Her Majesty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Her Majesty»
AlbumAbbey Road
Artist, bandThe Beatles
Utgitt26. september 1969
InnspiltAbbey Road Studios
2. juli 1969
Sjangerfolk rock
Lengde0:23
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«Her Majesty» er en sang skrevet av Paul McCartney, men som vanlig kreditert Lennon/McCartney, og ble utgitt i 1969The Beatles-albumet Abbey Road.

Sangen kommer helt til slutt på albumet, men opprinnelig var den ment å bli plassert mellom sangene «Mean Mr. Mustard» and «Polythene Pam», men da McCartney hørte sangene i denne sekvensen likte han ikke sammensetningen. «Her Majesty» ble tatt ut, men lydmannen hadde stående ordre om å aldri kaste noe som The Beatles spilte inn. Han la den korte sangen midlertidig helt til slutt på båndet. Da medlemmene hørte sangen i denne settingen ble de begeistret for den tilsynelatende tilfeldige effekten av en såkalt skjult sang. «Her Majesty» er derfor historisk sett den første skjulte sangen man kjenner til, ettersom den ikke er listet på omslaget.

På albumet er det 14 sekunders stillhet mellom «The End» og «Her Majesty». Etter pausen kommer det et høyt utbrudd. Det er det aller siste akkorden til sangen «Mean Mr. Mustard» som sådan introduserer «Her Majesty» og som igjen ender brått, ettersom sangens siste tone ble etterlatt i begynnelsen på sangen «Polythene Pam».

Selve sangen er enkel sang for akustisk gitar om gutt som drømmer om pike, ‘hennes majestet’, skjønt ved en anledning i de siste årene sang Paul McCartney «Her Majesty» hvor dronningen av Storbritannia var til stede:

Her Majesty's a pretty nice girl,
but she doesn't have a lot to say
Her Majesty's a pretty nice girl
but she changes from day to day

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Turner, Steve. A Hard Day's Write: The Stories Behind Every Beatles' Song, Harper, New York: 1994

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]