Chancery Lane undergrunnsstasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Undergroundsymbol Chancery Lane
Fra en av Central-linjens plattformer
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
ByLondon
StedChancery Lane
Operatør(er)London Underground
Tjenester
Plattform(er)2
Passasjerer årlig15,280 millioner (2010)
Kollektivsone1
HistorieÅpnet 1900
Kart
Chancery Lane undergrunnsstasjon
51°31′06″N 0°06′40″V

Chancery Lane undergrunnsstasjon er en stasjon i Londons undergrunnsbane. Den betjener Central-linjen, og ligger i kollektivsone 1.

Den ligger svært nær andre stasjoner, og betjener mest pendlere, og er derfor stengt på søndager. Tidligere var det jevnere avstand mellom stasjonene i området, men da stasjonen British Museum ble stengt og erstattet med Holborn, ble det svært kort avstand mellom dem.

Stasjonen åpnet 30. juli 1900, med det navnet den har i dag.[1] I en kort periode fra 1934 het den Chancery Lane (Grays Inn), da den ligger i nærheten av Gray's Inn. Opprinnelig var utgangen på nordsiden av gaten, men den ble etterhvert flyttet til Staple Inn, som er en av de få bygningene som overlevde bybrannen i London 1666. Årsaken til flyttingen var at man måtte gjøre om for å få plass til rulletrapper.

På grunn av den smale gaten ligger plattformen for vestgående tog under den for østgående. Gaten er senere utvidet noe, men det er ikke gjort noe med plattformene.

Stasjonen er en av åtte i London som har et dypt tilfluktsrom under stasjonsanlegget. Etter andre verdenskrig ble dette omgjort til en telefonsentral.

Den 25. januar 2003 sporet et undergrunnstog av ved Chancery Lane etter at en motor falt av og traff skinnene. 32 passasjerer ble skadet. Hele Central-linjen, og Waterloo & City-linjen, som bruker samme togtype, ble stengt inntil man hadde funnet årsaken og utført forbedringer i designen.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Forrige stasjon   London Underground   Neste stasjon
Central-linjen Central-linjen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rose, Douglas (1999): The London Underground, A Diagrammatic History. Douglas Rose/Capital Transport. ISBN 1-85414-219-4.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]