Figurer fra Naruto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Hatake Kakashi»)

Følgende er en liste over alle rollefigurene fra anime- og manga-serien Naruto.


Naruto Uzumaki[rediger | rediger kilde]

Naruto Uzumaki(ナルト) er seriens hovedperson. I del I av serien er Naruto klassens klovn, han tar ikke skolen på alvor og gjør hva som helst for å få litt oppmerksomhet og gjør alltid narr av folk. Naruto vokste opp uten foreldre, noe som gjorde at han så på resten av landsbyborerne på en hatefull måte siden de ikke likte Naruto fordi han hadde den Nihalede ånd forseglet i seg. Naruto vokser gjennom serien og blir sterkere og sterkere, han ender opp på et lag med 3 andre shinobi: Sasuke Uchiha, Sakura Haruno og Kakashi Hatake. I slutten av del I av serien sloss Naruto med Sasuke. I del II av serien er naruto blitt 16 år og har blitt enda sterkere, han er på jakt etter Sasuke og prøver å finne ham og bringe ham tilbake til blad-landsbyen. Han ender opp med samme laget som før, men denne gangen er Sasuke erstattet med en talentfull shinobi som heter Sai. Naruto blir etterhvert landsbyens helt etter at han redder landsbyen fra Akatsukis angrep. Naruto får etterhvert kontroll over den Nihalede reveånden, Kurama, sin chakra.

Akamaru[rediger | rediger kilde]

Akamaru (赤丸) er en fiktiv karakter i anime- og manga-serien Naruto, skapt av Masashi Kishimoto. Han er Kiba Inuzukas ninja-hund(忍犬, ninken), bestevenn og kompanjong. I Del I, bærer Kiba Akamaru rundt på hodet sitt, eller inne i jakken sin. I Del II har Akamaru vokst seg så stor at Kiba kan ri på ryggen hans, en forskjell Kiba ikke har lagt merke til på grunn av at de alltid er sammen. Aka betyr «rød» på japansk. Maru er en vanlig endelse på japanske navn.

Med skarpe sanser som lukt og hørsel, sammen med Kibas evne til å snakke med ham, er Akamaru en verdifull hjelp for å samle inn informasjon om motstanderen og terrenget. Akamaru kan med luktesansen sin, fornemme styrken til en ninja, og sammenligne den med andres. Dette er veldig nyttig for Kiba når han må velge mellom å konfrontere en fiende eller å flykte.

Jiraiya[rediger | rediger kilde]

Jiraiya er en karakter i Naruto. Jiraiya har fått navnet fra en karakter med samme navn fra «Fortellingen om elegante Jiraiya».

Jiraiya i denne historien utmerket seg ved å tilkalle en gigantisk padde og generell padde-magi. Masashi Kishimoto planla originalt å tegne Jiraiya med et annet design og med annerledes hår. Han planla egentlig også at Jiraiya skulle tilkalle padder i menneskestørrelse. Uansett så viste det seg at denne ideen sviktet. Under et intervju kommenterer han at av alle lærling-lærer forholdene i Naruto så liker han det mellom Naruto Uzumaki og Jiraiya best. Det er flere sammenligninger mellom Jiraiya og Naruto Uzumaki. Jiraiya var også den som ga sin lærling, Minato,ideen om å gi navnet Naruto til sitt barn. Han skrev en ok han håpet og mente kunne forandre verden, hvor hovedpersonen het Naruto. dette navnet fikk han ideen til mens han spiste Ramen og snakket med Nagato, en av tre flyktninger Jiraya lærte opp. de andre var Yahiko og Konan

Hinata Hyuuga[rediger | rediger kilde]

Hinata Hyuuga (日向ヒナタ Hyūga Hinata) er en fiktiv figur i Naruto. Navnet Hinata er en lek med ord da det kan leses på kanji som «et solfylt sted». Hyuuga betyr «mot solen» og er navnet på en by i Miyazaki-prefekturatet i Japan.

