Hjertesvikt A/S

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjertesvikt A/S
Hjertesvikt med dyret på vokal.jpg
Hjertesvikt A/S med Dyret på vokal
OpphavNorge Bodø, Norge
Periode19791983
SjangerPunk
PlateselskapB.Rock, Smart Patrol Records
Medlemmer
Bjørn Jervås
Finn Aurdal
Alf Brattøy
Petter Pogo
Håkon Aurdal
Thor Erik Høiskar

Hjertesvikt A/S var et punkband fra Bodø i Nordland som ble startet i august 1979.[1] De gav ut en syvtommers EP og er med på flere samlealbum.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hjertesvikt A/S var det første punkbandet fra Bodø[trenger referanse]. Bandet ble startet av Bjørn Jervås i 1979, og fikk en sentral plass i et raskt-voksende, vitalt, alternativt musikkmiljø i byen. Dette miljøet produserte blant annet fanziner, «gjør det selv»-utgivelser og konsertvirksomhet. Hjertesvikts vinyldebut Diagnose: hjertesvikt ble utgitt på Tor Olav Andreassens plateselskap B. Rock i oktober 1981.

Vokalisten Finn Aurdal ble etter hvert erstattet av Geir Petter «Dyret» Jensen. Med ham som vokalist spilte bandet inn bidragene til samlekassettene Maraton rock 82 og Null problem våren 1982. Deretter dro bandet på en norgesturné i juli 1982, og spilte blant annet på Club 7 i Oslo. Dagen etter spilte de på Afrika i Oslo, med Raga Rockers som oppvarming. I 1984 spilte bandet sin siste konsert; ikke lenge etter ble Hjertesvikt oppløst.

Bandet hadde svært mange ulike besetninger; bare Jervås og H. Aurdal var med hele tiden. Etter at «Dyret» sluttet, overtok Jervås hovedvokalen for resten av perioden. Etter at Petter Pogo sluttet i 1980, overtok Torbjørn Nordgård på gitar. Etter at Brattøy forsvant, var det Thor Erik Høiskar som spilte bass resten av bandets levetid.

Bjørn Jervås startet senere reggae-bandene Irie Darlings og Manna. Petter Pogo ble med i Jokke og Valentinerne. «Dyret» ble med i Life… But How To Live It? og 2:20.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Anders Moe. «Hjertesvikt A/S». Rockheim. Arkivert fra originalen 20. november 2015. Besøkt 19. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]