Kontraktsproduksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En kontraktsprodusent driver med kontraktsproduksjon, produksjon av komponenter eller produkter for et annet, betalende firma. Mange industrier benytter seg av denne metoden, spesielt innenfor grenene fly, forsvar, datamaskiner, halvleder, energi, medisinsk, and bilindustri. Noen former for kontraktproduksjon inkluderer CNC-arbeid. komplekse sammensetninger, aluminiumstøping, sliping, uthulling, tannhjul eller smiing.

Et firma (vanligvis en OEM) fremviser et design eller en formel til kontrakt-produsenten, som returnerer et prisforslag basert på arbeidsbehov, toll, materialkostnader og nødvendige prosesser. Firmaet vil vanligvis motta prisforslag fra flere kontraktsprodusenter i en budrunde. Vinneren vil produsere varen for OEMen til en avtalt pris, og tar på seg ansvaret for produksjon og transport av produkter på vegne av OEM.

Mange velkjente firmaer bruker kontraktsprodusenter som et alternativ til å drifte og vedlikeholde egne fabrikker. Kontraktsptodusenter kan brukes til produksjon av alt fra enkle komponenter til ferdige produkt. Printere, datamaskiner og mobiletelefoner er eksempler på produkter som ofte produseres på denne måten.

I en internasjonal sammenheng kan bruken av kontrakt-produsenter gi skattefordeler for hovedfirmaet.