Hjertesvikt A/S

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hjertesvikt A/S
Hjertesvikt med dyret på vokal.jpg
Hjertesvikt A/S med Dyret på vokal
OpphavNorge Bodø, Norge
Periode19791983
Sjangerpunk
PlateselskapB.Rock, Smart Patrol Records
Medlemmer
Bjørn Jervås
Finn Aurdal
Alf Brattøy
Petter Pogo
Håkon Aurdal

Hjertesvikt A/S var et punkband fra Bodø i Nordland som ble startet i august 1979.[1] De gav ut en syvtommers EP og er med på flere samlealbum.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hjertesvikt A/S var det første punkbandet ut av Bodø. Bandet som ble startet av Bjørn Jervås i 1979, var helt sentralt i det som fort utviklet seg til å bli et vitalt alternativt musikkmiljø i byen med fanziner, «gjør-det-selv» utgivelser og konsertvirksomhet. Deres vinyldebut Diagnose: hjertesvikt ble utgitt på Tor Olav Andreassens plateselskap B. Rock i oktober 1981.

Finn Aurdal blir etterhvert erstattet av Geir Petter «Dyret» Jensen. Med «Dyret» på vokal spiller bandet inn bidragene til samlekassettene Maraton rock 82 og Null problem våren 1982. Deretter drar de på en norgesturné i juli 1982, som inkluderer spilling på Club 7 i Oslo. Dagen etter spilte de på Afrika i Oslo med Raga Rockers som oppvarming. I 1984 spiller bandet sin siste konsert og blir kort tid etter oppløst.

Bandet hadde svært mange besetninger, det var bare Jervås og H. Aurdal som var med hele tiden. Etter at «Dyret» sluttet, overtok Jervås hovedvokalen for resten av perioden. Etter at Pogo sluttet i 1980, overtok Torbjørn Nordgård på gitar. Etter at Brattøy forsvant, var det Tor-Erik Høyskar Svendsen som spilte bass resten av bandets levetid.

Bjørn Jervås startet senere reggae-bandene Irie Darlings og Manna. Petter Pogo ble med i Jokke og Valentinerne. «Dyret» ble med i Life… But How To Live It? og 2:20.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Anders Moe. «Hjertesvikt A/S». Rockheim. Besøkt 19. november 2015.