Happy Meal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Happy Meal er et måltid rettet mot barn, produsert og solgt av restaurantkjeden McDonald’s siden juni 1979. Sammen med maten følger det vanligvis med et leketøy, og dette kommer pakket i en pappeske med McDonald’s-logoen. Emballasjen og leketøyet er gjerne del av markedsføringen og promoveringen av en ny film eller leketøyserie.

Maten i Happy Meal består av en hovedrett (typisk en hamburger, cheeseburger eller en liten porsjon med Chicken McNuggets), en siderett (pommes frites, eplebiter eller salat) og en drikk (melk, saft eller brus). Utvalget av retter varierer fra land til land, og kan også variere etter størrelsen på den enkelte restaurant.

I de fleste land har McDonald’s lansert et «sunt valg» i Happy Meal, hvor de i tillegg til melk – som alltid har vært tilgjengelig – kan velge fruktsaft istedenfor brus og poser med tørket frukt (eller hele fruktbiter eller gulrotbiter) istedenfor pommes frites.

I enkelte land har Happy Meal et lokalt navn. I Quebec er navnet Joyeux Festin; i Latin-Amerika er navnet Cajita Feliz; i Brasil er navnet McLanche Feliz; og i Tyskland var navnet Juniortüte frem til 1999.