Hinata er i klassen til Naruto Uzumaki. Hun er forelsket i ham (noe som ingen av de andre jentene er, siden de bare er ute etter Sasuke Uchiha), men tør ikke å si det. Hun er ganske sjenert, men klarer ofte å si det hun vil si til Naruto. Hun har også en tendens til å rødme og av og til også besvime hver gang hun ser Naruto, og selv om alle andre har skjønt at Hinata er fullstendig fortapt til Naruto, så virker det som om Naruto bare ser på denne oppførselen som «veldig merkelig». Hinatas fetter er Neji Hyuuga. De er vel det man kan kalle alt annet enn bestevenner. Dette skyldes at Hinata er i midtdelen av Hyuga-klanen, mens Neji er født lenger ute i en av avgrenene og er dermed ikke ren Hyuga, noe som betyr at han ikke kan regne med å få lære alle Hyuganes spesielle teknikker eller egenskaper. Hinata forteller Naruto om sine følelser for ham mens hun prøver å redde ham fra Pain-versionen av Yahiko.

Gaara[rediger | rediger kilde]

Gaara er en fiktiv figur i Naruto. Han er sønn av den Fjerde Kazekagen, og er derfor yngste broren til Kankuro og Temari. I likhet med Naruto Uzumaki har Gaara også fått en «demon» forseglet inn i kroppen. Gaara sin demon er ikke like farlig som Naruto sin, men Gaara har lite kontroll over demonen, og blir delvis kontrollert av den. Gaara lider også av søvnløshet, og er ustabil. Gaara er en av de sterkere personene i serien. Han kan kontrollere sand og bruker det som sitt våpen. Han pleier derfor å gå rundt med en stor krukke med sand på ryggen. Helt fra han var liten har han levd et liv uten kjærlighet og omsorg. Han ble sett på som et monster, og ble fryktet av hele landsbyen sin. Han fikk derfor heller ingen venner. Noe som har gjorde han til en kald og farlig person. Hans far den Fjerde Kazekagen ga også ordre om å få han drept(noe som de ikke klarte). Han er på lag med sine søsken Temari og Kankuro. i del II av serien er Gaara blitt Kazekage (vindskyggen).

Kushina Uzumaki[rediger | rediger kilde]

Kushina Uzumaki (うずまきクシナ, Uzumaki Kushina) er en fiktiv skikkelse fra anime- og manga-serien Naruto, hvor hun er Naruto Uzumakis mor. Hun var en tidligere ninja fra Landet skjult i virvelstrøm

Kushina Uzumaki ble født i den berømte Uzumaki-klanen i Uzushiogakure, Jiraiya kaller det det tidligere Whirpool-landet. Hun vokste opp i et liv med mye krig, men så ble hun sendt til Konohagakure. Hun startet på landsbyens Ninja Akademi. Da hun kom dit spurte senseien om hva hun ville bli når hun ble stor, og hun svarte at hun ville bli den første kvinnelige hokageien. Hele klassen begynte og le, og begynte å kalle henne tomat, på grunn av det veldig runde ansiket og ildrøde håret. Hun ble så sint på de som ertet henne at hun angrep dem med knyttnevene, og på grunn av det røde håret som svaiet rundt hodet hennes ble hun kalt «Red Hot-Blooded Habanero» (赤い血潮のハバネロ, Akai Chishio no Habanero). En stund etter at hun kom til Konoha ble hun kidnappet av noen Kumogakure ninjaer som ønsket å bruke hennes unike chakra. Mens de eskorterte henne til Kumo la hun igjen strimler av håret sitt, i håp om at noen ville oppdage at hun var borte. Minato Namikaze hun hadde trodd var en pyse var den som reddet henne. Etter å ha reddet henne fortalte han at han alltid hadde beundret håret hennes. Siden Minato viste seg og ikke være en pyse og likte en ting som hun hatet med seg selv, forelsket Kushina seg i Minato. Hun ble så vakker da hun vokste opp at hun ble kjent for det. Hennes ninjakunnskaper ble like kjent som utseende hennes, i tillegg til at hun hadde en unik Ninjutsu-stil.

