Hear 'n Aid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hear 'n Aid var et nødhjelpsprosjekt for Afrika, initiert av gitaristen Vivian Campbell. Prosjektet var Heavy Metal artisters svar på USA for Africas singel We Are the World, og resultatet ble singelen «Stars» i 1985.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Vivian Campbell (på dette tidspunkt medlem av Dio) fikk med seg bandleder og produsent Ronnie James Dio samt resten av Dios klientell; bassist Jimmy Bain, trommeslager Vinny Appice og keybordist Claude Schnell til å samarbeide om prosjektet. Bandet var sto sentralt som komponister av «Stars», og som tilretteleggere av innspillingen. Blant de artister og musikere som stilte opp gratis med musikalske bidrag på singelen «Stars» (foruten om Dios medlemmer) var: Rob Halford (Judas Priest), Yngwie Malmsteen, Vince Neil (Mötley Crue), Geoff Tate (Queensryche), samt Dave Murray og Adrian Smith (Iron Maiden).

Album[rediger | rediger kilde]

Det ble gitt ut en Hear 'n Aid LP med blant andre: Mötorhead, Kiss, Rush og Scorpions. Det ble også laget en musikkvideo til singelen, samt en 30 minutter lang dokumentar om innspillingen av singelen. Inntektene gikk uavkortet til hjelpearbeid i Afrika.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]