Sasuke Uchiha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sasuke Uchiha
KjønnMann
Bursdag i året23. juli
FarFugaku Uchiha
BarnSarada Uchiha
MorMikoto Uchiha
EktefelleSakura Haruno
BlodtypeAB
EvnerSharingan og Mangekyou sharingan
StatsborgerskapLand of Fire
StemmeNoriaki Sugiyama (ja)
Yuri Lowenthal (en)
Rafat Bazoo (ar)
Q111431356 (ca)[1]
Skapt avMasashi Kishimoto
In-universe-informasjon
Naruto universe

Sasuke Uchiha (på japansk うちはサスケ Uchiha Sasuke) er en tegneserie- og tegnefilmfigur i Naruto, en anime- og manga-serie skrevet og tegnet av Masashi Kishimoto og utgitt siden 1999. Sasuke Uchiha starter som en Protagonist, men blir etter hvert en antagonist i serien.

Biologi[rediger | rediger kilde]

Sasuke er en ganske alvorlig og stille type. Målet hans var å drepe sin bror, Itachi Uchiha, fordi han utryddet hele Uchiha-klanen, unntatt Sasuke. Sasuke ville ikke dø før han har tatt hevn for det Itachi gjorde, og han uttrykker dette flere ganger ved å si ting som «Jeg er en hevner» og «Jeg lever kun for hevnen». Når han spurte Itachi hvorfor han gjorde det blir han svart med at Itachi ville finne ut hvor sterk han er, og hvor langt han kan gå. Den virkelige grunnen var at Itachi fikk som et oppdrag av den tredje Hokage som gikk ut på å utrydde Uchiha-klanen. Itachi drepte alle ved hjelp av Madara Uchiha og sin Mangekyo Sharingan han fikk etter å drepe sin beste venn, Shisui. Han myrdet alle: Sin elskerinne, sin mor, sin far, alle sine venner, unntatt Sasuke. Han elsket Sasuke mer enn han elsket Konoha. Derfor ble ikke Sasuke drept.

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Sasuke var den beste i sin klasse, men fikk allikevel aldri noen spesiell oppmerksomhet eller noen spesielle ord fra familien. Det eneste faren sa var: "Bra, fortsett slik, så blir du kanskje like sterk som broren din". Det såret Sasuke at han aldri fikk verken farens eller brorens oppmerksomhet, og selv om moren alltid var der for ham var det flere ganger hvor han sa nei, fordi det egentlig var brorens oppmerksomhet han ville ha.

Sharingan[rediger | rediger kilde]

Sasuke har, som noen få andre i Uchiha-klanen, en øyeteknikk kalt Sharingan. Det er kun de i Uchiha klanen som kan ha denne typen kraft, bortsett fra Kakashi Hatake og Danzo, Kakashi fikk sin sharingan av Obito Uchiha som 13 åring. Denne kraften har som kjennetegn at man får røde øyne, med en eller opp til tre kommalignende virvler rundt pupilen. Hvor mange "kommaer" man har, kommer an på ferdighetene innenfor denne typen kraft. Sasuke utvikler også senere i historien Mangekyo Sharingan.

Cursed Seal[rediger | rediger kilde]

Under Chunin eksamen, møter Sasuke Orochimaru. Han sier at Sasuke er ute etter å bli sterkere, for å drepe broren sin. Han sier også at om han vil bli sterkere, må han slå lag med Orociumaru, og slå teamet fra lydbyen. Etterpå biter Orochimaru Sasuke i nakken med en type forbannelse (Cursed Seal), som gir Sasuke utrolige smerter. Det er bare 10 % av de som blir bitt med denne typen forbannelse, som overlever. Sasuke besvimer, og Sakura blir nødt til å passe på ham. Senere våkner Sasuke igjen, som da har blitt forbannet, og dermed er mye sterkere. Når de møter Kakashi, ser han dette. Sasuke får bare tillatelse til å delta under kvalifikasjonsprøven så lenge han ikke bruker forbannelsen. Dette klarer Sasuke og presterer godt ved å slå sine utfordrere. Etterpå blir han med Kakashi på et rom for å forsegle forbannelsen. Noen uker etterpå treffer Sasuke noen av undersåttene til Orochimaru og joiner dem til å bli med til Orochimaru. Når Naruto prøver å få med han tilbake når de treffes i "Valley of the End", prøver han ut denne forbannelsen for fullt, da får han grått og lengre hår, han får mørkere hud, han får armlignende vinger på ryggen og et kors på neseryggen. Senere i historien mister han den etter at Itachi fjerner den.

Naruto[rediger | rediger kilde]

Sasuke ser på Naruto Uzumaki som en rival, men han har også innrømmet at Naruto har blitt hans beste venn. Naruto og Sasuke har hatt flere dødsalvorlige kamper mot hverandre, men kampene har blitt stoppet eller avbrutt enten av at noen bryter inn eller fordi ingen av dem klarer og få seg til å drepe den andre.

Status[rediger | rediger kilde]

Sasuke er også veldig populær blant jentene og hans største beundrer er kanskje Ino og lagkameraten(del 1) Sakura Haruno, men han virker fullstendig uinteressert i jentenes kjærlighet til ham og ser kun på det som kun veldig irriterende, noe jentene tydeligvis ikke ser ut til å ha forstått.

Senere i serien[rediger | rediger kilde]

I episode 109-110 forlater Sasuke Konohagakure (Leaf Village), for å trene med Orochimaru slik at han kan bli sterkere og dermed hevne seg på broren. Selv om Naruto, Neji Hyuga, Shikamaru Nara, Choji Akimichi og Kiba Inuzuka drar etter Sasuke, får de ham ikke til å forandre mening, Sasuke og Naruto har sin foreløpig siste kamp og det ender med at Sasuke og Naruto nesten dreper hverandre. Ingen vant, men Sasuke skjønner at han ikke kan drepe Naruto, fordi han da vil få Mangekyo sharingan, og går bare sin vei. 2,5 år senere får Sai plassen til Sasuke. En stund senere møtes Sasuke og Naruto igjen og Sasuke er sikker på at han skal klare å drepe Naruto, men Sasuke blir stoppet av Orochimaru, derreter forsvinner Sasuke Orochimaru og Kabuto. Sasuke klarer til slut å drepe Orochimaru og bestemmer seg for å gjøre det han ville fra begynnelsen av, drepe Itachi. Etter å ha klart å drepe Itachi, møter han på Tobi (som påstår at han er Uchiha Madara. Deretter bestemmer Sasuke seg for å ta øynene til Itachi og angripe, og ødelegge Konoha.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fitxa de doblatge Naruto», besøkt 8. oktober 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]