Ifølge Jiraiya var Kushina svært pratsom og en guttejente, mens Tsunade hevdet at mye av Narutos personlighet var arvet fra henne. Som voksen fremstår hun som svært ordentlig, glad og rolig.

Might Guy[rediger | rediger kilde]

Might Guy (マイト・ガイ Maito Gai) er en fiktiv biperson i Naruto. Navnet «Might Guy» viser til en type helter ofte sett i filmer og anime-serier som ofte går til handling uten å tenke seg om først. Navnet er ofte blitt ukorrekt skrevet som Maito Gai, som er den japanske tilnærmingen av uttalelsen av Might Guy. Det er blitt bekreftet at hans navn er Might Guy. Den engelske versjonen av både mangaen og animeserien bruker samme navn. Might Guy er den nidkjære lederen for «Team Guy», et team bestående av ham selv, Neji Hyuga, Rock Lee og Tenten. Av utseende likner han den berømte kampsportutøveren Bruce Lee, med tykke øyenbryn, grønn treningsdress og bolleklipp.

Kakashi Hatake[rediger | rediger kilde]

Kakashi Hatake (はたけカカシ Hatake Kakashi) er en fiktiv figur fra Naruto. Kakashi Hatake er en jounin-rank ninja fra Konoha og er en tidligere elev av den fjerde Hokage. Han var læreren til Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha og Sakura Haruno, og sammen dannet de Team 7.

Kakashi er en mystisk person. Han virker lat og umotivert, er alltid for sent ute, og han gjemmer store deler av ansiktet bak en maske. Dette gjør han for å skjule at hans venstre øye har en sharingan, en spesiell evne som går i slekten til Uchiha klanen. Kakashi og Obitos forhold til hverandre var omtrent sånn som det Naruto og Sasukes forhold er, Kakashi liknet mye på Sasuke i personligheten, og han syntes Obito var ekstremt teit og barnslig, men de var også venner innerst inne og Obito var mye lik Naruto etter det man kan få vite flere steder, barnslig.

Sharinganen fikk han av Obito Uchiha da Kakashi og Obito bare var 13 år gamle. Det var fordi Obito ble truffet av en stor stein og alle trodde derfor at Obitos siste time var kommet. Da Obito lå halvveis under den store steinen fortalte han at han var den eneste som ikke hadde gitt Kakashi en gave for å bli en jounin, så derfor sa han at han ville gi sharinganen sin som gave. Da ba Obito, Rin (som hadde medisinske evner) om å ta ut hans sharingan i det venstre øye hans og transplantere den inn i Kakashis venstre øye. Kakashi har blitt anbefalt å bli Hokage flere ganger, men han selv mener det ikke er en jobb som passer ham. Kakashi klarer senere å kontrollere Mankegyou Sharingan, men han kan ikke bruke det fullstendig, om han bruker det for mye kan det ende opp med å drepe ham.

Temari[rediger | rediger kilde]

Temari er den eldste av de tre søskenene i Naruto. Hun slåss for verdier som fred, idet hun stiller spørsmål ved Sunagakures grunn til å gå til krig mot Konoha. Dette er i motsetning til sine krigsglade brødre. Temari bærer sine tanker om fred med seg videre inn i 2. del av serien, hvor hun fungerer som forbindelsen mellom Sunagakure og Konoha for å hjelpe de to landsbyene å arbeide sammen. I likhet med sine brødre, dukker hun ikke særlig ofte opp i seriene.

Uchiha Madara[rediger | rediger kilde]

Uchiha Madara er en fiktiv person fra Naruto-universet. Han er oppfinneren av Konoha (sammen med Hashirama Senju) og tidligere leder av Uchiha klanen.

