Covent Garden undergrunnsstasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Undergroundsymbol Covent Garden
CoventGardenTubeStation.jpg
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
ByLondon
StedCovent Garden
Oppkalt etterCovent Garden
Operatør(er)London Underground
Tjenester
Plattform(er)2
Passasjerer årlig16,907 millioner (2004)
Kollektivsone1
HistorieÅpnet 1907

Covent Garden undergrunnsstasjon
51°30′47″N 0°07′28″V

Covent Garden undergrunnsstasjon er en stasjon i Londons undergrunnsbane, som betjener Piccadilly-linjen. Den ligger i kollektivsone 1, rett ved Covent Garden.

Den er en av de få stasjonene i det sentrale London hvor plattformen bare kan nås via heis eller trapp; nesten alle andre stasjoner har rulletrapper. På lørdager har stasjonen så mye trafikk at det kun er avstigning der, ettersom det ville blitt for trangt på plattformene og i heisene dersom man tillot også påstigning. Transport for London vurderer tiltak for å lette presset på stasjonen, som en ekstra inngang og rulletraper.

Den ligger bare 260 meter fra Leicester Square undergrunnsstasjon, noe som er den korteste avstanden mellom to påfølgende stasjoner i undergrunnsnettet. Denne distansen er så kort at det går raskere å gå mellom de to stasjonene enn å kjøre tog mellom dem.

Stasjonens dekor skiller seg fra andre, ettersom den har fliser i et lyst fargespill. Den virker derfor lysere og luftigere enn mange andre stasjoner.

Stasjonsområdet sies å være hjemsøkt av et spøkelse, en skuespiller som pleide å handle i bakeriet som sto der før stasjonen ble bygget.

Forrige stasjon   Underground no-text.svg London Underground   Neste stasjon
Piccadilly-linjen Piccadilly-linjen


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]