Life… But How To Live It?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Life… But How To Live It?
Life... But How to Live It , 11.11.90.jpg
Opphav (1988)
Periode19881994
SjangerPunk
Aktive år1994
PlateselskapX-port Plater, Progress Records, Konkurell, Beri-Beri, Zone Productions, Ebullition.
Nettstedhttp://www.myspace.com/lifebuthowtoliveit
Medlemmer
Katja Benneche Osvold
Roger Andreassen
Tom Andreassen
Geir Petter Jensen

Life… But How To Live It? var et norsk hardcore/punk band.

Historien[rediger | rediger kilde]

Life… But How To Live It? ofte forkortet LBHTLI ble dannet av personer i Blitz-miljøet i Oslo i 1988. Brødrene Andreassen kom opprinnelig fra Kongsvik ved Harstad og hadde spilt sammen i bandet Barn av regnbuen der. Mens trommeslageren Geir Petter Jensen hadde fortid som vokalist i bodøbandet Hjertesvikt A/S. Vokalist Katja Osvold hadde liten eller ingen tidligere erfaring fra band, men hennes vokal utgjorde mye av nøkkelen til bandets suksess.

Life… But How To Live It? regnes som sentrale innen den europeiske hardcore punk-scenen på begynnelsen av 90-tallet. De turnerte aktivt og ga ut skiver som også hadde appell utenfor punk-kretsene, og det gikk rykter om at de takket nei til et tilbud fra Warner.

Sammen med band som So Much Hate og Stengte dører var de viktige ambassadører for norsk undergrunnsmusikk i Sentral-Europa. Spesielt i Tyskland opplevde Blitz-bandene et hengivent publikum og suksess, men Life... But How To Live It? spilte også mye i distriktsnorge fra nord til sør.

Life… But How To Live It? ble oppløst i 1994 men flere av medlemmene gikk videre med band som Captain Not Responsible, Drunk, Xisters, 2:20 og Danger!Man.

Gjenforeningskonserter[rediger | rediger kilde]

  • Life… But How To Live It? spilte sin første gjenforeningskonsert 3. mai 2002 i forbindelse med markeringen av Blitz sitt 20-årsjubileum. Konserten trakk fulle hus, og ble videooverført på storskjerm på utsiden av huset.
  • Den 31. mai 2008 sto igjen bandet på scenen i forbindelse med en minnekonsert for Børre Løvik. Konserten som ble arrangert under Dyvekes bro i Oslo trakk 1400 personer og var helt utsolgt.

Besetning[rediger | rediger kilde]

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Konsertalbum[rediger | rediger kilde]