Sasori[rediger | rediger kilde]

Sasori' (Sasori av den røde sand) er en animefigur i Naruto. Sasori var et medlem i organisasjonen Akatsuki, også kjent som de «slemme» i serien. I organisasjonen var han partner med Deidara og Orochimaru. Sasori var en S-rank missing nin (Veldig Farlig Ninja) av Sunahagakure. Som barndom, mistet han foreldrene sine veldig tidlig, og bestemoren hans, Chiyo tok av seg ham. Han ble kjent som en geni blant folka i byen med hans evner til å lage «puppets». Det ble vist at Sasori var mannen bak angrepet på den tredje Kazekage, den beste ninjaen i hele historien til Sunahagakure. Etter dette begynte Sasori å utforske menneskeliv omformet til dukker. Dette gjorde han med den tredje Kazekagen. Det var forbudt, og Sasori ble regnet som en missin nin.

Tenten[rediger | rediger kilde]

Tenten (テンテン), skrevet som Ten Ten i den engelske versjonen, er en fiktiv bifigur i Naruto. Hun har også blitt betegnet med navnet Ama, fra uttrykket Ama kudari, «å stige ned fra himmelen». Navnet «Tenten» betyr «her og der». Navnet refererer også til det lille dobbeltmerket som brukes i det japanske språket for å stemme uttalen av visse skrifttegn. For eksempel blir tegnet «ta» [た] til den stemte lyden «da» [だ] ved å legge til tenten (de to små strekene over «da»-tegnet). Ordet kan også bety «himmelsk» som kan være en henvisning til hennes bruk av jutsu-teknikker, hvor hun springer opp i lufta.

Uchiha Izuna[rediger | rediger kilde]

Uchiha Izuna er en figur i Naruto og var Uchiha Madaras lillebror. Han fikk Mangekyou Sharigan sammen med Madara da han drepte sin nærmeste venn. Senere, kjempet han sin siste kamp mot Tobirama Senju som endte med Izuna sin død.

Obito Uchiha[rediger | rediger kilde]

Obito Uchiha er en figur i Naruto. Han var en av Kakashis lagkamerater i Team Minato (det gamle Team 7), sammen med Rin, Minato Namikaze (Narutos far) og Kakashi Hatake. Obito ble antatt drept under et oppdrag mellom Iwagakure og Konohagakure da han ble truffet av en stor stein i en hule 13 år gammel. Mens han lå under steinen skal han visstnok ha sagt til Rin (som var en medisinsk ninja), at hun skulle ta ut det venstre øyet hans og gi det til Kakashi. Kakashi og resten av Konoha ninjaene regnet med at Obito var død, men Obito ble reddet av Madara og helbredet. Obito Uchiha viser seg senere å være en av seriens største kriminelle. Han ble reddet av Madara Uchiha og ble senere Madaras partner. Målet til Obito er å sette alle menneskene under en genjutsu via månen. Gjennom serien gjemmer han seg bak en maske og kaller seg Tobi, og senere påstår å være Madara Uchiha.

Uchiha Itachi[rediger | rediger kilde]

Uchiha Itachi er en tegneseriefigur i Naruto. Itachi er Uchiha Sasukes eldre bror, og mester i alle ninja-arter. Itachi gikk ut av ninja-akademiet som nr. 1, og ble chuunin i en alder av 10 år. Han ble medlem av Konohas ANBU i en alder av 13, og han myrdet alle medlemmene i sin egen klan, Uchiha-klanen, bortsett fra Uchiha Sasuke. Når Sasuke spurte hvorfor han gjorde det, så svarte han at det var for å teste sin egen styrke. Men senere viste de seg å være under ordre av de eldre i landsbyen, for å unngå borgerkrig. Han klarte ikke å få seg til å drepe Sasuke så da måtte han stikke av fra Konoha. Han er nå medlem av en hemmelig, kriminell organisasjon som blir kalt Akatsuki. Akatsukis formål er å overta monstre og demoner som er forseglet inni «bærere». Naruto er en av dem som har et slikt monster.

Kiba Inuzuka[rediger | rediger kilde]

Kiba Inuzuka (犬塚キバ, Inuzuka Kiba) er en fiktiv karakter i Naruto. Kiba er medlem av Team 8, sammen med Shino Aburame og Hinata Hyuga, under ledelse av Kurenai Yuhi. Han blir sjelden (hvis ikke aldri) sett uten Akamaru, hans venn og kompanjong for livet.

