Hammondsport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hammondsport er en landsby i Steuben County, New York, USA. Folketallet var 731 i folketellingen år 2000.Hammondsport ligger nær byen Urbana, nordøst i Bath, New York.

Historie[rediger | rediger kilde]

Landsbyen ble bosatt av Lasarus Hammond rundt 1827 og formelt stiftet i 1856. Landsbyen ble senere et senter for vin-bransjen i New York.

Den amerikanske motorsykkel-konstruktør og produsent, og en anerkjent ekspert på bensinmotorer Glenn Hammond Curtiss ble født i Hammondsport i 1878 og ble boende der. Hammondsport er også kjent i forbindelse med utvikling av fly og sjøfly, som ble gjennomført i Hammondsport hvor Curtiss hadde sluttet seg til Alexander Graham Bell og andre i Aerial Eksperiment Association.

I 1921 kjøpte fem lokale menn en tretønnefabrikk like sør for den nåværende D. W. Putnam Wine Company, og kallte den Aerial Service Corporation. To av disse mennene, Henry Kleckler og William Chadeayne var tidligere med i Curtiss Aeroplane Company som ble grunnlagt av Curtiss. I dag, er dette selskapet kjent som Mercury Corporation.

Mer informasjon[rediger | rediger kilde]

US Post Office Hammondsport, New York, April 2011

En av Hammondsports nåværende vinprodusenter, Pleasant Valley Wine Company som ble grunnlagt i 1860 ble utpekt USA Limt Vingård Nr 1. Den har åtte bemerkelsesverdig steinbygninger som er oppført i det Nasjonale registeret over historiske steder.[1]

Landsbyen er også kjent som«Luftfartens vugge». Her holder Glenn H. Curtiss Museum til, dedikert til minne om denne luftfarspioner pioner og har i sine samlinger en fullskala kopi av marinens første fly og mange originale fly utviklet av Curtiss.

Dagens Mercury Corporation er et privateid selskap som har et 150 000 m² stort produksjonsanlegg i New York, med datterselskaper i Florida, Nord-Carolina, Minnesota og Mexico, samt partnerskap i Europa og Asia. Det er en av de ledende selskaper som er involvert i kontraktsproduksjon, metallproduksjon og montering, og støping av plastprodukter.

Landsbyen var tidligere tilknyttet en jernbane, Bath & Hammondsport i mange år. Sporene ligger fortsatt på plass, men jernbanetrafikken er blitt avviklet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ National Park Service (2009-03-13).