Covent Garden undergrunnsstasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Undergroundsymbol Covent Garden
 Covent Garden
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
ByLondon
StedCovent Garden
Tjenester
Plattform(er)2
Passasjerer årlig16,907 millioner (2004)
Kollektivsone1
HistorieÅpnet 1907

Covent Garden undergrunnsstasjon er en stasjon i Londons undergrunnsbane, som betjener Piccadilly-linjen. Den ligger i kollektivsone 1, rett ved Covent Garden.

Den er en av de få stasjonene i det sentrale London hvor plattformen bare kan nås via heis eller trapp; nesten alle andre stasjoner har rulletrapper. På lørdager har stasjonen så mye trafikk at det kun er avstigning der, ettersom det ville blitt for trangt på plattformene og i heisene dersom man tillot også påstigning. Transport for London vurderer tiltak for å lette presset på stasjonen, som en ekstra inngang og rulletraper.

Den ligger bare 260 meter fra Leicester Square undergrunnsstasjon, noe som er den korteste avstanden mellom to påfølgende stasjoner i undergrunnsnettet. Denne distansen er så kort at det går raskere å gå mellom de to stasjonene enn å kjøre tog mellom dem.

Stasjonens dekor skiller seg fra andre, ettersom den har fliser i et lyst fargespill. Den virker derfor lysere og luftigere enn mange andre stasjoner.

Stasjonsområdet sies å være hjemsøkt av et spøkelse, en skuespiller som pleide å handle i bakeriet som sto der før stasjonen ble bygget.

Forrige stasjon   Underground no-text.svg London Underground   Neste stasjon
Piccadilly-linjen Piccadilly-linjen


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]