Inuzuka-klanen har nære bånd med hunder, hvert medlem i klanen har en hund som følgesvenn. Hunden og dens fremtidige herre, møtes i ung alder og vokser opp sammen, noe som styrker båndet og tilliten mellom dem. Akamaru ble som valp gitt til Kiba da sistnevnte skulle begynne på ninja-akademiet. Siden den gang har de alltid vært sammen. De trener sammen, spiser sammen, de til og med sover sammen. Kiba er ekstremt knyttet til Akamaru, og er mer enn villig til å risikere livet sitt for å redde sin firbente venn. Denne nærheten til hundene har gitt medlemmene av Inuzuka-klanen evner som gjenspeiler dyrene deres, slik som store hjørnetenner og meget god luktesans.

Rock Lee[rediger | rediger kilde]

Rock Lee (ロック・リー Rokku Rī) er fiktiv figur i Naruto. Han er modellert etter kampsportutøveren Bruce Lee. Han er en ninja rangert som genin fra Konoha, og han har alltid hatt en drøm om å bli suksessfull som ninja selv om han ikke kan bruke ninjutsu eller genjutsu, og dermed vise sine lagkamerater Neji Hyuga og Tenten at han kan lykkes med bare taijutsu. Lee går rundt i en karakteristisk grønn treningsdress, har bollesveis og store, tykke øyenbryn. Han har alltid jobbet hardere enn alle andre og selv om han ikke noen som helst måte har vært et naturtalent, har han blitt kalt et «genious of hard work» av hans idol og lærer, Might Guy.

Ino Yamanaka[rediger | rediger kilde]

Ino Yamanaka (山中いの, Yamanaka Ino) er en fiktiv karakter i Naruto. Ino er medlem av Team 10, sammen med Choji Akimichi og Shikamaru Nara, under ledelse av Asuma Sarutobi. Navnet «Yamanaka» betyr: «mellom fjellene», og «Ino» betyr «Stjernetegn» eller «villsvin».

Neji Hyuga[rediger | rediger kilde]

Neji Hyuga er en fiktiv person i Naruto. Neji er en alvorlig fyr, muligens for at han har hatt en tøff barndom. Neji er et medlem av Maito Gais team. Dette teamet består av Maito Gai, som er lederen, Neji, Rock Lee og Tenten. Neji og Lee er rivaler siden Lee vil bevise at en fiasko som ham selv kan slå et geni som Neji. Neji virker ikke særlig interessert i Lees idealer. Det virker som om Neji og Tenten derimot kommer godt over ens og Tenten hjelper ofte Neji med å trene. Neji er et medlem av Hyuuga-klanen og har derfor en evne kalt for Byakugan. Denne evnen gjør at Neji kan se Chakrapunktene i kroppene på motstanderne, og de er også kalt for tenketsu og ved hjelp av sin Jyuuken kan Neji blokkere disse punktene og dermed ødelegge motstanderens chakra.

Yuuhi Kurenai[rediger | rediger kilde]

Yuuhi Kurenai er en fiktiv figur i Naruto. Navnet Yuhi betyr «kveldssol» og Kurenai betyr «høyrød», eller bare «rød». Kurenais røde lebestift er et ordspill på navnet hennes. Man kan også lese Kurenai som «beni» som er et ord brukt for tradisjonell rød sminke i Japan og som benyttes for å farge leppene røde. Av og til er øynene hennes meget lik Sharingans øyne.

Yuuhi Kurenai (på japansk sier man tradisjonelt etternavnet sitt før fornavnet) er spesialist på genjutsu (illusjonsteknikk) og er leder for lag 8, som består av Inuzuka Kiba, Aburame Shino og Hyuga Hinata. Man vet ikke så mye om Kurenai annet en at hun gikk ut fra Akademiet i en alder av 9 år, ble Chunin i en alder av 13 år, og det var nylig hun ble Jonin. Kurenai er urokkelig, ærlig og enkel. Hun beskriver seg selv som en «sexy storesøster type».

