High School Musical 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
High School Musical 2
High School Musical 2
Generell informasjon
TypeTV-film
SjangerMusical
Utgivelsesår17. august 2007 USA
(5. oktober 2007 Norge)
Lengde106 min.
SpråkEngelsk (norsk dubbet)
Bak kamera
RegissørKenny Ortega
ProdusentBill Borden
ManusforfatterPeter Barsocchini
Foran kamera
MedvirkendeZac Efron
Vanessa Hudgens
Ashley Tisdale
Lucas Grabeel
Corbin Bleu
Monique Coleman
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

High School Musical 2 er en musikalsk familiekomedie for TV og oppfølgeren til High School Musical fra Walt Disney Pictures. Filmen ble spilt inn ved East High School i Salt Lake City, Utah, USA. I Norge hadde den premiere den 5. oktober 2007 og DVD-premiere (salg og utleie) den 5. desember samme år. Musikk CD-en ble utgitt på EMI (katalognr.: EMI-50999 -5036782) og kom i salg i Norge fra 26. september 2007.

High School Musical 2 ble i USA også kjent under arbeidstitlene High School Musical 2: Sing It All or Nothing! og Grease 4.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det er sommerferie for elevene på East High og alle er interesserte i å skaffe seg sommerjobber. Dette viser seg å være enklere sagt enn gjort. Troy gir ikke opp og han får en telefon fra en mann som sier at han kan få en jobb på Lava Springs. Troy kommer på en betingelse. Alle vennene hans må få komme også. Når de kommer til Countryklubben viser det seg straks at det er Sharpay Evans som har lokket Troy dit i et forsøk på å stjele ham fra Gabriella. Hun gjør mange forsøk på å holde kjæresteparet borte fra hverandre. Hun får en medarbeider til å gi Troy mange fantastiske jobber, som får ham til å glemme både Gabriella og de andre. Jobbene han får forutsetter også at han tilbringer mye tid sammen med Sharpay og hun bruker selvfølgelig sin sjarm på ham. Sjarmen ser ikke ut til å ha noen virkning på Troy, men jobbtilbudene har det. Han glemmer alle vennene sine og de vil ikke lenger ha noe med ham å gjøre. Til slutt innser han at han har vært en idiot. Etter et kort brudd, blir han og Gabriella sammen med de andre parene (Chad&Taylor, Jason&Kelsi,Sharpay&Zeke og Ryan&Martha) ser de på stjerneskudd og feirer sammen.

Ensemble[rediger | rediger kilde]

Nedenfor er noen av skuespillerene som medvirker i filmen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]