Halden Moské

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Halden Moské
Beliggenhet
AdresseSykehusgata 6, 1767 Halden
Land NorgeRediger på Wikidata
Kart

Halden Moské
59°07′37″N 11°23′07″Ø

Halden Moské ble etablert av muslimene i Halden med utgangspunktet i ønsket om å praktisere islam og islams lære. Her utføres det fem daglige salah (bønn) til fastsatt tid, fredagsbønn og utvidet bønn i Ramadan samt ved de store muslimske helligdagene Id al-fitr og Id al-adha.

Moskeen er regelmessig besøkt av muslimer fra alle nasjoner og land i alle aldre og kjønn. Det er også årlig en rekke besøk fra norske skoleklasser og delegasjoner fra organisasjoner og andre trossamfunn.

Halden Moské drives av Halden Islamsk Forening (HIF), som sørger for å opprettholde aktivitetene og innehar ansvaret for den daglig drift av og ansvaret for alt arbeid og vedlikehold vedrørende moskéen.

Moskeens lokaler er heleid av HIF, som per idag står i Sykehusgata 6 i Halden. Bygget som tidligere var en næringseiendom, ble kjøpt og overtatt av HIF 1. desember 2015. Det består av tre etasjer, med hovedsal i øverste etasjen.

Fra 1995 til 2015 befant Halden Moské seg i Niels Stubs gate 5 i Halden, som da besto av en to-etasjers bolig konvertert innvendig for å supportere en mindre muslimsk menighet under samlingsbønn.