Kazekager[rediger | rediger kilde]

Kazekager (風影 Vind Skygge) er lederne over Sunagakure («Landsbyen gjemt i sanden») og er de sterkeste shinobiene i Sunagakure. Det har bare vært fem shinobier som har vært verdige denne tittelen siden skapelsen av Sunagakure.

Kankuro[rediger | rediger kilde]

Kankuro er en ytterligere figur i Naruto. Han er en dyktig til å styre dokker med Chakra-tråder fra fingrene. Kankuro var lillebroren til Temari og storebroren til Gaara, alle fra Sunahagakure («Den skjulte landsbyen i sanden»). Kankuro var i joninklasse, og ble først vist i serien ved Chuunin Exams i Konoha.

Gressets Land[rediger | rediger kilde]

Gressets Land er et Ninjaland, og hjemmet til Kusagakure (草隠れの里 Kusagakure no Sato, Norsk «Landsbyen gjemt i gresset»). Gressets Land er et sted fullt av skoger og gress åkre.

Kusagakure (草隠れの里 Kusagakure no Sato, Norsk «Landsbyen gjemt i gresset») er den gjemte landsbyen i Gressets Land. Kusagakures leder er ukjent. Det er ninjaer spesialisert i gress -og flora-baserte teknikker. I fortiden ble de invadert av stein-ninjaer fra Iwagakure, i deres ferd for å slåss mot Ildens Land. I Gressets Land finnes en svær bambusskog, en stor soppskog, Jordens og Himmelens bro, som er fører over stor sprekk.

Regnets Land[rediger | rediger kilde]

Regnets Land er et lite og fattig Ninjaland, og hjemmet til Amegakure (雨の国 Amegakure no Sato, Norsk "Landsbyen gjemt i regnet"). Regnets Land er et sted fullt av ødelagte bygninger og veldig høy sikkerhet. Amegakure (雨の国 Amegakure no Sato, Norsk «Landsbyen gjemt i regnet») er den gjemte landsbyen i Regnets Land. Amegakures tidligere leder var Hanzou, og den nåværende lederen er Regnets Land. Det er ninjaer spesialisert i regn -og vann-teknikker. Etter Amegakures siste krig, var så mye ødelagt, at de bestemte seg for å heve sikkerheten, slik at ingen kan komme inn der uten pass og formål.

Alle figurene[rediger | rediger kilde]

A[rediger | rediger kilde]

B[rediger | rediger kilde]

C[rediger | rediger kilde]

D[rediger | rediger kilde]

  • Dan
  • Danzo
  • Deidara
  • Doki
  • Dosu Kinuta
  • Doto Kazahana

E[rediger | rediger kilde]

  • Ebisu
  • Ebizo
  • Enma

F[rediger | rediger kilde]

G[rediger | rediger kilde]

  • Gaara
  • Gama
  • Gamabunta
  • Gamakichi
  • Gamatatsu
  • Gantetsu
  • Gato
  • Gen'yumaru
  • Genma Shiranui
  • Gennou
  • Gozu
  • Guren

H[rediger | rediger kilde]

  • Haimaru Sankyodai
  • Haku
  • Hana Inuzuka
  • Hanabi Hyuga
  • Hanzaki
  • Hanzou
  • Hayate Gekko
  • Hiashi Hyuga
  • Hidan
  • Hinata Hyuga
  • Hisame
  • Hizashi Hyuga
  • Homura Mitokado
  • Hotaru

I[rediger | rediger kilde]

J[rediger | rediger kilde]

K[rediger | rediger kilde]

M[rediger | rediger kilde]

N[rediger | rediger kilde]

O[rediger | rediger kilde]

P[rediger | rediger kilde]

R[rediger | rediger kilde]

S[rediger | rediger kilde]

T[rediger | rediger kilde]

U[rediger | rediger kilde]

W[rediger | rediger kilde]

  • Waraji

Y[rediger | rediger kilde]

  • Yamato
  • Yashamaru
  • Yashiro Uchiha
  • Yoroi Akado
  • Yoshino Nara
  • Yugao Uzuki
  • Yugito
  • Yukimaru
  • Yura

Z[rediger | rediger kilde]