Hansa Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hansa Records
Etablert1962
Grunnlegger(e)Peter Meisel
StatusOpphørt (1997)
Distributør(er)Ariola Records, Bertelsmann Music Group, Sony BMG, Sony Music
SjangerDiverse genre
LandVest-Tyskland
LokasjonBerlin

Hansa Records (også kjent som Hansa, Hansa Musik Produktion eller Hansa International) var et tysk plateselskap med base i Berlin i Tyskland, grunnlagt i 1963 av Peter og Thomas Meisel (sønnene til den tyske operette-komponisten Will Meisel) sammen med komponisten Christian Bruhn.

Hansa Records – som var et uavhengig plateselskap – ble grunnlagt som en motvekt til de store og tunge aktørene Electrola, Polydor, Ariola og TELDEC. Administrerende direktør Peter Meisel hadde bakgrunn som tidligere markedsjef i TELDEC.

Plateselskapet Hansas største kommersielle suksess, var bandet Boney M fra Vest-Tyskland som hadde flere million-selgende hits som «Rivers of Babylon», «Brown Girl in the Ring» og «Mary's Boy Child/Oh My Lord». David Bowie mikset Low og spilte inn Heroes i Hansas musikkstudio i Vest-Berlin. Hansa ble en del av Bertelsmann's eide Ariola i 1979. Hansa opplevde en nedgang i salgstall både innenlands og utenlands på midten av 80-tallet. I 1987 ble Hansa en del av det nye seskapet BMG sammen med andre plateselskap som Ariola, Arista og RCA. BMG Berlin Musik GmbH/BMG-Ariola, ble senere en del av det internasjonale konglomeratet Sony BMG Music Entertainment. Hansa sluttet å utgi nye plater på 1990 tallet og er i dag avviklet.[1]

Artister innspilt og/eller utgitt på Hansa[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]