Hansa Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hansa Records
Etablert1962
Grunnlegger(e)Peter Meisel
StatusOpphørt (1997)
Distributør(er)Ariola Records, Bertelsmann Music Group, Sony BMG, Sony Music
SjangerDiverse genre
LandVest-Tyskland
LokasjonBerlin

Hansa Records (også kjent som Hansa, Hansa Musik Produktion eller Hansa International) var et tysk plateselskap med base i Berlin i Tyskland, grunnlagt i 1963 av Peter og Thomas Meisel (sønnene til den tyske operette-komponisten Will Meisel) sammen med komponisten Christian Bruhn.

Hansa Records – som var et uavhengig plateselskap – ble grunnlagt som en motvekt til de store og tunge aktørene Electrola, Polydor, Ariola og TELDEC. Administrerende direktør Peter Meisel hadde bakgrunn som tidligere markedsjef i TELDEC.

Plateselskapet Hansas største kommersielle suksess, var bandet Boney M fra Vest-Tyskland som hadde flere million-selgende hits som «Rivers of Babylon», «Brown Girl in the Ring» og «Mary's Boy Child/Oh My Lord». David Bowie mikset Low og spilte inn Heroes i Hansas musikkstudio i Vest-Berlin. Hansa ble en del av Bertelsmann's eide Ariola i 1979. Hansa opplevde en nedgang i salgstall både innenlands og utenlands på midten av 80-tallet. I 1987 ble Hansa en del av det nye seskapet BMG sammen med andre plateselskap som Ariola, Arista og RCA. BMG Berlin Musik GmbH/BMG-Ariola, ble senere en del av det internasjonale konglomeratet Sony BMG Music Entertainment. Hansa sluttet å utgi nye plater på 1990 tallet og er i dag avviklet.[1]

Artister innspilt og/eller utgitt på Hansa[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]