamfunn i London bestående av de fire juristkollegiene Lincoln’s Inn, Gray's Inn, Inner Temple og Middle Temple.

Juristkollegiene sørger for støtte til advokater og studenter ved å tilby utdannelsesmuligheter, restaurantfasiliteter, tilgang til fellesrom og parker og diverse tilskudd og stipender. En av deres hovedfunksjoner er å tildele møterett for domstolene. De har også en rolle i administrasjonen av disiplinærnemnder for alvorlige klagemål mot advokater.

Juristkollegiene ligger nær den vestre grensen til City of London, omkring det kongelige tinghuset. Hvert av dem utgjør store anlegg med parker, haller, kapell, biblioteker og kamre for mange hundre advokater, og dekker flere hektar. Kamrene ble opprinnelig brukt som husvære, og også som advokatkontorer, for mange av juristene, men benyttes idag, med noen få unntak, kun som kontorlokaler.

Middle Temple og Inner Temple ligger rett øst for grensen mellom City og Westminster, men er likevel ikke del av City. De regnes derimot som selvstendige enklaver. Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Temple.

Gray's Inn og Lincoln's Inn ligger i bydelen Camden, rett ved grensen med City. De har ikke status som selvstendige enklaver. Den nærmeste undergrunnsstasjonen er Chancery Lane.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]