Kal Penn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kal Penn
Kal Penn.jpg
Født23. april 1977Rediger på Wikidata (43 år)
MontclairRediger på Wikidata
Utdannet ved University of California, Stanford UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmprodusent, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, politikerRediger på Wikidata
Parti Det demokratiske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Kal Penn (født 23. april 1977 i Montclair, New Jersey) er en amerikansk skuespiller og politiker.

Begge Penns foreldre hadde innvandret til USA fra India. Penn har uttalt at historiene om hans besteforeldre som marsjerende sammen med Mahatma Gandhi for indisk uavhengighet hadde en betydelig innflytelse på hans interesse for politikk. Penn studerte ved UCLA, hvor han tok hovedfag i film og sosiologi. Penn debuterte som skuespiller i 1998.

Som skuespiller er Penn mest kjent for TV-programmet House i rollen som doktor Lawrence Kutner og i TV-serien Harold og Kumar som Karakteren Kumar Patel. Penn er også anerkjent for den kritikerroste filmen The Namesake. Penn har undervist ved University of Pennsylvania som gjesteforeleser som en del av Cinema Studies Program. Penn var en talsmann for Barack Obamas presidentkampanje i 2007. Den 8. april 2009 ble det annonsert at Penn ville slutte seg til administrasjonen til den nyvalgte president Barack Obama i Det hvite hus. Dette nødvendiggjorde at hans karakter Lawrence Kutner bli skrevet ut fra TV-serien House.

Penn trakk seg fra stillingen i Obama-administrasjonen den 1. juni 2010, for å vende tilbake til sin karriere som skuespiller. Penn var med i produksjonen av Harold og Kumar-filmen A Very Harold and Kumar Christmas, for deretter å komme tilbake til Det hvite hus. I januar 2007, dukket Penn opp i de fire første episodene av den sjette sesongen av TV-serien 24 med blant andre Kiefer Sutherland, der han spilte rollen som Ahmed Amar, en terrorist. Senere dukket han opp i TV-serien Law & Order: Special Victims Unit og ABC-serien Designated Survivor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]